PBC 253: Valkoisen miehen taakka

PBC pureutuu tällä viikolla melkoisen laajaan aiheskaalaan. Juttua piisaa mm. teräväpiirtoisista Turokeista, Snipperclipsistä, japanilaisista työrekryistä, ja rasismista videopelien maailmassa. Ota siis KKK-huppu hetkeksi pois päästä ja kuuntele tämä podcastin irvikuva.

00:58:23 Uutiset:
Vain japseissa julkaistu huippuroolipeli saa uusioversion… vain japseissa?
Evil Within 2 pelastaa työttömyyden
Katutappelija uusiutuu
Destiny jatkuu loppuvuonna

01:20:20 Viikon pääaihe:
Rasismi videopeleissä

02:19:52 Edellisen viikon kysymys:
Mikä on paras Metroidvania -peli?

Musiikit:
Turok 2: Seeds Of Evil – River Of Souls
Blaster Master: Blasting Again – Battle Area
Top Gear Rally – Strip Mine
Mighty Morphin Power Rangers – Title Theme
Golden Sun: The Lost Age – World Map A
Wings – V-fighters Landing
TLoZ: Breath Of The Wild – Zora’s Domain (Day)
World Of illusion – Ending Theme

Viikon kysymys:
Onko mikään videopelikohu muuttanut käsitystäsi odottamastasi tai pitämästäsi pelistä?

PBC 253: Valkoisen miehen taakka
Miami Sega Era

 
 
00:00 / 02:58:27
 
1X
 

15 thoughts on “PBC 253: Valkoisen miehen taakka

 1. Ei paljoa kukkahattutätien tai setien mielipiteet paina omissa peliostoksissa. Tuntuu muutenkin että kyseiset ihmisryhmät on enemmän aika pihalla elämästä ihan noin kaikilla osa-alueilla joten eipä kannata missään muussakaan asiassa ottaa neuvoja vastaan.

  • P.S. jos Hazuki on seuraavassa jaksossa mukana niin olisi kiva kuulla miehen mietteet ja veikkaukset tulevasta Wrestlemaniasta niin voi sitten tuoreeltaan kuunnella ennen kuin eventti alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä

   • ei tuu kuulemma en jaksoon mut sama kysymys näin forwardina NK:lle ja tootsille, mitä mieltä olette?

 2. eihän tuo ole. kait. Ostin (waresin koska oli ikää perunamuusin verran) gta sa ja gta iv vaikka toisessa on paha neekeri ja toisessa köyhä mamu-manne-suvakki joten ei en pelkää toisin kuin suurin osa ppl. molemmat oli järkytyksiä koska pelaan enimmäkseen miehellä ja valkoisella (nathan drake yms yms) joten ymmärrettävä reaktio. en myöskään ostanut aikanaan wii musicita koska kohu musa miehestä oli liikaa ja olihan se huono peli.

 3. Mass Effect Andromedan naamakohu himmensi vähän odotuksia ja ostohaluja. Sit kun näki arvostelut niin oli helppo päätös jättää peli ostamati

 4. Siis jos castin ekan 10min – ekan tunnin välillä päästään niilosta itse Valtakunnanjohtajaamme, Pekka Siitoimeen, niin siitä voi jo päätellä mitä tuleman pitää.

  Mutta jakson kysymykseen jotain vastausta on hankala antaa, välillä kun isompaa myötähäpeää aiheuttavan nämä sankarit jotka puolustavat kohun keskiöön joutunutta tekelettä viitaten johonkin sananvapauteen, vaikka loppujen lopuksi käsissä olisi kaikinpuolin puhdas paske jollain raflaavalla lisällä.

  • Lisäksi voisin antaa ruusuja tuosta hyvinkin kattavasta Zelda-spesiaalista. Tiesin, ettei luvassa olisi mitään nimeltä mainitsettoman podcastin Zelda-jakson tasoista lirua, kun osallistujat esim. osasivat nimetä useamman kuin kaksi peliä sarjasta ja olivat jopa pelanneetkin niitä. Mutta eivät nämä jaksot taantuneet miksikään fanipoikien rinkirunkkaamiseksi, vaan tartuttiin myös niihin sarjan vähemmän eeppisiin hetkiin.

   Miinusta voisin antaa erinäisten sivupelien, kuten tämä Tinglen ekan pelin, sivuuttamisesta. Ei sellainen juutalaissimulaattori taskukoossa nyt vaan voi jäädä PBC:n tutkan ohi.
   Myös nk:n järjenjuoksu ei välillä ihan täsmää kun nimesi Link’s Awakeningin inhokikseen sarjasta. Jos kerran Rick Mayall(https://www.youtube.com/watch?v=h8BqfxFttQ0) ei vakuuta pelin hienoudesta niin kuka sitten?

 5. Assassin creedien pari viimeistä osaa on jääny hyllyy vaa sen kaiken paskan takia. Mut ei tämmöset Sarkeesian tapaset huutajat saa mieltä muuttamaan, päinvastoin.

 6. Kyllä, kaikki kukkahattukohut saavat minut suorastaan himoitsemaan odottamaani peliä entistä enemmän.

  Vaikka olenkin eläimellinen peto, mielestäni ainakin sängyssä, niin en suinkaan säntää sokeasti himojenI perässä kaupan kassalle. Jos peli vaikuttaa huonolta, en osta sitä, vaikka mieli tekisi pelkän kukkahattujen vastustamisen tähden. Eläimellisen ja seksikkään ulkokuoren alla sykkii kuitenkin ajatteleva rationaalinen sydän, joka hallitsee hikistä kehoa isännättömän samurain lujalla otteella.

  Kukkahattukohut eivät saa minusta irti konkreettisia toimia suuntaan tai toiseen, vain näkymättömiä ja koskemattomana himoja.

 7. Ei ole ehkä mitään tiettyä kohua, joka olis ostopäätökseen vaikuttanut, mutta enemmänkin sellainen, mikä on herättänyt sellaisen fiiliksen, joka kyseenalaistaa nimeltä mainitsemattoman japanilaisen pelifirman moraalin.

  Tämän nimeltämainitsemattoman pelifirman konsoleille julkaistiin mm. Platinum Gamesin MadWorld, Grasshopper Manufacturen No More Heroes, Killer7, The Conduit ja ennen “öhöhöö-tehää-tästä-sittekki-multiplattari-peli”-Resident Evil 4:sen.

  Peli ja pelistudio, josta puhun on tietenkin Nintendo ja The Binding of Isaac.

  Ihmettelen suuresti, miten moraaleiltaan kyseenalaisen maan pelistudio ei halunnut aluksi julkaista The Binding of Isaacia Nintendo Wii U:lle tai 3DS:sälle, mutta kyllä Nintendo Switchille kelpaa julkaista. Jos sitä peliä ei haluttu julkaista aiemmin saman lafkan konsoleille, niin kyllä sen olisi voinut jättää julkaisematta myös sille tulevalle konsolillekin kun ei se muuta sitä faktaa, että peli olisi yhtään vähemmän moraalittomampi kuin se olisi ollut Wii U:lla tai 3DS:sällä.

 8. En anna yleensä minkäänlaisten ulkoisten tekijöiden vaikuttaa ostopäätökseeni. Murskaavat arvostelut on ehkä joskus saattaneet peruuttaa ostosuunnitelmia mutta noin muuten yleensä ennakkotilaan haluamani pelit ja otan vastaan sen mitä ikinä tuleekaan.

 9. En nyt ainakaan muistaisi, että yksikään kohu olisi varsinaisesti muuttanut mielipidettäni pelistä, mutta peli on kylläkin kohusta. Pelin nimi on Fez, eli siis tämän vuosikymmenen yliarvostetuin indieräpellys. Kyseisen paskamolekyyleistä koostetun teoksen nostattama hype sai minut unelmoimaan kaikkien hipsterien vangitsemista Hesarin Nyt-liitteen toimitukseen ikiajoiksi ilman Twitteriä. #vihapuhe

  Mistä aloittaisin? Peli on kuvottavan keskinkertainen, joka nojaa lähinnä “ha-ha-hauskoihin” populaarikulttuuriviittauksiin ja nostalgialaseihin. Ehkäpä syy on siinä, etten ole kaljuuntuva kolmikymppinen partaveikko Nintendo-pyjamassa ja Star Wars-kalsareissa, mutta pienet ajoittaiset nokkeluudet eivät pelasta, jos pelattavuus on tasoa tylsääkin tylsempi. Voin sieluni silmillä nähdä, kuinka ironiaan taipuvainen Ninetendo-peleillä kasvatettu humanisti istuu desing-sohvallaan runkaten pelin “älykkyydelle”, samaa aikaa kun Mika.Hakala painaa avovaimoa makuuhuoneessa. Vaikka vihaankin meemisanaa “cuck”, voin vain kuvitella kuinka Fez-pelin fanit käyvät kerran kuussa salilla ottamassa selfieitä Marvel-trikoissaan, ja pukukopissa nähdessään Personal Trainer Mufasan mustan mamban sanovat mielessään “slurp”, uskaltamatta kertoa fantasioistaan kuitenkaan kumppanilleen.

  Ah ja se kohu? En mä muista, Phil Fish sanoi jotain raffia, tyylin että Japanista tulee paskoja pelejä. Ei se silleen kiinnostanut, ja alkoi vituttaa vasta, kun pelasin kyseistä epäpeliä. No katsotaan vuosikymmenen lopulta, kumpaakohan pelaajat muistelevat: Dark Soulseja, Zeldaa vaiko Feztrogeeniä? Pelaan mielummin vaikka Oselotin raiskaussimulaattoria Hazukin kanssa kädet toistemme housuissa, kun enää kosken tuohon Phil Fishin hipsterjätökseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.