PBC 386: Elukat ristillä part deux

Uusimaa voi olla eristetty mutta kuten Snake Plissken konsanaan, ei PBC välitä eristyksistä paskaakaan vaan uutta jaksoa puskee!
Julkaisukalenterin perusteella vuorossa olisi jälleen Pelikerhoa, joten jakson pääosiossa matkataan yhteen ajankohtaiseen peliin keskittyessä… uusiin horisontteihin.
Eikä siinä vielä kaikki! Jaksossa kuulet myös juttua Doom Eternalista, Shenmuesta, NES-helmistä, Sonyn ”upeasta” PS5-presentaatiosta, Epicin uusista investoinneista sekä monesta muusta hienosta asiasta.
Jaksosta löytyy myös osaamista kun fintendo.fi -sivuston grande hefe ja kotimaan Animal Crossing -kentän (epä)virallinen suurmestari, Genkku, kävi lainaamassa ekspertiisiään. Nyt siis ainakin kannattaa laittaa jakso kuunteluun.

00:44:35 Uutiset:
Epic laittoi rahaa palamaan
Animal Crossing myy aivan järjettömän paljon
Sony esitteli PS5 arkkitehtuuria jännittävin seurauksin
Nipa veti Directin hihastaan

01
:32:10 Pelikerho:
Animal Crossing New Horizons

03:14:50 Edellinen kahden viikon kysymys:
Mikä on peli jonka parissa hermot lepäävät ja jota käytät rentoutumiseen?

Musiikit:
Animal Crossing: Pocket Camp – Theme Song
Animal Crossing: New Leaf – Bubblegum K.K. (Live)
Super Smash Bros. Ultimate – Animal Crossing – Title Theme
Animal Crossing City Folk – 2 AM (K.K. Slider)
Animal Crossing: Happy Home Designer – Lyle and Lottie’s Theme
Animal Crossing – Full Day
Animal Crossing: New Leaf- Kapp’n’s Song
Animal Crossing Wild World – The Roost
KK Slider – Africa (Toto)

Kahden viikon kysymys:
Onko nykyinen maailman tilanne vaikuttanut peleihin joita normaalisti pelaat?

6 thoughts on “PBC 386: Elukat ristillä part deux

 1. Ei millään tavalla. Olen alalla, jossa työmäärä vain lisääntyi pandemian takia, eli tuli vain lisää paskaa housuun. Toivoin lomautusta tai potkuja, että olisi voinut kerrankin hyvällä omalla tunnolla pelata päivät pitkät. Vituttaa vain koko rutto.

 2. Nykyinen maailman tilanne ei vaikuttanut mitenkään peleihin joita pelaan ennen kuin kuuntelin PBC:n podcast jakson numero 386, jossa podcast pojut noin 17 tuntia ja 22 minuuttia puhuivat pelistä nimeltä Animal Crossing. Itselle kyseinen peli ja koko pelisarja oli ihan nevahööd eli oon se idiootti minkä te siinä jaksossa mainitsitte joka ei tiedä kyseistä pelisarjaa. Osa syy voi olla sillä että en omista ainoatakaan Nintendon konsolia, mutta syystä tai toisesta, tämä Eläinten Ylityspaikka ei soittanut mitään kelloja. Siitä huolimatta päätin antaa pelille mahdollisuuden ja laitoin nettikaupasta Animal Crossing Switch konsoli bundlen heti tilaukseen, kun lopetin edellisen PBC podcastin kuuntelun. Eli ostin niin sanotusti sian säkissä. Ajattelin että kyllä PBC:n pojuihin voi luottaa, koska peli on mm mukavaa pikku puuhastelua.
  Kun odotin bundlen saapumista hypetin itseäni katsomalla Animal Crossing trailereita sekä peliarvosteluita. Pelin hahmo juoksemassa hitaasti saaren vasemmalta puolelta oikealle puolelle näytti olevan trailereitten parasta antia. Vanha kunnon IGN antoi Animal Crossing pelille 9:n arvosanan. Tämä sai minut vakuuttuneeksi että pian saapuva peli on mestariteos, koska IGN antoi myös Evolve pelille 9:n arvosanan ja tuo pelihän oli jo legenda syntyessään.
  Oma suunnitelma oli olla spoilaamatta peliä liikaa, mutta Animal Crossing bundlea odottavan aika karanteenissa on todella pitkä, joten rupesin katsomaan gameplay videoita pelistä. Katsoin tunteja pelin läpipeluuta ja mieleeni tuli sama ajatus ja kysymys minkä IGN:n 2017 vuoden E3:n paneeli sanoi puhuessaan tulevasta Sea of Thieves pelistä. “Tämä näyttää hienolta, mutta mitä sitä teet tässä pelissä?”. “Tämä kyllä näyttää hienolta, mutta mitä sitä teet tässä pelissä?” Paneeli jatkoi että “meidän piti esittää tuo kysymys uudelleen, mutta nyt meillä ei ole mielessä enää tuo kysymys koska sinä teet kaiken tässä pelissä.” Panelistien sanaan “kaiken” kuuluivat seuraavat asiat: “Sinä uit. Sinä öö ammut aseilla. Tykki. Voit mennä sisään tykkiin. Hait.” Itelläkään ei ole enää kysymystä mielessä siitä että mitä sinä teet Animal Crossíng pelissä, koska sinä teet kaiken siinä pelissä. “Sinä hakkaat puita. Sinä öö koristelet asuntoa. Perhonen. Voit pyydystää perhosia. Kivet.” Animal Crossing on siis yks niistä peleistä joissa “you make your own fun” sen jälkeen kun muutat tyhjälle saarelle pesukarhuperheen seuraan joiden silmät näyttävät siltä että muutakin on tullut poltettua kun siltoja. Pelin pelaamisesta tulee mieleen Kummeli tv-sarjan sketsi, jossa miäs ostaa kulmasohvan. Siinä miäs ostaa kulmasohvan, jonka jälkeen hänen täytyy itse rakentaa sohva alusta asti valmiiksi. Sen työn rinnalla Ikeasta ostetut kalusteet vaikuttavat valmiiksi rakennetuilta kalusteilta. Myös pelin iloiset värit ja kaikkien hahmojen iloinen mieli rupesi enemmän ärsyttämään kuin että olisin itse siitä tullut iloiselle mielelle. Asiaa ei helpottanut yhtään kaikkien somekanavien täyttyminen Eläinten Ylityspaikka kuvilla, joissa pelihahmot poseeraavat ärsyttävä virne naamallaan. Ei se vakava koronan saaminen tässä vaiheessa enää niin pahalta kuulosta.
  Ennen kuin heitin kirveen viimeisen kerran kaivoon kokeilin pelin multiplayer ominaisuutta ja laitoin asetuksista niin että random pelaajat voivat tulla mun saarelle ja tehdä mitä haluavat, koska ei mulla mitään kavereita oo. Muutaman tunnin odottamisen jälkeen viimein saapui vierailija joka päätti kaivaa joen mun hahmon ympärille sillä välin kun olin kalastamassa saaren reunalla. Tässä vaiheessa minulla ei vielä ollut seivästä jolla joen yli pääsisi loikkaamaan. Tämän jälkeen koko konsoli bundle lähti kiertoon ja vaihdoin sen 32:n rullan pakettiin wc-paperia. Älkää luottako podcast pojujen sanomisiin tai suosituksiin, lapset.
  Jostain syystä tämä peli on ollut myynneissä jättimenestys ja onkin mielenkiintoista huomata että pelit kuten Fallout 76, Sea of Thieves ja Anthem olivat vain Nintendo grafiikkojen päässä satojen miljoonien myynneistä.
  Oispa korona. Onneks on ees toi Kimble jota voi pelata.

 3. Koska poitsu ei voi olla päiväkodissa, vaan on kotona kaiket päivät, niin pelkät lelut ja iPad eivät riitä häntä viihdyttämään. Niinpä varsinkin arkisin työpäivän jälkeen on tullut pelattua niitä pelejä, joita Sami-poju on halunnut katsoa. Tuon seurauksena tässä on ehditty pelata läpi mm. molemmat LocoRoco Remasteredit PS4:llä. Ja ovathan ne kyllä ihanan pirteitä pelejä, ja toisaalta tarjoavat ihan oikeasti jopa haastettakin, jos tahtoo kaikki laulavat pallerot kentistä mukaansa kerätä. Mahtavaa on ollut myös huomata, kuinka 5-vuotiaankin ”peliäly” on taas kerran kasvanut ihan pelkästään sen ansiosta, että on tuossa vieressä katsellut ja ollaan LocoRocojen edesottamuksista juteltu. Pikkujäbä on siis mm. oppinut tunnistamaan, missä kentissä on piilotettuja paikkoja, ja kuinka jotkin kevyet puzzlet ratkaistaan.

  Niin, ja on tunnustettava, että Idle Championsia on tullut veivattua paljon normaalia enemmän. Toisaalta peliin on tullut mukavasti lisää vaihtelua uusien tehtävien, tehtävävarianttien ja hahmojen myötä. Pääsee käyttämään aivojakin ihan uusilla tavoilla, kun ei voi enää luottaa tuttuun hahmokaartiin ja samaan muodostelmaan joka kerta, koska tehtäväkohtaiset erikoisvaatimukset pakottavat keksimään uudenlaisia taktiikoita ja vaihtelemaan sankarien paikkoja jopa kesken matkan.

  Ja koska tässä tätä kotona kököttämistä on tiedossa vielä vähintään kuukauden verran, täytyy vaan mennä lasten ja perheen ehdoilla, ja työntää omat pelihalut tuonnemmaksi. Eikä paluuta entiseen ”normaaliin” ole välttämättä koskaan tulossakaan, joten siihenkin pitää jossain määrin henkisesti valmistautua.

  • Äh ja pöh! Ehdin lähettää viestin hieman liian aikaisin, sillä yksi aika oleellinen muutos jäi mainitsematta: Xbox One X:stä tuli niin hyvä tarjous heti epidemian alussa, että hommasin tuon maailman toistaiseksi vielä tehokkaimman konsolin, ja erittäin vähällä käytöllä olleen SAD-mallin möin työkaverille. Niinpä tässä on tullut Xboxilla pelattua enemmän kuin aikoihin. Varsinkin ihan ensimmäinen Forza Horizon imaisi puoleensa, sillä X1X:n taikoessa pelin 4K-resolle, on se edelleen todella hyvännäköinen peli,. Kaiken kukkuraksi tuollainen rento kaahailu on hyvää podcast-pelaamista. Eli kun enää ei ole tullut käytyä autolla töissä, on podcastien kuuntelu jäänyt vähälle. Vaan nyt FH:n parissa on voinut taas tuota kaiken maailman amatöörien länkytystä eikun siis videopelikeskustelua kuunnella.

 4. Lähinnä peliaikaan. Nyt kun kotona saa olla koko päivän niin tulee vaimon kanssa pelailtua yhdessä eri laitteilla tunnista pariin päivittäin. Ennen kun yhteistä aikaa oli niin vähän nii ei tullu mieleenkään tehä näin. Nyt sitä aikaa on ehkä liikaaki.

  Vielä ainakin pelit on ollut enemmissä määrin nettipelejä mut toivottavasti ne vaihtuu ees osaksi johonkin backlog ykisnpeleihin.

  Ps. Castissä puhuttiin että mitä tekis kun Nookin paja on huputettuna. Niin ite ainakin autisteilin omien puiden kanssa ja rakentelin aivan ihanaa kukkatarhaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *