PBC 382: Made in Winland

PBC valmistautuu laskiaiseen laskemalla laadun aallonharjalta alas ja ryminällä. Luvassa on tuttuakin tutumpaa kamaa ja vaikka peleistä pitäisikin pääasiassa puhua, on jaksossa yllättävän vahva showpainin tuoksu myös läsnä.
Pelit on kuitenkin se pääasia, ja tässä jaksossa et säästy ainakaan F-Zerosta, Creature In The Wellistä, uuden Smash-hahmon läpikäynnistä, Nintendon ja Microsoftin talousnumeroista, Silent Hill -huhuista, parhaista suomipeleistä, saatikka monesta muustakaan.
Jaksossa starttaa myös kilpailu, jossa parhaiten viikon kysymykseen vastannut voittaa itselleen uunituoreen kotimaisen pelin (Steam-versio) joten osallistu ihmeessä.

00:30:39 Uutiset:
Huhu: Resident Evil 8 on työn alla
Pokemon Home tuli taloon
Atarin uusi konsepti on: Hotellit?
Xbox myyntilukemat ovat karmaisevaa luettavaa
Huhu: Silent Hill tulee takaisin kahden pelin voimin
Nipan myyntilukemat ovat karmaisevaa luettavaa
Housemarque valaisee tulevaisuuttaan salamyhkäisesti

01:11:03 Top 3:
Suomipelit

01:49:55 Edellinen kahden viikon kysymys:
Kumpi myy tämän kalenterivuoden puolella enemmän?
Xbox Series X vai PS5?

Musiikit:
Fire Emblem: Three Houses – Blue Skies and a Battle (Rain)
Mario Kart Tour – Tokyo Blur
Final Fantasy Tactics – A Chapel
Wings – MOONFLY
wwf super wrestlemania – hulk hogan theme
Super Stardust HD – title theme
Contra – Stage 2
Mega Man X4 – Opening Stage
F-Zero (SNES) – Ending Theme

Kahden viikon kysymys:
Mikä on suosikkisi kotimaisista pelistudioista / pelejä tekevistä tahoista?

PBC 382: Made in Winland
Pacman Era

 
 
00:00 / 02:19:51
 
1X
 

9 thoughts on “PBC 382: Made in Winland

 1. Remedy. Peli peliltä laadukasta tekemistä ja onneksi myös muoti-ilmiöiden vastavirtaan uimista. Yhtiö toi myös pienen junttikylämme videopelien maailmankartalle.

 2. Vittumaista myöntää mutta Norsukyrpä paranteli hieman asemiaan tässä jaksossa elitisti-idiootista vähän vähemmän elitisti-idiootiksi. Wingsin mainitseminen on sen tason temppu että pitää peukuttaa. Pyysitte myös palautetta Tootsin esiintymisestä edellisessä jaksossa mutta parempi että en sano mitään ettei tule kunnianloukkaussyytettä. Viikon kysymykseen vastaus on Remedy ennen Max Paynea. Tämä keskinkertainen toimintapeli veti erinomaisen Death Rallyn tehneen studion syvälle paskasuohon josta se ei ole vieläkään noussut tylsien mukahienojen räiskintöjensä viedessä kaiken ajan ja rahan.

  Kysymys pelin tehneille: monikko tubettajavaikuttaja otti yhteyttä ja ruinasi polvillaan ilmaista peliä kun eivät toimeentulotuella saa ostettua omaa hieman yli 10€ kopiota itselleen?

 3. Jonkun on mainittava Åkesoft ja se olen minä. Siis että mainitsen tuon firman, minulla ei ole mitään tekemistä tämän edesmenneen puljun kanssa. Inva-taxi oli aidosti uniikki pelikokemus, mutta Peba-questin kanssa poijjilla tais vähän lähteä mopo käsistä kun se johti käräjille ja koituikin Åkesoftin kohtaloksi. Surullista. FABLE MACHINE jatkoi tätä perintöä Separilan voimin, ja on varmaan hienointa mitä 14-vuotiaat Mäntsälästä voivat saada aikaan.
  Jos nyt jotain punaista lankaa Åkesoftin valintaan hakee, niin se on tämän anarkistinen vapaus, ei tarvi paljoa sikarinpolttelioiden ym. nimeltä mainitsemattomien tahojen kengänpohjia sunmuuta nuoleskella saati imeä, taiteellinen vapaus rajottamaton!

  Redlynx olisi ollut myös potentiaalinen valinta koska Pathway to Glory, mutta nykyinen Trials-linja ei oikein nappaa. Osaavat olla sentään hauskoja E-kolmoissa.

  Temalle kyssäriä:
  Kun itseäni ei oikein tuo kulahtanut 2D eli PBC:läisittäin pikselipaska innosta, niin tuleeko jatko-osa ratsastaamaan indien aallonharjalla low poly 3D:n ja PS1/N64 a e s t h e t i c s:in voimin? “Making games is hard” ei käy vastaukseksi.

  Sen verran pitää kyllä palleille puhallella notta MindSeizen artstyle toimisi 3D:nä, ja plussaa Windows Vista-yhteensopivuudesta. Myös tuo VR-peli Omma & Ukko osoittaa että taiteellista visiota löytyy, joten vastaava setti enemmällä gameplaylla kiinnostaisi, mutta ilman tarvetta sulloutua VR-kokovartalokondomiin.

 4. Remedy vie voiton jo ihan vaan Max Paynen ja Controlin voimin. Innolla venaan mitä tekevät sen kynärikloonin yksinpelin jälkeen? Kysymystä Kaminan suuntaan. Nyt kun on tehty kaljanjuontipeli ja metroidvania niin mitä seuraavaksi?

 5. punailves onsuomalainen pelipioneeri kun heiltä löytyy pelejä joka alustalle joka alustalle jopa se sai konkurssiin tvins ostoskanavan katapultti jamaali jossa josta Toimitusjohtajameemi on perjäisin ja tietysti trials sarja jatottakai redlynx on ainoa yhtuö jokateki oikeita pelejä nokian N-gagulle

 6. Housemarque. Jonnet ei muista parhaita snoukkapelejä mitä on ikinä tehty vaan vaahtoavat jostain EA:n roskasarjasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.