PBC:n hypelista vuodelle 2019

Pelivuosi 2019 starttaa virallisesti toden teolla tällä viikolla, kun ensimmäiset ns. isot pelijulkaisut starttaavat. Pelejä on jälleen luvattu ilmestyvän kuin sieniä sateella, mutta mitkä niistä kannattaa ostaa ja mistä kannattaa olla kiinnostunut? Lue alta ne ainoat oikeat totuudet (ehkä) tänä vuonna ilmestyvistä hypenimikkeistä.

CERKERIN VALINNAT

Daemon X Machina (Switch)

Armored Coren ollessa kuollut ja kuopattu, ovat me kunnon mecharymistelyjen fanit saaneet odottaa uutta pelattavaa kuin sitä kuuluisaa kuuta nousevaa (tässä pelissä taivaalta pudonnutta). Nyt viimein ollaan saamassa jonkinlaista henkistä jatkajaa Daemon X Machinan muodossa, ja vielä vanhojen Armored Core -konkareiden työstämänä. Nätin tyylitellyllä ulkoasulla, ihanilla robottidesigneilla ja tutulla frameraten tökinnällä varustettu räiskintä on yksi vuoden odotetuimmista videopeleistä allekirjoittaneelle.

Ace Combat 7: Skies Unknown (PS4, PC, Xbox One)

Vanhan kunnon arcade-lentelyn kunnollista jatko-osaa on odotettu jo pidemmän aikaa, etenkin kun Assault Horizon oli enemmänkin vahingossa siviilien päälle tippunut pommi täysosuman sijaan. Nyt viimein 10 vuoden jälkeen ollaan palattu oikeaan Ace Combatin maailmaan ja hävittäjäbalettiin. Onhan pelin PS4-version ohessa viimein se oikea syy miksi hankkia PSVR.


HAZUKI_EXEN VALINNAT

Devil May Cry 5 (PS4, PC, Xbox One)

On ollut ilo nähdä kuinka Capcom on oikeasti yrittänyt kaivaa itseään pois siitä suosta mihin se oli vuosikymmenen alussa itsensä upottanut. Street Fighter V:n eteen on oikeasti tehty hartiavoimin töitä jotta sen julkaisun yhteydessä saama kökköpelin leima olisi saatu poistettua, Mega Maniin lyötiin takaisin virrat päälle useallakin rintamalla, Resident Evil -sarjan tilanne on parempi kuin moneen kymmeneen vuoteen ja nyt sitten Devil May Cry -sarja on tekemässä paluuta ja vieläpä alkuperäisen Dante & Friends -kokoonpanon voimin. Ulkoasultaan peli on ennakkomateriaalien perusteella näyttänyt äärimmäisen tyylikkäältä ja demonkin perusteella luvassa on oikein mainio paluu hack’n slash -turpakarkeloiden juurille. Ja kukapa nyt ei haluaisi vähän ”Demonitriggeröityä?”

Dead or Alive 6 (PS4, PC, Xbox One)

Tiesitkö, että DOA-pelisarja sai alkunsa ihan oikeana tappelupelisarjana? Vaikka pelisarjan keskiössä onkin aina ollut enemmän tai vähemmän taistelijoiden (naisten sekä miesten) messevät muodot, on Dead or Alive kuitenkin ollut myös äärimmäisen hyvällä tavalla omintakeinen tappelupelisarja. Sen päätähuimaava raaka nopeus yhdistettynä parrykikkailuihin, on aina ollut itselleni erittäin mieluisa kokemus ja onkin äärimmäisen kutkuttavaa päästä näkemään miten tähän kuudenteen osaan tuodut uudet Break Blow -mekaniikat toimivat käytännössä? Kunpa vaan peliä ei tällä kertaa pumpattaisi ihan täyteen maksullisia DLC-asusteita.


NORSUKAMMAN VALINNAT

Fire Emblem: Three Houses (Switch)

TRPG-genre on aina ollut lähellä sydäntäni, ja Fire Emblem on tämän jalon peligenren keihäänkärki. On ollut hienoa nähdä, miten sarja on noussut nippon only -tason tuntemattomuudesta, suuren yleisön lellikiksi, ja samalla tutustuttanut pelaajia tämän haastavan mutta samalla niin palkitsevan genren saloihin. Uusi FE-epookki ilmoitettiin saapuvaksi jo Switchin julkistustilaisuudessa yli kaksi vuotta sitten, ja tänä vuonna pitäisi Three Houses -lisänimeä kantavan pelin vihdoin ilmestyä. Peliin ollaan tuomassa paljon kokeilullisia asioita sarjan viimeisimmästä pelistä, joita toivoin jo silloin pelisarjaan mukaan. Myös taistelut tulevat kokemaan pientä uutta taktista lisää joukkojen sekä niiden hyökkäys- ja puolustusmuodostelmien myötä, joka tulee lisäämään strategisuutta entistä enemmän. Tähän vielä päälle permadeath-morkkikset sekä japsimaiseen tapaan överiksi vedettyä draamaa ja meillä on käsissämme vallan ihana tapaus.

Toejam & Earl: Back In The Groove (Switch, PS4, PC, Xbox One, Mac OS, Linux)

Yksi aniharvoista tuotteista joille olen rahaani Kickstarterin kautta antanut, mutta tein sen täydestä rakkaudesta alkuperäistä tuotetta kohtaan. Aikamoiseksi Kickstarter-stereotypiaksihan tämäkin projekti meni kun vuodet vierivät ja peliä ei kuulunut mutta nyt Mega Drive -kulttiklassikon remake olisi sitten vihdoin ja viimein valmis. Pelihän näyttää aivan helvetin hirveältä, mutta kuunnellaan sitten ainakin ihanaa soundtrackia jos ei muuta. Jos peli onnistuu vangitsemaan edes kymmenesosan alkuperäisen pelin magiasta, tai vaikka sisältämään tämän hienon pelin jossain muodossa, on meillä käsissämme erinomainen tuote.


ANDZERXIN VALINNAT

Kingdom Hearts III (PS4, Xbox One)

Viiden (tai yli kymmenen, riippuen vähän näkökulmasta) vuoden pitkä odotus tulee viimein päätökseen, kun Kingdom Hearts III yhdistää jälleen Disneyn ja Final Fantasyn(?) maailmat. En nähdyn perusteella usko, että peli onnistuu ylittämään kaikkia odotuksia, mutta toivon mukaan pelin taistelut ovat yhtä hauskoja kuin sarjan edeltäjissä.

(Varoitus!! Videolinkki sisältää Skrillexiä. Avaa vain omalla vastuulla)

Shenmue III (PS4, PC)

Pelin joukkorahoitusta aikoinaan tukeneena ja hiljattain pelisarjan tutustuneena henkilönä minua kiinnostaa nähdä jatkoa Ryo Hazukin ja muiden hahmojen tarinoille. Pelillisesti Shemue III ei tule räjäyttämään pankkia, mutta toivottavasti peli onnistuu edes vähintään kohtalaisesti, jotta Shenmuen tarua voidaan jatkaa ohjaajan alkuperäisen vision mukaisesti.


LIONHEADIN VALINNAT

Anno 1800 (PC)

Pitkä odotus peliä kohtaan jatkuu vielä hetken mutta kyllä hyvää kelpaa aina odottaa. Anno-pelisarjassa ei kuitenkaan ole tähän mennessä isompia mahalaskuja ollut, joten odotettavissa on jälleen kerran laadukasta rakentelua hienossa genressä, johon ei valitettavasti nykyisin mitenkään liiaksi ilmesty pelejä.

Atomic Heart (PS4, PC, Xbox One)

Voiko vanhan kunnon punakoneen täyttämässä tulevaisuusdystopiassa olla jotain huonoa? Tämä FPS-roolipeli laittaa jo trailereissaan asti pelaajat pukemaan saappaat jalkaan, ja juoksemaan itärajan tuntumaan aistimaan edes pienen hetken vanhaa ihanaa neukkulaistunnelmaa. Punainen on kaunis väri ja sirppi sekä vasara työkaluista jaloimmat

DYNAN VALINNAT

Animal Crossing (Switch)

Viime syyskuussa Nintendo tuli vihdoin järkiinsä ja julkisti tärkeimmän IP:nsä, Animal Crossingin, saapuvaksi Switchille tämän vuoden aikana. Itse tutustuin sarjaan vasta kesällä 2013 New Leafin myötä (peli, jonka takia ostin 3DS:n) ja se hurmasi minut totaalisesti leppoisalla fiiliksellään ja hauskoilla eläinhahmoillaan. Vaikka Switch tulikin hankittua jo Kirby Star Alliesin julkaisun aikoihin, oli alkuperäinen suunnitelmani aina hankkia ko. laite viimeistään uuden Animal Crossing -pelin ilmestyessä. En oikein tiedä mitä uudistuksia toivoa tältä tulevalta osalta, mutta kunhan pääsen taas päivittäin juttelemaan eläinystävilleni, kasvattamaan kylääni ja viettämään huolettomia kesäiltoja Kapp’nin kanssa olen enemmän kuin tyytyväinen. Day one -ostos!

Ori and the Will of the Wisps (Xbox One, PC)

Vuonna 2015 ilmestyi monia isoja nimiä kuten Fallout 4, Bloodborne ja MGS V, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna Ori and the Blind Forest oli itselleni ehdottomasti se kyseisen vuoden siistein peli. Jatko-osaa on saatu odotella jo pieni tovi, mutta vuoden 2017 E3-messuilla saimme vihdoin nähdä uudesta Will of the Wisps -lisänimeä kantavasta pelistä ensimmäiset kuvamateriaalit ja vuosi myöhemmin aimo annoksen pelikuvaakin. Taidetyyli näyttää edelleen upealta sekoitukselta Rayman Legendsiä ja Disney-elokuvia, musiikit kuulostavat eeppiseltä, ja pelimekaniikoita on tuotu lisää. Kaikki loistavan jatko-osan merkit ovat kohdillaan ja toivon, että voin joulukuussa hyvin mielin pistää Ori and the Will of the Wispsin vuoden parhaimpien pelien joukkoon.


OSEN VALINNAT

Psychonauts 2 (PS4, PC, Xbox One, Mac OS, Linux)

Hyvää tasohyppelyä, mustaa huumoria, Tim Schafer ja siisti ulkoasu. Mitä muuta pitäisi selitellä? Ykkösosan läpäisin vasta reilut viisi vuotta sitten, mutta se onnistui silti nousemaan siltä istumalta yhdeksi 2000-luvun suosikeistani. Tämä jatko-osa on viimeinkin alpha-vaiheeseen siirtynyt joten tälle vuodelle ajoitettu julkkari ei ole mahdottomuus!

Metro Exodus (PS4, PC, Xbox One)

Aiemmat osat Metro-sarjasta, ovat omia FPS-suosikkejani, joten hype tätä tulevaa osaa kohtaan on melkoinen. Avoin maailma hieman pelottelee, mutta jos pelin tekijätiimiin on uskominen, pysyy peli silti sarjalle uskollisena eikä muutu joksikin Fart Cry-sarjaksi tähystelytorneineen.


TEMAN VALINNAT

Metroid Prime 4 (Switch)

Mitäpä muuta tähän voisi sanoa? Ollut tavalla tai toisella eniten odottamani peli jo varmaan viisi vuotta putkeen vaikka koko pelin olemassolo virallistettiinkin vasta puolitoista vuotta sitten. Odotan pelin yhdistävän parhaat puolet kolmesta edeltäjästään ja räjäyttävän tajuntani, kuten ensimmäinen Prime teki viitisentoista vuotta sitten. Vaikea tehtävä, mutta aina voi unelmoida.

MindSeize (PC)

Loppuvuodesta paukkuu, kun ehdottomasti kaikkien aikojen kovin kotimainen metroidvania-peli julkaistaan. Odotettavissa on tiukkaa toimintaa lukuisilla jännittävillä planeetoilla ja ehkäpä jopa mielenkiintoinen tarina? Tuskin maltan odottaa edessä olevaa koko loppuvuoden crunchia pelin valmiiksi saattamiseksi: tulee olemaan sen arvoista, uskokaa pois! Käykää katsomassa vaikka pelin Steam-sivusto jos ette usko. Laittakaa myös wishlistille jos alkoi vähänkään kiinnostamaan.

 

DRIFUN VALINNAT

Resident Evil 2 (PS4, PC, Xbox One)

Uusioversio kaikkien aikojen kovimmasta Resident Evilistä nostaa tahtomattaankin hypen kattoon. Aluksi kameran siirtäminen pelaajan taakse hieman epäilytti, mutta nähdyn materiaalin perusteella alkuperäisen pelin tunnelma on hyvin säilytetty, joten se voitaneen antaa anteeksi. Koska alkuperäiset pelit ovat itselläni juuri tuoreessa muistissa, tulee kokemuksesta varmasti mielenkiintoinen. Kakkosessa on paljon hienoja kohtauksia, joiden uutta toteutustapaa odotan innolla. Näistä päällimmäisenä mielessä Leon B:n huikea loppu.

Sekiro: Shadows Die Twice (PS4, PC, Xbox One)

Tämä valinta ei varmasti yllätä ketään. Viime vuoden E3-mehusteluissa kirjoitin jo kaiken mitä silloin nähdyn videon perusteella pystyi ja sen jälkeen olenkin pysynyt visusti pimennossa pelin suhteen, jotta kokemus olisi mahdollisimman puhdas. Tällä kertaa Miyazaki on jättänyt roolipelielementit jälkeensä ja luvassa on puhdas toimintapeli. Kunhan vaikeustaso on kohdallaan niin mestariteos on luvassa.

Tällaista tavaraa olisi PBC:n mölyapinoiden odotuslistalla ylimmäisenä. Lisää pelivuoden 2019 koukeroista voit kuunnella eilen ilmestyneestä PBC-jaksosta, jossa käydään tarjontaa läpi hieman laajemmalla skaalalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *