PBC 254: CastMania

Maailman kymmenes ihme – PBC on taas palannut studioon ja nauhoittanut yhden mestariteoksen teille rakkaat kuulijat.
Castissa kuullaan Hazukin lisäksi mm. Lordzaloria sekä Lionheadia ja keskustelu pysyi yllättävänkin hyvin itse videopeleissä. Puhetta piisasi esimerkiksi tankeista, tankeista sekä tankeista kuin myös tankeista. Väliin mahtui myös juttua flippereistä, Madcatzin kuolemasta sekä Andromedan viosta.

01:40:55 Uutiset:
Sotavasaran totaalisotiminen saa jatkoa
Bayonetta saapuu myös tietokoneille?
RIP Madcatz

02:06:38 Viikon pääaihe:
Tapaus Andromeda

02:55:50 Edellisen viikon kysymys:
Onko mikään videopelikohu muuttanut käsitystäsi odottamastasi tai pitämästäsi pelistä?

Musiikit:
Yooka-Laylee – Hivory Towers
Sonic Forces – Main Theme
Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia – Radiant Ark
Nex Machina – Announcement Trailer Music
A Hat in Time – A New Adventure
Splatoon 2 – Wet Floor – Inkoming!
Indivisible – Lost Genesis
Tekken 7 – Fight Night

Viikon kysymys:
Minkä pelin jatko-osaan olet pettynyt pahiten?

11 thoughts on “PBC 254: CastMania

 1. Tekken 6. Surkein jatko-osa, ikinä.
  Miksi? Noh:
  Nettipeli ei toimi (ainakaan vuonna 2013 ei toiminu)
  Pelin ”tarinamoodi” on vaan pidennetty Tekken Force -mode. eN PITÄNYT.
  Isona Tekken-fanina pettymys on erittäin suuri kutoseen. Sitä on valehtelematta tullut pelattua yhden käden sormien verran. Tag Team Tournament 2 taas oli huima parannus kutoseen verrattuna ja siitä pidän valtavasti.
  Seiska oli myöskin varsin viihdyttävä mitä pari matsia sitä pääsin pelaamaan alkuvuodesta, sitä odottelen sellaisella ”Tekken seiska, yllätä mut, se olis kiva ku teitte edellisen päin helvettiä!”

 2. Lensi kyllä kyllä kokkelit perseestä näpääimistölle, kun Zalor alkoi ylpeillä musaymmäryksellään. Kuten casteista voi päätellä, niin musamaun perusteella miekkosen sävelkorva lienee kuuroakin heikompi. Tosin muutenkin äijän mielipiteet ovat roskaa, toivottavasti taas jossain kohtaa Tootsi tulee näyttämään tuolle hyttyselle Raidin paikan. Tosin perun sen verran sanojani, että en usko miehen olevan aisuri, sillä tuskin häneltä mitään kumppania löytyy. Korkeitaan Oselot tulee välillä rankaisemaan sotavasaralla, mutta se vain kuuluu siihen oululaiseen kulttuuriin. Miinusta Norsukamman poissaolosta, sillä en voinut täydentää minun profilointiani.

  Mitä kysymykseen tulee, niin vastauksia on vaikka millä mitalla. Assassin’s Creed 3 Amuricha meininki tulee ensimmäiseksi mieleen, mutta onneksi Revelations oli laskenut rimaa. Dragon Age II:sta voisin pitää myös pettymyksenä, mutta olen pelannut pelin läpi kolme-neljä kertaa. Andromeda nyt on ihan legittiä kuraa, etenkin kun pelissä ei näkynyt Turianien tissejä, eikä myöskään sen naaraslimanuljaskan (linkissä alempana) saloihin päässyt käsiksi. Fallout 4 on myös lähivuosilta pettymys New Vegasiin verrattuna, mutta silti todella hyvä peli.

  En todellakaan jaksa muistella kaikkia isoja pettymyksiä, sillä niitä löytyy elämästäni vaikka millä mitalla. Muija jätti, koira jätti ja ystävätkään eivät enää pyydä kahville. Tosin se johtuu siitä, että minulla oli tapana aina syödä jokainen pulla kahvipöydästä- Ainoat sosiaaliset kontaktini ovat nykyään Kauppatorin pyörätuolispurgu, pomoni joka purkaa paskaa perhe-elämäänsä minuun huutaen ja pomoni vaimo, joka purkaa paskaa perhe-elämäänsä minuun muulla tavalla. Onneksi edes lähikaupan kassatäti välillä vilauttaa hymyä. Ainiin, puhuttiin pelin jatko-osasta. Varmaankin toi MSG V, josta puuttui kunnollisen juonen lisäksi oikea Big Bossin ääninäyttelijä ja oikea Big Boss.

  PS. Hakala voisi tulla jaksoihin takas, sen naisseikkailujen ansiosta lopetin aikoinaan Jallun tilaamisen, sillä niistä riitti runkkumateriaalia. Ja nyt Jallukin on lopettanut, joten Hakala takaisin.

  http://vignette2.wikia.nocookie.net/masseffect/images/2/23/Pictor.png/revision/latest?cb=20170329155236

 3. Kiitos Hazukille painiaiheisen kysymykseni läpikäynnistä. Hieno oli tapahtuma.

  Viikon kysymykseen vastaan Halo 5. Peli ei enää tuntunut Halolta ja koko saagan eeppisen kova kaanonkin muuttui tämän osan myötä erittäin yhdentekeväksi tieteisroskaksi. Kuutosta kohtaan ei ole odotuksia vaikka se tulisi uudelle konsolille. Myös Halo Wars 2 jatkoi vahvaa Halon alamäkeä.

 4. Vihaajat vihaa mutta Zalor on paskoista peliarvosteluistaan huolimatta kova jätkä. Vähän alkoi haisemaan ylimielisyys noissa ”mä oon töissä pelialalla joten yhtäkkiä mikään peli ei ole enää hyvä”-jutuissa mutta silti parempaa juttua mieheltä irtoaa kuin osalta castilaisista, joista kaksi isointa syöpää eivät onneksi tässä jaksossa olleet mukana.

  Paskoja jatko-osia on maailma täynnä mutta se paskin on ehkä Uncharted 4. Kolmas osa oli jöötiä joo mutta neljäs osa ilmestyi jumalauta sentään uudelle alustalle jolla olisi voinut saada laajemman ja paremman pelikokemuksen aikaan vähän niin kuin Breath Of The Wild osoitti mutta Naughty Dogin hinttareita ei näköjään kiinnostanut kuin helppo raha ja samaa vitunaikaista putkijuoksuahan sieltä tuli mielettömän hauskan Nathan Draken sönköttämän läpän säestämänä. Ai niin joo mutta kun se näytti parissa kohtaa tosi hienolta joten kaikki kumartamaan ja itsemurhakulttia synnyttämään.

 5. En aio todellakaan sanoa lempipelisarjastani yhtään peliä kuten vaikka X5, X6, X7, X8, Battle Network 2 tai mitään muutakaan. Sen sijaan sanon eniten pettäneeksi jatko-osaksi hieman shokeeraavasti Donkey Kong Country Tropical Freezen. Peli oli 2014 kolmen parhaan pelin joukossa ja se on yksi oman julkaisualustansa hienoimpia pelejä mutta se pettymys joka aikoinaan meni vartalon läpi kun Retro Studiosin pitkään suunnitteilla ollut peli paljastuikin ”vain” uudeksi Donkey Kongiksi. Tämä fiilis ei kadonnut edes pelin pelaamisen aikana vaikka pelin loistavuus toikin jatkuvasti hymyn huulille ja siksi se on isoimman pettymyksen itselleni aikaansaanut jatko-osa.

 6. ”mä oon töissä pelialalla joten yhtäkkiä mikään peli ei ole enää hyvä”, vittu mitä paskaa ja ylimielistä soopaa. Menis kuuntelee sitä vitun 51-koodia ja pelaa sitä nalle puh peliä ku nyt on niin pelialan ammattilainen ja tietää kuinka paska peli se on. Valmistuis eka koulusta ja sais oikeita töitä ja tulis sit nostelee kauluksia mut tollasten arvostelujen jälkeen mä en kehtais ees sanoo opiskelevan alaa. Kaikki toi paska pois ni kaveria pystyy ehkä jotenkin kuuntelee.

  Viikon kysymykseen on kyl taas sanottava tästä Assassins Creedistä, Revelations oli semmonen paskakasa ja copy-paste peli mikä katkas mun selkärangan ennen sitä yleisesti haukuttua 3:sta.

 7. PBC:n ensimäisen jakson jälkeen kaikki tulleet jaksot ;) ! Vituttavat melkein yhtä paljon kuin loistavan ja niin aikoinaan erilaisen kokemuksen tarjonneen Deus Ex:n jatko-osa Deus Ex: Invisible War, joka oli aikamoista kuraa kaikin puolin.

 8. Ekan mafian aikoinaan jättämien säväreiden jälkeen mafia 2 tuntui jotenkin todella keskinkertaiselta teoksella. Ja valitettavasti kolmosen ollessa vieläkin heikompi esitys, niin mieluummin ulostaisin suppiloon ja imisin paksun letkun kautta lailla kola Ollin, kuin että koskisin moiseen autismin aiheuttamaan tuotokseen.

 9. Loistavan Ultima VII: The Black Gaten ja etenkin Ultima VII Part Two: Serpent Islen jälkeen Ultima 8: Pagan oli paha pettymys. Aikaa tuosta on silti jo sen verran, että pahin karvaus on suusta jo haihtunut. Mutta sitä en ikinä unohda, kun Avatarilla piti vedellä kökköjä tasohyppelykohtauksia. Sentään Origin taipui päivittämään peliä siten, että sankarimme loikkasi sinne, mihin hiiren osoittimen oli kohdistanut eikä sokkona laavaan. Tai lähimpään rotkoon.

  Konsolivuosilta pettymyksistä mieleen nousee ehkä yllättävästikin Metal Gear Solid 3: Snake Eater. 60-luvun viidakko-Bond ei julkaisuhetkellään jostain syystä päräyttänyt likimainkaan niin kovaa kuin kaksi edeltäjäänsä. Juoni oli ehkä turhankin maanläheinen, pomot The Endiä lukuun ottamatta aika unohdettava, ja kaiken kaikkiaan oli jotenkin vaikeaa asettua isä-Snaken saappaisiin – vaikka se näytti j kuulostikin toki samalta kuin kakkosessa. Myöhempinä vuosina olen tuotakin osaa oppinut silti arvostamaan, joten hail Kojima!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *