PBC 329: Peliasema 2

Töttöröö. Tänään PBCssä juhlistetaan PS2-pelikonsolin 18-vuotista taivalta.
Tämän lisäksi castiläiset keskustelevat seuraavista videopeleistä:
– Super Mario Party
– Xenoblade Chronicles 2
– WWE 2K19
– God Hand
– Metal Gear Solid 2

00:55:45 Uutiset:
PSN nimien vaihto tulee kuin tuleekin
Switchin nettipalveluun sujahti salaperäinen Zelda ROM hack
Walking Dead Final Season saatetaan sittenkin loppuun

01:14:10 Juhlapäivän juhlistus:
Playstation 2 18v

02:11:40 
Edellisen viikon kysymys:
Mikä/kuka on kuumin videopeliwaifu/videopelihusbando?

6 thoughts on “PBC 329: Peliasema 2

 1. Itselleni PS2:n paras peli on ehdottomasti GTA San Andreas. Pelin parissa tuli vietettyä älyttömän paljon pelitunteja ja sen maailma oli jotain sellaista jonkalaista ei uskonut Vice Cityn jälkeen ikinä näkevän enää niin vanhalla konsolilla.

 2. Meinasin itsekin nukahtaa ton änäri-osion aikana, get your shit together! No okei, kaikki päivitykset ja kehitys(?) saitin puolella aina on plussaa, oli se sitten Hazukin peliluettelo tai joku hassu jingle jossain.

  PS2-katalogista olen kokenut niin hyviä, pahoja kuin rumiakin mutta vastausta haluttiin tuohon ekaan niin sehän on Klonoa 2. Todellinen “hidden gem”, ja 2,5D tasohyppelyiden parhaimmistoa. Tämäkin taisi vähän jäädä sen geneeristen 3rd person-toimintatasohyppelyiden tulvan, sekä ihan puhtaan paskan alle. Silent Hill 2 tulee varasijalla.

  Kunniamainintana laitetaan Phoenix-gamesin julkaisut läpi konsolin elinkaaren.

 3. Voimia hazukille sinne Suomen välilihaan. Aina ei jaksa pitää päätä pystyssä.

  San Andreas piti lokittaa ja olihan se parsa.

 4. Ico on sen tason taideteos että itku pääsee ihan muistellessa. Valitsen sinut Ico eikä se ”jatko-osa” kolosseineen jää kovin kauas.

 5. PS2 on siitä vittumainen konsoli että sen myötä tästä maasta tuli pleikkaripojujen valtakunta jossa jokainen pleikkarille ilmestyvä peli on muita parempi eikä pleikkari tee mitään väärin. Jätän siis vastaamatta sillä ilman PS2:ta, olisi tämän maan pelimarkkinat paljon terveellisemmät. Nyt paska myy ja lampaat määkii.

 6. Pleikkari kakkonen™ on meikäläiselle edelleen jokseenkin tuntematon konsoli, sillä laite rantautui omaan huusholliin vasta syksyllä 2007. Siinä vaiheessa suurin osa kyseisestä konsolisukupolvesta oli jo enemmän tai vähemmän koettu alkuperäisen Xboxin parissa ja uudempi ja komeampi Xbox 360 häämötti jo horisontissa (ja 2008 vuoden jouluna olohuoneen lattialla). Olin toki pelaillut PS2:lla monesti kavereiden luona vuosien varrella, mutta ei siihen ikinä ehtinyt muodostua samanlaista tunnesidettä kuin muiden konsoleiden kanssa, vaan se jäi tietynlaiseksi väliinputoajaksi omalla kohdalla. Sen reilun parin vuoden aikana mitä laitteella aktiivisesti pelasin tuli toki koettua muutamia helmiä kuten God of War 2, Resident Evil 4, Sly Cooperit ja Shadow of the Colossus, mutta moni klassikkosarja kuten Jak & Daxter, Ratchet & Clank ja Metal Gear Solid jäi välistä. Myöhemmällä iällä on taas herännyt kiinnostus laitetta kohtaan ja silloin tällöin olenkin haalinut mielenkiintoisia PS2-pelejä kokoelmiini, mutta se varsinainen pelaaminen on jäänyt harmillisen vähäiseksi. Asiaa ei myöskään auta se, että suureksi surukseni huomasin viime vuonna ettei oma konsolini edes lue levyjä enää. Noh, jonain päivänä vielä hankin käsiini toimivan konsolin ja alan käymään backlog-torniani läpi peli kerrallaan. Niin joo, se paras PS2-peli piti päättää. Hmm, noh, no tuota. Jaarittelen tahallani tähän loppuun vielä vähän, kun kuitenkin joku vitun Oselot joutuu lukemaan tämän PS. haista vittu Ose ja paras PS2-peli on Resident Evil 4. Peli, joka muovasi kokonaisen genren uuteen muottiin ja oli ylipäätään helvetin laadukasta toimintaa ja kauhua kaikin puolin. GTA: San Andreasille ja Icolle kunniamaininnat, mutta San Andreas tuli pelattua Xboxilla ja jälkimmäinen vasta PS3:n HD-kokoelman myötä eli mennään Ressalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.