PBC 193: Kuukautiset XXII – 11072015 (GOTY 2015)

PBC palasi talvitauolta ja nauhoitti tuhansien teknisten ongelmien säestämänä viime vuoden parhaita pelejä käsitelleen kuukautisjakson. Pojat oli selkeästikin pienessä talviruosteessa sillä jakso sisältää enemmän lapsellisuuksia kuin koskaan joten pahoittelut jo etukäteen.

Jaksossa myös käynnistyi ensi kuuhun asti kestävä kilpailu josta voit voittaa Xbox Onekonsolin. Muista myös #PBCuudistuu

01:16:39
 Uutiset:
Xbox One -toimintaroolipeli Scalebound sivuuttaakin vuoden 2016
Huhu: Seuraava suuri Assassin’s Creed sijoittumassa Egyptiin, ulos vasta ensi vuonna
PlayStation 4:n vauhti ei hellitä – myytyjen konsolien määrä lähes tuplaantui vuonna 2015
Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasien ennakkotilaukset alkoivat – hinta 699 euroa!

01:45:17 PBC:n virallinen goty katsaus

02:41:29 Kuuntelijoiden goty listojen tarkastelu
Viime vuoden viimeiset kysymykset:
Mikä oli vuoden 2015 paras peli? Entäpä huonoin?
Mistä vuosi 2015 tullaan muistamaan?

Musiikit:

Undertale – Last Goodbye
Forza Motorsport 6 – Focus
Monster Hunter 4 – Frozen Sea Battle Theme
Bloodborne – Cleric Beast/Vicar Amelia
Rocket League – Menu Theme
Life Is Strange – Main Theme
Super Mario Maker – Title Screen
Yoshi’s Woolly World – Credits

Kisa kysymys:
Mitä toivot PBC:ltä tulevaisuudessa?

24 thoughts on “PBC 193: Kuukautiset XXII – 11072015 (GOTY 2015)

 1. Toivoisin että PBC ottaisi enemmän mukaansa pienempiä pelitubettajia keskusteluihin tuodakseen vaihtelevuutta :) Auttaisi heitä huimasti olla mukana

 2. Olisi erittäin (jonkin verran) hienoa, jos joskus saisi enemmänkin videomatskua ulos. Vaikka nyt esimerkiksi suoraan podcastia videomuodossa (toki eri paikkakunnilla asuminen vaikeuttaa hommaa, mutta webcamit on keksitty) niin voisi naureskella hikisten syrjäytyneiden nörttien naamoille, ja käyttää myöhemmin videomateriaalia hyväksi runkutellessaan köyhää elämäänsä minkä pbc:n kuuntelemiseen käyttää. Toivoisin myös jotain elämää parantavia vinkkejä jaksojen alku,keski -ja loppupäähän jottei tuntisi oloaan liian ahdistuneeksi, eikä tarvitsisi olla soittamassa apulinjoille aina heti jaksojen kuunteluhetkien päättyessä. PeeÄss: Tootsia ja Hakalaa vähemmän (mulkku hakala yritti mainostuttaa itseään, joten homoti ja hoi) PeeÄssAss: Rakastan oikeasti teitä kaikkia pusipusi ja pyllynreiät puhtaaksi uudistuksia varten <3

 3. Primitiivireaktioni mukaiset ehdotukset tarvittaviin uudistuksiin olivat tietysti aika itsestäänselviä; vähemmän parasta/paskinta ikinä -mustavalkoisuutta, vähemmän vittuilua ja dissausta, vähemmän ihan tahallisen kusipäisesti heitettyjä spoilereita, ja kaiken kaikkiaan vähemmän minuutteja jaksoihin. Tilalle positiivista asennetta ja niin kanssakeskustelijoiden kuin kuuntelijoidenkin kunnioittamista, ja jaksot korkeintaan 2 tunnin mittaisiksi, niin ne ehtisi kuunnellakin, ennen kuin seuraavaa puskee jo ulos.

  Kuitenkin mitä enemmän asiaa mietin, tajusin, että kaikki nuo uudistukset poistaisivat sen, mikä tekee PBC:stä niin uniikin ja sopivan erilaisen – ja minkä takia kaikista moitteistani huolimatta olen kuunnellut jokaisen jakson. Ilman sitä anarkistista asennetta ja ketään kunnioittamatonta rääväsuisuutta PBC olisi varmaankin pelkkä tavallinen amatöörien vetämä videopelipodcast. ”Ystävyys on sitä, että voi vittuilla toiselle kuinka pahasti vaan, ja toinen silti ymmärtää, mitä se toinen oikeasti tarkoittaa”, totesi eräs ystäväni joskus parikymmentä vuotta sitten. Ja kun mikään ei ole pyhää, voi kaikelle nauraa. Jos siitä joku kuuntelija mielensä pahoittaa, on se silti pienempi paha kuin muuttaa koko konsepti harmittomaksi perheviihteeksi.

  Joten koska tekijöiden persoonallisuutta taikka asennetta ei kannata lähteä säätämään taikka filtteröimään, täytyykin keksiä uudistuksia, jotka ovat PBC:n ukoille (ja miksei naisillekin) luontaisia. Tässäpä siis joitain ajatuksia, joita mieleen tuli.

  1) Viikon tyhmin huhu; pelimaailma on täynnä huhuja, joten uutisosioon voisi nostaa omana lisäosionaan viikon tyhmimmän huhun, joka sitten seikkaperäisesti vittuillaan syvälle suohon.
  2) Viikon turhin pelipäivitys; harva peli julkaistaan saman tien valmiina, joten niitä sitten päivitetään enemmän ja vähemmän. Tässä osiossa haukutaan pystyyn viikon turhin päivitys, esim. lisää Photo Moden peliin, jota kukaan ei muutenkaan haluaisi pelata.
  3) Kuukauden pelaamatta paskaa -feikkiarvostelu; käsittelyyn otetaan peli, jota kukaan ei ole pelannut hetkeäkään, mutta se ”arvostellaan” pilkkakirvestä yhtään säästämättä ihan mielikuvien ja netistä poimittujen haukkujen perusteella. Sopivia pelejä voi katsella vaikka Metacriticitin häntäpäästä ja/tai kuukauden PlayStation Plus -indieistä.

  PS. Vaikka nämä ehdotukset saattavat ehkä tuntua siltä, että yritän vinoilla teille, vakuutan käsi sydämellä, ettei näihin kätkeydy mitään kettuilua taikka ilkeitä taka-ajatuksia. Vaikken ole useinkaan kanssanne samaa mieltä, ja joskus ihan oikeasti harmittaa tietyt podcastissa lausutut asiat, on PBC minulle silti rakas ja viihdyttävä podcast/”pelimedia”. (Enkä sanonut tuotakaan vain nuoleskellakseni ja kasvattaakseni olemattomia voittomahdollisuuksiani.)

  PS2. Yksi omituinen toiveeni on, että jossain jaksossa olisi pelkästään Dynamithix, Drifu, Mixon ja Tootsi. Sen jälkeen kilpailuna olisi erottaa, että kuka sanoi mitäkin. Mulla menee varsinkin kolme ensin mainittua aina sekaisin. 8)

 4. Toivoisin että PBC ottaisi mukaan uusia ja miksei myöskin vanhoja puhujia sekä tietysti lisää videomatskua voisi puskea myös ulos :)

 5. Onnea kahdensadan jakson johdosta. Kuten on tullut todettua niin on kyllä ollut kovaa kuunneltavaa tähän asti ja paras pelipodcasti suomalaisista tämä on ehdottomasti nykyään.

  Mitä haluaisin itse PBC:ltä tulevaisuudessa?

  1. Lisää pelivideoita tyyliin se ikiaikainen Trine-pelailu. Jotain sellaisia jossa kaksi tai useampi castilainen pelaa jotain moninpeliä läpän kera
  2. Lisää vieraita. Juho Kuorikoski ja Kriszki oli mukavaa vaihtelua ja olis jatkossa mukava jos tällaisia erikoisvieraita jotka tietää jakson aiheesta enemmän olisi mukana

 6. #PBCuudistuu

  Itselllä ainakin meinaa aika olla välillä vähän kortilla, niin tälläisten 3h torttujen kuuntelu vie vähän turhan paljon aikaa, varsinkin kun miehenä en osaa multitaskata kovinkaan hyvin. Joten jotain semmoisia lyhyempiä, vaikka ~30min settejä kelpaisi kuunnella kiireen painaessa päälle.

 7. 22/01/2016 klo 13:48 Röpe sanoi:

  NO nih!

  nyt on tullu aika arvioida taas viime vuode castilaiset (ennen arvioitiin vuoden bordlaiset mutta vittu se loppinu…. boardeilta) elikkä 2016 alkanut kippis°!

  Ponitohtori —- 1/5 missä fistaukses kaveri porsuttaa kun ei oo casteis näkyilly??
  Anandarterx —– Rip/5 kummitus edelleen kuollu joten mitä muutakaa..
  Moromopedi —– 0/5 kaveri ei oo paljon pölissy ja star wars tietämys heikkoo
  final fantasy poikaFF —– kaveri kirjottaa paljo paskaa kommentteihi mut missä osallistuminen, kysympähä vaan. ja pelimaku o mitä o kun ei nhl/witser mielytä
  Lottipose ——- 5/5 aiai vielä tulee ajat mieleenk un etti miestä, eipä oo oulussa aikoihi nähty. mies on kumminkin Tuiran ykköskaveri ja kaljamaha on pop ja niin muutenkin hyvä ukkikkeli
  MilfON —— 4/5 kuullu juttuu et kamu on turvautunu kokaan, rauhat sinne kankaanpäähä
  Lordi fani .—— 1/5 LoL vaa kinostaa nii fitusti
  GH player —— 1/5 jonnet ei muista
  Jane Jaitila —— 3/5 mut ei oo näkyny 64-kastikkeen jälkeen
  Denpa ——- 2/5 kadonnut
  haluan_sua —— 5/5 ääni on pehmee ja helmeelevä
  dynamitetix —— 2/5 tää kaveri sai sitä psp pöksyihin
  Karvamalta —— 5/5 tunnettu myös nimel Hanurimunakas, tää kaveri on kyl yks hevon lähettiläs, kovaa on kyyti ja kovin tykkään. Mä
  japanilainen likka – —- 3/5 joku tema jotain oisko ollut Tume. Ihan ok jannari
  mikä.hätänä —— 5/5 naisasiaa enemmä jasteihin. ite etin myös
  käärmeennielijä —– 4/5 vanha kunno miäs
  Sakke —— 0/5 legeta pelaajalautalta
  oulun erakko —- 1/5 hivee vaahto jostai vitun fps ja hD jutust, oppis pelaa konsolil
  Roypornmester —— 3/4/5 muka hyvä ääni ei usein mesis
  Röpe —– 5/5 asia kommentoija tykkään aina

  tähän pääty tältä erää, onko muilla antaa arviota? sanotaan vielä että tipaton ei oo onnistunut tänä vuon mutta tullut löydettyy viime vuon mm. niilo ja djpate teiän ansiost niit katellut sit. ja kuunnellu tietty jaksoi mitä kerinny kun mulla on nykyään myös kmppä ja pitää sitä pitää kuoseis.. nnyt yks kala ja se on si siinä ;
  Vastaa ↓

 8. #PBCuudistuu

  PBC on pitänyt pintansa oman podcast-listan kärkikahinoissa jo muutaman vuoden joten jotain jätkä ovat tehneet oikein siellä langanpäässä. Myös 200 jaksoa on kova tulos viikoittaisellakin tahdilla. Siispä hatunnosto kaikille osallistujille!

  Parannusehdotukset ja mitä toivon PBC:ltä jatkossa:

  1.
  Retroblokki. Kun PBC oli vielä äpärälapsi ja puhujat samalla levelillä, julkaistiin sellaisia hienoja jaksoja, kuin esimerkiksi konsoleille omistetut spesiaalijaksot, mega man casti ja monet monet muut retrohenkiset jaksot. Koska nykypelit ovat sitä kuuluisaa hevonpaskaa (pl. witcher 3 oli helvetin hyvä) niin toivoisin, että voisitte ottaa jaksoihin (kerran kuussa?) retro-osuuden jossa keskityttäisiin johonkin tiettyyn konsoliin, peliin, ilmiöön jne sieltä kauniista menneisyydestä.

  2.
  Loistava idea muuttaa kuukautiset pressicasteiksi. E3-spesiaalit ovat olleet yleensä vuoden huippujaksoja kenties siksi että sitä kuuluisaa asiasisältöäkin on ollut… Mutta tätä aihetta voisi laajentaa myös käsittelemään pelieventtejä (AGDQ, EVO, turnaukset). Näistä toki saadaan kuulla kuulumisissa hyvin, mutta ois hienoa jos asia keskitettäisiin omaan osioon silloin kun aihetta riittää.

  PBC:n ässäkortteja ovat itselle se, että aiheet ovat hyvin ajankohtaisia (kiitos viikoittaisen julkaisutahdin) ja asioita kuten kesän Bättiksen paskuutta ja pettymystä ei pehmitellä. Boardiosio on ollut erinomainen silloin kun sisältöä löytyy. Tässä kohtaa voi tosin katsoa itseäkin peiliin, sillä itse kullakin kirjoittaminen boardeille on jäänyt hyvin vähälle kultaisiin vuosiin nähden.

 9. Päivitysilmoitus: PBC 195: ”Vitun autisti!” | PBC

 10. Uudistustoiveet tulevaisuuteen:

  1. Videomatskua jotta kaikki näkee miten paskoja olette pelaamaan
  2. Tiiviimmät jaksot. Ketään ei kiinnosta jotkut vitun grinderit tai tinderit joten pitäytykää asiassa
  3. Enemmän suoraa puhetta asioista. Jos fanipojat ottaa nokkiinsa sanomisista niin lisää vaan vettä mylleröön jos on aihetta.
  4. Parempi podcast.

 11. Vähemmän turhaa paskaa kuulumisissa jookos. Perse-Arska on oikeilla raiteilla. Koittakaas pysyä niissä viteopeleissä, ja jos välttämättä elokuvista tahtoo avautua niin antaa mennä jos on jotain suurempaa tapahtunut, mutta älkää pliis ottako semmosia aiheita mihin kenelläkään ei ole sanottavaa. Häpeän itsekin niitä varhaisia monologejani sen verran että en tahtoisi kenenkään muun moisesta kärsivän. Mikäli kuulimisiinne sisältyy siis jotain sellaista kamaa mitä muut eivät ole pelanneet, koittakaa muotoilla asiaa edes jonkinlaisen keskustelun muotoon ettei se menisi vain siihen ”no pelasin tällaista”. Suosittelen että kertoisitte toisillenne ennen castia asiat mistä aiotte puhua että muut voisivat valmistella jonkinmoisia kysymyksiä tai vastaavaa aiheeseen liittyen.

  Myös se kaksinpuhelu on jollain tavalla raastavaa, kun hosti juttelee vain yhden ihmisen kanssa kerrallaan ja ilmeisesti muut tekevät jotain ihan muuta kuin ovat osallisia. Esimerkkinä olen monesti ajatellut jostain asiasta mistä joku on maininnut että ”Osallistujalla X on varmasti tähän jokin mielipide koska luulen tuntevani häntä jollain tavalla kaikki jaksot kuunnelleena”, mutta mitään kommenttia ei koskaan kuulu. Skypen kautta tietysti vaikea välillä ryhmässä keskustella, mutta hoitaisitte sen sitten vaikka keskenänne Google Hangouts tyylillä. Varmistuisi ainakin että kaikki ovat hereillä.

  Lyhyemmät jaksot saakin sitten kun nämä yksinpuhelut ja Tinderit saatte kitkettyä. Kiitos.

  Noniin mites ois sitä Xboxia tänne päin? Siis paskat niistä kuuntelijoista, ilman mua ette olisi olemassa!!1

  …se oli vitsi senkin urpot. +1 ääni Tontsan palautteelle. Lupauduin ostamaan herralle pullon viiniä lohdutukseksi jos ei paketti sinne lähde joten säästäkää rahojani.

 12. #PBCuudistuu

  1) Kuulumiset osion tiivistäminen, eli tosiaan tosiaan se turha paskanjauhanta pois. Toki jos jostain aiheesta löytyykin keskuteltavaa enemmänkin, niin ei siinä mitään, mutta tämä osio tahtoo turhain usein levitä kuin pullataikina. Noin.10 min avautuminen per osallistuja ja kuten Demppa sanoi, rajoitetaan keskustelu nimenomaan peleihin ja pyritään luomaan keskustelua, eikä homma ole pelkkää monologia.

  2) Uutisosioon voisi valita nimenomaan vain niitä aiheita, joihin kaikilla löytyy jotain sanottavaa, jotta jälleen kerran saataisiin kaikkien kesken sitä keskustelua aikaiseksi.

  3) Mikäli boardeilla on ollut tavanomaista(kin) hiljaisempaa, tai keskustelu on pyörinyt lähinnä saman aiheen ympärillä jo toista viikkoa, niin tämän osion voisi silloin korvata esim. Airuksen ehdottamalla Retroblokilla tai vaikkapa ottamalla tarkasteluun jokin lähitulevaisuudessa julkaistava peli.

  Eli tosiaan tiivimpi kokonaisuus, vähemmän täysin sivuraiteille ajautunutta ja enemmän itse asiaan liittyvää keskustelua, mutta ei toki niin että lähdetään täysin ”asialliselle” linjalle, vaan hurttia huumori, läpän heitto ja suorat, rehelliset mielipiteet tottakai säilyisivät erottamattomana osana PBC:tä.

 13. #PBCuudistuu
  Voisitte puhua enemmän noista retropeleistä, kun nämä nyky julkaisut on järkees täyttä paskaa. Samaten kun tuo uutisosio vois jättää kokonaan pois tai sen vois korvata puhumalla ajankohtaiasita asiaoista, tapahtumista, ilmiöistä tai jopa tulevista julkaisuista.
  Siten voisitte vielä valita vaikka viikon kuumin juttu (esim. peli, tapahtuma, julkaisu, henkilö tai mikä on juuri sitä hoteinta.) ja tietenkin myös kuukauden viilein peli.

  ps. Tootsie666 joka jaksoon tietenkin.
  pss. Ja Hakalalle voitte tehä oman kanavan xhamster sivuille jollei oo jo.
  psss. Voittaja sitten viarailemaan castiin tietenkin.

 14. #PBCuudistuu (Ensimmäinen ehdotus: Ei enää hastagejä! Jookos?)

  En koskaan olisi uskonut PBC:n kestävän näitä kaikkia vuosia. Enkä todellakaan olisi uskonut, että tulisin kuuntelemaan jokaisen näinä vuosina julkaistun jakson (sen olisin uskonut, etten laske näihin ”jokaiseen jaksoon” LoL-specialia). Satoja tuhlattuja tunteja sekä kymmeniä ”pelastettuja” bussi-, juna- ja -lentomatkoja.

  Alusta asti seuranneena, näin jälkeenpäin täytyy myöntää, että ensimmäiset episodit olivat avuttomuudessaan myötähäpeää aiheuttavaa kamaa. Silloiset jaskot koostuivat lähinnä änkytyksestä, autismista ja erittäin kiusallisesta hiljaisuudesta. Välillä mukaan oltiin saatu ujutettua jotain teknistä ongelmaa ja muuta säätöä. Siitä huolimatta jatkoin paimenkoiran uskollisuudella teidän ulinanne kuuntelua. Ehkäpä huomasin orastavan potentiaalinne, tai sitten vain nostatin omaa itsetuntoani; ”ainakaan minulla ei mene näin huonosti, kun tällä podcastilla”. Ajan saatossa kuitenkin jaksojen laatu parani, läppä huononi ja ennen kaikkea puhujille kasvoi lisää itsevarmuutta. Alkujaksoissa Norsukampa ja Ocelot tuntuivat jyräävän muut keskustelijat alleen (aika ennen 666edgemasterhalokillerYsiSeiskaa), mutta sittemmin muutkin keskustelijat ovat tuonneet mielipiteensä kuuluviin. Pienillä nykäisyillä onnistuitte kääntämään keulan kohti ammattimaisempaan suuntaa, vajoamatta silti virkamiesmäisyyteen tai liian diplomaattiseen meininkiin. Tarjoatte sitä ”suoraa puhetta peleistä (JA NIIDEN VIERESTÄ)” mitä sloganinne lupaa.

  Kaunistelematon puhe, pakolaiskriisiäkin tummempi huumori ja teidän vääristyneet persoonanne on syy, miksi tätä roskaa niin mielelläni heikkoina hetkinäni kuuntelen. Podcastinne on kuin rasvainen hampurilainen, johon aina välillä väkisin sortuu. Saalaattina tämän purilaisen välissä on teidän videopelituntemus, joka suoraan sanottuna on ensiluokkaista ja monipuolista, ainakin jos vertaa muihin suomalaisiin pelipodcasteihin. Tämän takia jaksan ainakin osittaisella keskittymiskyvylläni kuunnella mielenkiintoisten aiheiden lisäksi myös Anime_Exen rethrohentaichingchong -tappelupelimonologit, ja jopa herra halokillerin CS-ES-pärinät.

  Mutta siis siihen palautteeseen ja ehdotuksiin:

  1. Norsukampa ostaa uuden mikin ja vähän nopeaan.

  2. Ei turhaa tiivistämistä, sanoivat nuo muut spedet mitä tahansa. Jos juttu virtaa, niin se virtaa. Olisi aika peräsuolesta jos casti loppuisi tyyliin ”no oishan meillä vielä paljon asiaa puhuttavana ja mielellämme puhuttaisiin, mutta kun pitää pysyä alle kahdessa tunnissa…”

  3. Aiheen vierestä myös jatkossa. Mielestäni mika.hakalan tinderit ja norsukamman sylitanssikommellukset ovat tuoneet jaksoihin juuri sopivasti arjen tragikomiikkaa ja tällaisten asioiden sensuroiminen saattaisi ajaa castin turhan harmaaksi. Sitä paitsi kyseessä todella on PelaajaBOARDcast. Onhan boardeillakin oma osionsa myös offtopicille.

  4. Elokuvista yms. televisiosarjoista voisi puhua enemmänkin. Etenkin jos pelirintamalla on todella tyhjää ja keskustelijoilta löytyy mielenkiintoa ja asiantuntemusta, niin ihan mielellään sitä kuuntelisi. Tosin sitähän varten on klaffivirhe, joka voisi olla hieman aktiivisempi…

  5. Ihmiset ovat niin yliherkkiä spoilereista, että itsesensuurin sijaan voisitte ihan suoraan vaan lykätä varoituksen episodin synopsikseen. Ne voitaisiin myös merkata niin, että kuuntelija voisi päätellä paljastuksen ”merkittävyyden”.

  6. Luvatut pressicastit kuulostavat oikein makoisan maittavilta, etenkin kun pelimedian seuraaminen on hieman jäänyt sivummalle. Kuukautisia ei tässä kohtaa tule ikävä, hieman puulta ne ovatkin maistuneet viime aikoina.

  Loppujen lopuksi haluan nostattaa teille kaikille castia luotsaamassa olleille ihmisraukoille kuvitteellista hattua. Hienoa, että pelaajat tekevät välillä jotain muutakin kuin valittavat keskustelufoorumeilla. Vaikka se olisikin (ainakin osittain) valittamista podcastissä.

  PS. Paras Pelaajaboarcast -hetki oli Norsukamman paluu (oliks tää se GoW-jakso?). Melkein tuli kyyneleet silmiin (no ei vitus!! en oo mikään hinttihomoneiti!!!), kun tämä ikiaikaisella katoamistempulla boardeilla niin kovin uhkaillut ukkeli palasikin takaisin kuvioihin. Tämä Jethro Rostedin ja Alexander Stubbin ilkemielinen äpärälapsi on kuitenkin muodostunut koko Castin kantavaksi voimaksi turkulaisella karismallaan*.

  *Se jakaa palkinnot.

  Ja tämmösen tosiaan väänsin tossa parisen viikkoa sitten. Laitetaan se vielä tähänkin:

  http://imgur.com/VIOeMXK

 15. Törmäsin tähän podcastiin tuossa vuoden alussa ja nyt on kyllä työpäivät menneet rattoisasti kun on kuunnellut vanhempiakin jaksoja. Työpäivän pituus onkin nykyisin melko poikkeuksetta ilmoitettavissa tyyliin ”kolme PBC-jaksoa” tjms. Erityiskiitokset näille kuukausijaksoille jotka ovat tarjonneet loistavia infopaketteja tällaiselle pelaamisen hieman myöhemmin löytäneelle ”papparaiselle” (36v). En tiedä paljonko on taustatyötä ja tutkimustyötä tehty näiden jaksojen eteen tai niiden aikana mutta puhujilta löytyy kyllä poikkeuksetta mainio määrä tietoa eri asioista peleihin ja pelaamiseen liittyen. Siinä on myös isoin ero muihin suomalaisiin pelipodcasteihin joissa yleensä puhujat koostuvat ns. samanlaisista pelaajista mutta PBC:llä jokainen puhuja tuntuu omaavan erilaista asiantuntemusta erilaisista peleistä. Erityiskiitos Dynalle(?) jonka hehkutuksien ansiosta löysin Oddworld-pelit ja sarja on taustoineen noussut ykkössuosikikseni pelien saralla. Hyvää tekemistä ja jatkakaa ihmeessä toisetkin parisataa jaksoa.

  Uudistusehdotuksia:

  – Täällä on jo mainittu useaan otteeseen videomateriaali ja vaikka itse en moisesta perheellisenä ehdi pahemmin perustamaan, olisi se mukava lisä valikoimaan
  – Enemmän tällaisia vain yhtä mielenkiintoista/ajankohtaista pelisarjaa käsitteleviä jaksoja. Etenkin jos saisitte Oddworld-peleistä jonkinlaisen koostejakson niin täällä olisi ainakin yksi kuulija

  Kiitos lukuisista myös loppuun lukuisista nauruista. Sopivan kieroa huumoria jossa mikään ei tunnu olevan pyhää.

 16. uudistukset:

  1. swag sellasia mitä ei kuule
  3. ei enää puhetta poneista
  4. enemmän arvosteluita
  5. taustamusiikkiin unchartedia, marioo, codii ja sellasii (uudempia)
  7. jotain tartteis tehä sillekin
  8. mm kesällä kun tulee olymiapaiset niin olisi kiva jos PBC järjestäisi omat kesäkarnevaalit jossa esim Mixon ja Demppa ottais matsia kuulansa työnnössä, nähtäisiin Ocen ja Vulpeksen miekkailumatsi, Norsukampa vastaan hazuki rahassa uimisessa, kolme tai neljä osallistujaa estejuoksuun jossa vedetään kolme täyttä kiekkaa (1600 m) ja hypitään paskojen palautteiden yli. Viimeinen laji voisi olla Hakalan ja Tootsien välinen turpasauna elämän ja naisen välillä.
  9.

 17. Vieraitten määrää voisi nostaa. On tuoneet tähän mennessä hyvää vaihtelua jaksoihin ja juttuihin.

  Lisäksi Mika Hakalan voisi jättää eläkkeelle niitten väsyneiden tinderjuttujensa kanssa. Myös Tootsi ja Norsukampa voisi alkaa harjoittelemaan elitistikermaperseilyn vähentämistä. Maailmassa on muutakin kuin retropelit ja esports-pelit. Kannattaisi välillä vaikka kokeilla jotain muutakin pelattavaa.

 18. #PBCuudistuu

  Toimii nytkin hyvin, mutta eniten toivoisin ns. tiivistelmiä ohjelmasta vaikkapa maksimissaan yhden tunnin mittainen kooste parhaista jutuista. Tarkoitan siis erikseen tulevia koostepätkiä, muuten en menisi käpälöimään itse varsinaisen ohjelman pituutta sikäli mikäli jos aikaa liikenee näihin ”parhaisiin paloihin”.

  Kuten joku aiemmin totesi, ei olisi kivaa jos lopuksi todettaisiin, että asiaa olisi ollut enemmänkin, mutta aika loppuu kesken.

 19. 1. Ottakaa ero Pelaaja-lehdestä! Pelaajan boardit on kuolleet te ette. Moni saattaa jättää kuuntelematta ihan vaan siksi, ettei tahdo mitään boardi huutelijoiden juttuja kuunnella. Te kuitenkin teette parasta peli podcastia suomessa!

  2. Tykkään eniten kuunnella juttuja peleistä mitä olen itse pelannut. Joten ehdotus olisi, että otatte jonkun pelin mitä aiotte pelata kaikki vaikka edes vähän. Kerrotte edellisessä jaksossa kuulijoille pelin mitä pelaatte että kuulijatkin voivat ”osallistua” se mahdollistaisi myös jonkun verran spoilereita ja vähän syvempää keskustelua. Ei kuitenkaan välttämättä joka jaksoon tällaista ja työ määrä ehkä lisääntyisi, mutta kuulijana olisin innoissani!

 20. Ps. Vaihtakaa toi kamala alkuriffi. Korvat särkyy aina kun jakso alkaa.

 21. Podcastista tulisi parempi, jos siihen saataisiin vakiojäsenet. Pelatuista peleistä puhuttaisiin niiden jäsenien kesken, jotka ovat niitä pelanneet. Verrattaisiin kokemuksia ja ajatuksia kyseisistä peleistä. Varmasti tulisi mielenkiintoisempaa kuin se, että jokainen puhuu yksin sen vartin. Uutiset pitäisi olla muualtakin kuin vain pelaajan sivuilta. Voitaisiin käydä yleisesti läpi mitä on viikon aikana tapahtunut pelimaailmassa. Viikon kysymys on hyvä pitää, koska sillä saa kuuntelijat myös osallistumaan lähetykseen.

 22. #PBCuudistuu

  Heippa mussukat! Tähän alkuun heti kirjoitan, että älkää missään nimessä hirveästi muuttako tapojanne. Kaikki sekalaiset puheet muista kuin peleistä, tuo mukavasti vaihtelua ja tarjoaakin usein myös ne parhaimmat naurut.

  Teillä on lähes täydellinen podcast paketti kasassa, mutta lisään tähän nyt
  muutaman parannusehdotuksen:

  – Uutis osio voisi olla pidempi. Saisi enemmän keskusteluja peliaiheisista tapahtumista, josta riittäisi puhetta podcastin loppuun saakka.

  – Kuukautisten tilalle ehdottaisin ”Video Game Fight”:ia, jossa podcastin keskustelijat voisivat kilpailla toisiaan vastaan mielipide asioissa, jopa volyymit nousten. Tuomarin pitäisi tietenkin olla neutraali, ettei omat mielipiteet vaikuta voittajan valinnassa (voittaja on keskustelija, kuka perustelee kantansa parhaiten). Idean tähän sain youtube ohjelmasta nimeltä.”Screen Junkies: Movie Fights”.

  – Enemmän pelialan vierailijoita mukaan podcastiin, jos kukaan edes uskaltaa siihen osallistua!

  Uusi kaava menisi jotenkuten näin:
  Kuulumiset > Uutiset/Pelialan tapahtumat > loppusanat
  Kerran kuussa video game fight.

  Näin pysyisi podcast lyhyempänä, jotta osallistujat ja kuuntelijat jaksaisivat pysyä mukana loppuun saakka.

  Xoxoxoxoxoxoxo

  • Piti vielä lisätä tuohon kuulumiset kohdalle että samassa osiossa keskustellaan myös mitä on tullut pelattua lähiaikoina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *