Tietoja meistä

Historia

PBC:n alkusävelet kuultiin eetterissä vuoden 2011 syksyllä kun lauma Pelaajalehti.comin rekisteröityneitä käyttäjiä päätti alkaa nauhoittamaan omaa podcastiaan maan suosituimman peliaiheisen podcastin, Pelaajacastin, hengessä. Sivuston käyttäjätunnuksilla esiintyvät persoonat löysivät muutaman ensimmäisen jakson hapuilun jälkeen nopeasti yhteisen sävelen ja nopeasti kevytmielisenä alkanut kömpelö jutustelu alkoi muuttumaan ihan puolitotiseksi projektiksi. Sosiaalista mediaa, palkintoja sisältäneitä kilpailuja, kunnollista jaksorakennetta ynnä muita elementtejä, jotka vietiin niin äärimmilleen kuin amatöörivoimin tuotettu omakustanteinen podcasti vain voidaan viedä.

4742447Suureen kansansuosioon yltänyt ja legendaariseen asemaan
noussut Varis-logo.

Vuoden 2012 aikana vielä Pelaajaboardcastina tunnettu raakile alkoi toteuttaa nykyistä tavoitettaan joka on siis tarjota Pelaajalehti.comin yhteisölle jakelukanavan käyttäjien omille peliaiheisille projekteille. Tätä varten kyhättiin kasaan alkeelliset kotisivut kuin myös Youtube-kanava, jonne jokainen Pelaajaboardien käyttäjä pystyi omia tuotoksiaan laittamaan mahdollisen maineen ja mammonan toivossa.

Vuonna 2013 jaksoja alkoi ilmestyä kutakuinkin viikottaiseen tuotantotahtiin ja kun viikot vierivät, kasaantui myös jaksojen lukumäärä. Vuoden 2014 alussa sadannen jakson jälkeen projektille tehtiin reboot niin jaksorakenteellisella kuin myös tuotannollisellakin puolella. Nimi muutettiin nykyiseen seksikkääseen muotoonsa ja logot ynnä muut näkyvät indikaattorit päivitettiin uuden ajan nimeä vastaamaan.

Tietoa

PBC on täysin amatöörivoimin toteutettu projekti ja sen taustavoimat eivät tee tätä rahasta vaan silkasta rakkaudesta ja välillä ehkä hieman pakotettunakin. Vuosien aikana podcasteihin on osallistunut lähemmäs viitisenkymmentä osallistujaa ja tästä massiivisesta lukumäärästä on muovautunut kasaan kymmenhenkinen ydinryhmä (AKA PBC-parlamentti) joka pyörittää projektia kukin omalla osaamisellaan.

Tämä ydinryhmä omaa non-ammattiporukaksi uskomattoman laajan näkemyksen sekä tietämyksen videopelaamisen historiasta, nykypäivästä kuin tulevaisuudestakin ja yksi PBC:n isoimpia kuulijakoukkuja onkin nimenomaan erittäin laaja know-how pelaamisesta. Toinen PBC:n kiitelty ominaisuus on sen suorasukaisuus. Kukaan tai mikään pelimaailman taho ei ole koskaan turvassa kun mielipiteitä lähdetään jakelemaan ja isoimmatkin nimet saavat yleensä suorapuheista palautetta osakseen mahdollisimman värikkäällä, ja kumma kyllä myös perustellulla tavalla.

PBC on myös kerännyt suuresti kiitosta käsiteltyjen aiheiden monipuolisuudesta ja erilaisuudesta muihin alan tahoihin verrattuna. Podcasti-kirjastoon kuuluu tietenkin niiden perinteisten pelisarjoja käsittelevien aiheiden lisäksi myös useita pelaamiskulturelleja käsitteleviä aiheita, joista PBC on saanut ihan kiitosta korkean luokan kolmansilta osapuolilta asti.

Miten pääsen mukaan?

PBC etsii jatkuvasti joukkoonsa uusia persoonia. Vähimmäisvaatimuksena PBC-parlamenttiin pääsemiseen jonkinlainen näkyvä panostus projektiin nimeltä PBC.
Olit sitten maailman supliikein podcast-nauhoittelija, planeetan eniten katsojalukuja keräävä pelivideoiden tekijä, nettisivuja unissasikin tekevä koodarivelho tai sitten maailman parasta tekstiä suoltava peliarvostelija tai pelibloggari, olet aina tervetullut. Laita vain meille viestiä niin olet askeleen lähempänä kuolemattomuutta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *