PBC 480: Kaikkien aikojen pelivuosi?

Lumihanget koristavat maisemaa kuin Tony Montanan työhuoneessa konsanaan, ja PBC laittaa eetteriin vuoden 2023 viimeisen jaksonsa. Luvassa on pipareita, glögiä, leppoisaa joulumieltä ja pelivuoden jälkimmäisen puoliskon läpikäyntiä. Jaksossa kuullaan juttua myös Lies of P:stä, Spider-Man 2:sta, Jet Force Geministä, Game Awardseista ja monesta muusta tutusta ja tuntemattomasta.

(01:02:34) Uutiset:
Game Awardsien läpileikkaus

(01:37:04) Puolen vuoden pökäleet loppuvuosi  edition

(02:16:23) Edellinen kahden viikon kysymys:
Mikä on huonoin pelaamasi vuonna 2023 julkaistu peli?

Musiikit
Robocop: Rogue City Theme Music
Wargroove 2: Main Theme
Wild Arms 2 Field: Roaming
Megaman X: Zero’s Theme
The Cosby Show: Theme Song
Jet Force Gemini: Eschebone
Last Bible III: Underworld Fores
Wii Rainbow Road: Mario Kart 8 Deluxe
Altered Beast: Ending Theme

Kahden viikon kysymys:

Mikä on juuri sinun suosikkipelisi vuodelta 2023

HUOM!! OBS!! PALKINTOSKABA

Nasevimman/pätevimmän vastauksen antanut palkitaan vapaavalintaisella (järjen rajoissa) vuonna 2023 ilmestyneellä videopelillä. Voittaja valitaan vuoden 2024 ekassa PBC-jaksossa.

11 thoughts on “PBC 480: Kaikkien aikojen pelivuosi?

 1. Ilmeisesti se kaikkien aikojen paras peli ei ole remasteroinnista yhtään heikommaksi muuttunut, tokkopa tänä vuonna mitään sen parempaa on voinut ilmestyä. Metroid Prime nyt ja aina.

 2. Raadinmielipide seuraavasta: Pelaaja ja tilt ovat nykyään yhtä

 3. TOTK näytti vievän vuoden alussa palkinnon ihan 100-0 mutta sieltä tuli sitten vuoden edetessä erittäin kovaa peliä Alan Wake 2:n, Super Mario Wonderin ja Baldur’s Gate 3:n muodossa. itselleni kuitenkin se isoin yllättäjä ja ehdottomasti nautinnollisimmat pelitunnit tarjonnut peli, oli Pikmin 4. Ajattelin että siinäpä olisi vasta kiva pieni välipalapeli mutta vielä ja mitä, sehän oli aivan todella hieno ja laaja tapaus jossa pelattavaa ja tutkittavaa riittää. Täydellinen esimerkki pelistä jossa ei ole mitään turhaa tai filleriä.

 4. Metroid Prime Remastered. Kaikkien aikojen paras peli mutta vieläkin parempana

 5. Lies of P teki vaikutuksen jo demollaan soulslike pinokkio sairaan nerokasta koko grimmin satukirjasto toimisi soulslikena

 6. Näin runsaan pelivuoden jälkeen onkin pieni ihme, että oman listani kärkeen päätyikin lisäosa. Xenoblade kolmosen Future Redeemed -tarinalisäri oli niin tiukkaa kamaa että vähän hirvittää!

  Future Redeemed paikkaa yhtä aikaa pääpelin kipukohtia, mutta niputtaa myös koko menneen trilogian tarinallisesti ja temaattisesti koherentiksi pakkaukseksi. Mainion tarinan, hahmojen ja loren lisäksi fiksusti suunnitellut tutkimismekaniikat sekä sarjalle ominainen tappelusysteemi tekivät tästä todella koukuttavaa pelattavaa. Future Redeemed on niin hyvä, että se samalla tekee pääpelistäänkin paremman.

  Opparin mittainen pelailutauko oli hyvä rikkoa näin hienolla setillä.

 7. Hyvää uuttavuotta! Tulkoon tästä edelliE. Vertainen pelivuosi! Missäs on Sea of Stars narsistikinkun gotystä?!

 8. Uusi Zelda on aina 99% varmuudella GOTY sinä vuonna kun se ilmestyy, ja vaikka vuosi 2023 tarjosikin ennennäkemättömän kovan kilpailun niin siellä se omien listojen ykkösenä taas keikkui. TOTK on moderni mestariteos josta saisi muut pelitalot ottaa mallia.

  Kunniamaininta pienemmistä piireistä WrestleQuestille, tuolle vuoden 2023 parhaalle roolipelille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *