PBC 252: Castleroidit

Cast janoaa uutta verta ja sitä se myös saa.
Nimittäin PBC:n Zoolandiaan Oselotin, Norsukamman sekä Hazukin lisäksi eksyi myös vielä kovin puhtoinen Obossumi. Juttua riitti niin VR-pornosta, Chippendalesista sekä Pilipalipiloteista kuin myös Metroidvanioista, paskoista julkaisupeleistä sekä Zeldasta.

01:13:35 Uutiset:
Capcom tuo Disney klassikot takaisin
Splatoon 2 nettitestit julkistettu
Tekken 7 saa lisää vierailijoita
Drawn to death julkaistaan ilmaisena latauspelinä

01:41:21 Viikon pääaihe:
Metroidvaniat

02:24:55 Edellisen viikon kysymys:
Millä konsolilla oli paskimmat julkaisupelit?

Musiikit:
Megaman 2.5D – Nitro Man Stage
Super Smash Bros. Brawl – Golden Sun – Battle Scene
Shenmue – FREE 15
Link: The Faces of Evil – Spearfish Falls Cave
Fire Emblem Heroes – Map (Prologue)
Blaster Master Zero (3DS/NS) – ”You’re Not Alone!” Hero Theme
Neo Turf Masters – Japan Course
Undertale – Hopes and Dreams

Viikon kysymys:
Mikä on paras Metroidvania -peli?

PBC 252: Castleroidit
Miami Sega Era

 
 
00:00 / 02:52:46
 
1X
 

15 thoughts on “PBC 252: Castleroidit

 1. Uusi osallistuja veti kyllä erittäin hyvin joten ehdottomasti kaveria mukaan jatkossakin.

  Parhaasta Metroidvaniasta ei jaksossa kovin paljoa puhuttukaan mutta Dynan hehkuttama Hollow Knight on kyllä ainakin itseni koukuttanut aivan täysin viime aikoina ja tällä hetkellä se on omasta mielestäni paras Metroidvania. Taianomainen maailma, hienosti luotu tunnelma ja loistavan haastava vaikeustaso. Me like!

 2. Paras Castlevania on Lords of shadow 2 ja paras Metroid on Super Metroid.

  Itse pääkysymykseen pitää vastata kuitenkin Ori and the Blind Forest. Todella nätti ja tunnelmallinen tekele erinomaisella pelattavuudella. Sopii tosiaan myös niillekkin mainiosti, joilla ei pahemmin kokemusta genren peleistä.

 3. Super metroid on paras metroid

  P.S Pekoni Anal’ Gram’ hilliitkää näitä trollejanne skipatkaa jatkossa vaikka nää trolli kyssärit herranjestas

 4. memnään sillä, että uus jäsen oli seksikkään naisen kuuloinen, oletteko ottaneet varta vasta vai oliko se jonne joka osallistui? jos niin miksi? käytin sentään mun yön tuon kuunteluun että näin. En tiiä mikä on toi kyssäri koska en oo termii ikin ymmärtänyt ollenkaan. Super mario se ei taida olla eikä ehkä mun lempi peli ni dark souls vaan joo kyllä voisi sanoa että zelda on se paras

  ps. korvaraiskausta kunellut jo 250 jakson verran, mä skippasin sen lol-castin ja sit sen homokastin koska en itse ole homo

 5. Nyt loppui se Konsolifinin dissaaminen! Kyllä kuka tahansa vakavasti otettava kriitikko antaisi hyvillä mielin Heavenly Swordin kaltaiselle Playstation-klassikolle täydet pisteet. Kaikki myös tietävät sydämessään, että Order 1886 oli oikeasti mullistava teos, joka vain sattumalta joutui valtavirtamedian hampaisiin. Kyllä Konsolifin on suomalaisen pelimedian ykkösnimi, eikä kateellisten panettelu sitä muuksi muuta!

 6. Levotonta paskaa oli taas kerran jakso täynnä ja sääliksi kävi uutta kaiffaria Osen törkyjuttujen ja NK:n sekä Hazukin retroelitistipaskan keskellä. Hyvä että Tootsi ei ollut vinkumassa jaksossa niin tulokkaan mielenterveys säilyi oletettavasti jotenkin normaalilukemissa ja ehkä mies jopa tulee mukaan uudelleenkin.

  Sentään pääosio oli kerrankin hyvästä aiheesta ja ilomielin vastaan tähän että Super Metroid. Jos runkkarikamman sääntöä pitää noudattaa eikä Symphony Of The Night tai Super Metroid kelpaa niin sitten valinta on Shadow Complex joka olisi jopa esikuvaansa parempi jos ei loppu hieman lässähtäisi.

 7. Vastaus: sellaista ei ole, koska koko genre on enemmän tai vähemmän a) kuollut vuosia sitten, b) aikanaan niin mainstream että paskaa peliä puski ulos päivätahdilla (tod. näk. leipätyönä)

  Kysymys: voisiko joku nyt vihdoin varmistaa huhut siitä, että pbc olisi lopettamassa? (haaalleluja, halleluja). Onko tässä kyse norsunluutornin päältä komentavan NK:än ja sossupummi dempan välinen yhteydenotto maha-asioissa vai eikä pbc lopukkaan? Tiedätte itse miten vituttavia huhut pelimaailmassa ovat, joten voisitteko jo sanoa missä mennään..

  -meisseli

 8. Shantae and the Pirate’s Curse.

  Nuo kaksi ensimmäistä Shantae:a olivat sellaisia kivoja ja söpöjä pelejä ilman mitään kovin mullistavaa, joten yllätyin aikanaan toden teolla Pirate’s Curse:n nerokkuudesta. Siinä pelissä kaikki vain toimii niin saumattomasti. Upeat grafiikat ja animaatiot, huippu musiikit sekä tärkeimpänä alati raikas ja haastava level design. Pirate’s Curse myös muuttaa jatkuvasti itseään, pitääkseen pelin kiinnostavana. Pelin maailma ja hahmot ovat hauskoja, kuten myös piiloitettujen esineiden löytäminen. Kaiken kaikkiaan loistava metroidvania, jossa muutetaan tuota genrelle tyypillistä yhtenäisen pelimaailman kaavaa, jakamalla pelin maailma saariksi.

 9. Hyvää settiä uudelta lihalta vaikka Vantaalta olikin. Parasta Metroidvaniaa ei kumma kyllä edes jaksossa mainittu ja sehän on nessille ilmestynyt Ufouria. Sunsoftin kasibittistä laatutyötä joka osa-alueella ja omasta mielestä matolaatikon paras peli.

 10. Paras Metroidvania vai?

  Omasta mielestä paras Metroidvania-tyylinen peli on Ori and The Blind Forest. Allekirjoittaneella iski tunteet pintaan aivan liian lujaa heti alussa ja mitä pidemmälle mentiin niin sitä kivemmaksi pelattavuudeltaan (ja ankeammaksi tunteellisesti) peli meni. Oon saattanut tietty muitakin Metroidvania-ish pelejä pelata, mutta kyllä Ori ja Sokea Metsä vie voiton tunteiden takia.

 11. Jaahas, hyvin vähän metroidvanioita tullunna pelattua ja viimeisin taisi olla Guacamelee, jota sitäkin vain noin 20min takana. Joten täytyy ehkä vastata tämän perusteella sitten se.

  • Stop the press! Täytyykin mainita muistin tuodessa likaisia ajatuksia mieleeni, notta erittäin loistavalla musiikilla maustettu Risk Of Rain on viihdyttänyt jopa 25 tunnin ajan steam -kirjaston mukaan. Ja siitä löytyykin todella paljon hupia muutaman kaverin kanssa pelaillessa. Varsinkin jos nämä ovat normaalia vajaampia ihmisinä.

 12. Parsa metroidvania peli totta kai La-Mulana sopivan haastava ja genrensä yksi kirkkaimpia tähtiä!

 13. Tää uus tyyppi kuulosti vähän Dynalta. Tais olla kyseessä sen rakastaja, veli tai molemmat. Olisitte kyllä voineet katkaista puhelun siinä kohtaa, kun tä vajakki nimesi Lastenhuoneen Kuninkaan parhaaksi konsoliksi.

  Kiitos viikon kysymyksen, myös minun on mahdollisuus heittää kyseenalaisia mielipiteitä. Nimeän nimittäin parhaaksi metroidvaniaksi Batman: Arhkam Asylumin. Ennen kuin tätä aletaan vertaamaan Moromopon surullisenkuuluisaan ”Minecraft on roolipeli” -kommenttiin, niin pyytäisin teitä haisuleita laskemaan housujanne ja valmistautumaan anaalinne kokonaisvaltaiseen tuhoon. Batman: Arkham Asylum nimittäin täyttää kaikki vaatimukset. Pelissä on yksi iso alue, jota kuljetaan ristiinrastiin, ja jonka sisällä avautuu reittejä pelin edetessä, hahmon saadessa lisää kykyjä ja vekottimia. Se on myös täynnä salaisuuksia ja kerättävää, kuten kunnon metroidvaniassa kuuluukin olla, mutta avoimesta rakenteestaan huolimatta, pääpaino on yhdellä lineraalisella juonikokonaisuudella. Sarjan muita (heikompia) osia en enää genreen laskisi, mutta mielestäni ensimmäinen osa seuraa tätä tuttua kaavaa kolmannesta persoonasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.