Ice Cap Zone (Sonic The Hedgehog 3)
Moni PBC:n joulukalenteria lukenut (ne kaikki neljä henkilöä siis) ovat varmasti arvanneet jo ekasta luukusta asti että tämä oli tulossa. Kun joulukalenterin idea on fiilistellä pelien lumisia/jäisiä kenttiä yhdistettynä hyvään soundtrackiin, saa olla aika tavallisen kujalla jos ei tämä klassikko tule ensimmäisten joukossa mieleen. Kolmannen Sonic-pelin Ice Cap Zone on yksi 2D-tasoloikkapelien lumikenttien kulmakivistä ja se sisältää kaikki oleelliset elementit mitä hyvään lumiaiheiseen kenttään kuuluu. Pelin muista kentistä eroavaa pelattavuutta, uskomattoman kovan musiikkiraidan, nousevan haastekäyrän ja sokerina pohjalla, mahdollisimman vähän ice physics-pelleilyä. Hienoa duunia Sega! Moni pelaaja onkin jälkikäteen harmitellut että Ice Cap Zone ei ollut missään muotoa mukana Sonicin huippuvuosia läpikäyneessä, viimeisessä hyvässä Sonic-pelissä, Sonic Generationsissa jossa siis usea takavuosien klassinen Sonic-pelin kenttä sai kasvojenkohotuksen. Onneksi voidaan kuitenkin fiilistellä alkuperäisen klassikon kanssa ja samalla muistella aikaa jolloin Sonic ei ollut pelimaailmassa yleinen vitsi.
Ysärin henki on vahvasti läsnä Ice Cap Zonessa ja se ilmenee ensimmäisestä sadasosasekunnista lähtien kun europoppipoljennolla tahtia tamppaava musiikkikappale pamahtaa ilmoille ja Sonic kaikessa 90-luvun extreme-buumissa syöksyy paikalle lumilaudan päällä. Vauhti on Sonic-pelien suola ja tämä kohta levelistä on malliesimerkki siitä miten hyvin toteutettu vauhdikkuus välitetään pelaajalle. Lauta jää kentän myöhemmässä vaiheessa taakse ja se perinteisempi tasoloikka voi alkaa. Tasoloikkasegmenteissäkään ei ole valittamisen aihetta sillä 90-luvun 2D-Sonic-pelit olivat taidokkaasti toteutettuja tasoloikintoja jotka panivat tosissaan kampoihin Marion ylivallalle. Ice Cap Zone on audiovisuaalisesti myös laatukamaa. Lumisuus todella välittyy pelaajalle komeasti mallinetuilla kinoksilla ja viholliskaartikin edustaa sitä hieman pohjoisemman ilmaston faunaa, robottimuodossa tietenkin.
Ice Cap Zonen ikimuistoisin osuus on kuitenkin se musiikki. Popin kuningas Michael Jackson oli mukana pelin soundtrackilla ja vaikka kellään ei ole tarkkaa listaa tiedossa että mistä pelin biiseistä on tarkalleen kyse, voi Ice Cap Zonen loistavaa tunnusbiisiä kuunnellessa aistia että yksi aikamme suurimmista muusikoista on ollut läsnä. Helvetin kova kappale ja Ice Cap Zonea ei voisi ajatellakaan toimivaksi ilman sen toimivaa biittiä.
Karhut ovat normaalisti talvisin talviunilla mutta PBC:n joulukalenteri ei tästä välitä pätkääkään jonka seurauksena huomisen luukusta kaivetaan esiin lumisessa levelissä seikkaileva karhu lintukavereineen.