PBC 192: Kuuma yölinja

Tällä kertaa oltiin joulutunnelmissa ja kävimme läpi viime hetken joululahjaehdotuksia, lauleskeltiin joululauluja, nautittiin glögiä ja hotkittiin kinkkua. Tai sitten kaikki tuo jäi melko vähälle ja sen sijaan kävimme Tootsin kanssa viimeisen keskustelun kunhan Norsukampa saa selville mitä tämä livautti suustaan.Huom. Viimeisintä Star Wars-elokuvaa EI spoilata joten se ei käy tekosyystä olla kuuntelematta jaksoa.

01:48:23
 Uutiset:
Hiiteen vuohet ja leivät – nyt on itsetuhoisen vauvan vuoro viihdyttää
Räiskintäklassikko Turok palaa torstaina
Sony lupaa: inFamous ei ole vielä jäänyt eläkkeelle
Sony vahvistaa: Hideo Kojima kehittää PS4-yksinoikeuspeliä uudella studiollaan

02:30:00 Loppuhetken joululahjavinkit

02:55:00 Edellisen viikon kysymys:
Mitä toivot joululahjaksi?

Musiikit:
Super Mario 64 Music – Snow Mountain
Mario Kart 8 – Mount Wario
Batman Return Of The Joker – Stage 3 Theme
Wave Race 64 – Glacier Coast
Ecco the Dolphin – Ice Zone
Sonic 3 – Ice Cap Zone Act 1
Pokémon X & Y –  Snowbelle City
Kirby’s Epic Yarn – Snowy Fields

Vuoden viimeiset kysymykset:
Mikä oli vuoden 2015 paras peli? Entäpä huonoin?
Mistä vuosi 2015 tullaan muistamaan?

19 thoughts on “PBC 192: Kuuma yölinja

 1. Vuoden 2015 paras peli omalle kohdalle oli ehdottomasti Fallout 4. Vaikka pettymys olikin pieni kun liitoksistaan natisevaa ikäloppua engineä ei oltu vielä kunnolla päivitetty (vaikka esim. valaistus- ja räjähdysefektit näyttivät helvetin hienoilta), viihdyin silti pelin parissa pidempään kuin minkään muun pelin kanssa tänä vuonna ja onhan se vieläkin kesken joten ilo vaan jatkuu.

  Pahin pettymys sen sijaan on Batman joka toisti ja toisti ja toisti ja toisti itseään alusta loppuun eikä tarjonnut kivan grafiikan lisäksi kovin kummoista pelattavaa. Lisäksi pelin ylihintainen season pass on vuoden isoin vitsi jos verrataan DLC:n laatuun.

  Itse tulen muistamaan pelivuoden 2015 Iwatan kuolemasta ja Xbox Onen erittäin kovasta yksinoikeustarjonnasta sekä tietty Sonyn E3-pressistä.

 2. Vuoden peli on totta kai Witcher 3 hieno roolipeli kertakaikkiaan :D

  vuosi muistetaan iwatan kuolemasta ja kojiman ja konamin välirikosta.

 3. Faktahan on se, että tän vuoden peleistä Witcher 3 oli ja on aivan omaa luokkaansa, esimerkkiteos genressään.
  Vuoden huonoin peli varmaa joku paskapökäle, minkä onnistunut välttämään. Itehän ostelen pelkästään laadukkaita pelejä. Annetaan ääni siis vaikka uudelle Tony Halme pro skatelle.

  Tästä vuodesta jää mieleen Iwatan kuolema, Witcherin ylivoimaisuus, Paavin halonhakkuu-ennätyksestä, muovikitarapelien paluusta sekä järkyttävän surkeista PC-versioista peleistä Mortal Kombat X ja Arkham Knight.

 4. Vuoden paras peli oli joko Majora’s Maskin 3D-remake tai MGS 5. Koska Zelda kuitenkin oli vain likainen uusioversio (ei siis tosiaan yhtä hyvä kuin Boksille ja Plösölle tulevat yhden pikselin erot alkuperäiseen verrattuna) niin pitää valita Solidi joka oli niin hyvä peli että Kojima piti oikein heittää hevon helvettiin Konamilta. Paskin peli koko vuotena oli Order 1886 joka oli aika lailla PS4:n paskan yksinoikeuslinjaston säälittävin next-gen-perseily mikä on aika kova suoritus koska Knack on jo laitteelle julkaistu.

  Tästä lamavuodesta pelaajat muistaa varmaan sen että joka helvetin pelissä oli koirakaveri. Kojiman ja Konamin matsaaminen varmaan tullaan myös muistamaan.

 5. 2015 paras peli omasta mielestä oli Super Mario Maker. Mariot on parasta mitä tasoloikkapeleissä on ja nyt kun periaatteessa pelattavaa on loputtomiin niin ei voi kuin hykerrellä tyytyväisenä. Peli on myös helppo ihan aloittelevallekin pelaajalle.

  Huonoin peli oli Order joka nosti hullun hypen mutta petti pahemman kerran.

  Pelivuosi muistetaan varmaan eSportsin vuotena jolloin kaikki isot turnaukset sai paljon palstatilaa. Iwatan kuolema ja Konamin sekoilut jäi myös mieleen.

  Hyvää joulua PBC:n poppoolle ja kiitos hyvästä podcastista.

 6. Pelivuosi muistetaan kaikista vuosikausia odotetuista peleistä, jotka viimein saivat virallisen julkistuksen: FFVII Remake, Shenmue 3, Last Guardian, Psychonauts 2…

  Paras peli on Pillars of Eternity ja huonoja en oo pelannu joten varmaan sit kaikki Telltalen paska.

 7. Exhumed ja Klonoa 2 ovat olleet vuoden suosikkipelejäni. Eiku niin, tämän vuoden julkaisuja on tarttunut haaviin vain muutama, ja nekin on sellaista niseepaskaa niin ääni menee Zelda Triforce Heroesille. Tähän varmaan vaikuttanee myös se, että minulla on ystäviä joita näen säännöllisesti ja heilläkin on 3DS-vekotin. (Peliä tosiaan voi pelata jaettuna yhdeltä kortilta, muilla musiikit tosin muuttuvat 16-bittisiksi mikä on ihan jepa!) Positiivinen yllätys-titteli menee Captain Toadille.

  Vuoden Paskeeksi menee tuo Paholaisen Pökäle(Devils Third), toivottavasti ihmiset eivät ostaisi sitä tuon enempää niin jonain päivinä voin myydä omani kalliilla jollekin toiselle urpolle.

  Rauhallista Joulua koko PBC:n poppoolle!

 8. Paras peli 2015: Rise of the tomb raider
  Ehdottomasti paras boksin yksinoikeuspeli ja loistavan pelin vieläkin parempi jatko-osa. Tutkimista ja puzzleja saisi olla vielä enemmän mutta aina voi parantaa seuraavaan osaan

  Paskin peli 2015: Order 1886
  Pelin piti olla Sonyn uusi menestyssarja mutta siitä tulikin iso vitsi. Jos pleikkarin yksinoikeusvalikoima olisi tänä vuonna ollut Onen kaltainen, olisi tämä jo unohtunut mutta paskassa tilanteessa ne paskatkin nostetaan aina esiin.

  Pelivuosi tullaan muistamaan Iwatan kuolemasta joka oli ainoa hetki varmaan ikinä kun jopa nettifoorumeilla kaikki oli samaa mieltä jostain asiasta

 9. Paras peli oli Splatoon. Paskin peli oli Need For Speed. En muista muuta kuin Iwatan kuoleman vuodelta 2015.

 10. Pitäisi vastata Witcher 3 vuoden parhaaksi peliksi, mutta fanipoika vie voiton ja joudun vastaamaan MGS5. Peli ei ole suinkaan virheetön ja suurin tahra on mielestäni rytmitys pelin jälkimmäisellä puoliskolla. Itse olisin monien tavoin kaivannut myös enemmän niitä eeppisiä välianimaatioita ja kreisiä dialogia. Monille pettymyksen tuottanut lopetus oli itselleni taas ehkä jopa se isoin asia, joka nosti pelin ylitse muiden. [SPOILERS]MGS5 oli tässä mielessä MGS2 toiseen potenssiin ja siksi onkin helppoa ymmärtää pettyneitä. Kuitenkin, vaikka pelaajia huijattiin samaan tyyliin, niin tällä kertaa päähenkilön saappaista ei löytynytkään ärsyttävä emoteini, vaan pelaaja itse. Tämä kolahti itseeni kuin Volginin tuhat volttia ja olin like a Big Boss.[/SPOILERS]

  Suurin pettymys oli Order 1886. Osa pelin aseista oli hyvällä tavalla karuja, peli oli upea, brutaali ja miljöö hahmoineen tuntui ennakkoon kaikin puolin mielenkiintoiselta. Siksi olikin niin iso pettymys, kun iso osa potentiaalista jäi hyödyntämättä ja pelistä jäi käteen suora putki, jossa ei valinnanvapautta ollut. Ei kaikkien pelien tarvitse olla hiekkalaatikoita, mutta hieman vaihtoehtoisuutta saisi helposti putkeenkin upotettua. Tässä olisi myös voinut olla se peli, jossa kapinalliset ovat vain itsenäisyyspäivänä protestoiviin anarkisteihin verrattavia idiootteja, mutta kyllähän tässäkin tapauksessa “iso paha vs pieni hyvä” -klisee toteutui. Sniikkaus oli myös todella surkeasti toteutettu. Ei näin.

  Yllä onkin moneen kertaan mainittu, mutta vuosi tullaan muistamaan varmasti Iwatan kuolemasta, Kojiman lähtöpasseista ja useiden nettimeemipelien julkistuksesta.

 11. Hyvää joulua & lumen!

  mitäs tässä vastaan etä huonoin mitä en pelannut oli varmaan bloodborne, paskin pelattu oli witcher/fallout. paras tänäkin vuonna uus nhl itelle.

  Muistan tän vuoden kun joku nintendolta delas, konamin runkkari sai fudut ja sitten en maaliskuussa päässyt kanarialle (käytiin kreikassa…) se harmittaa

 12. Vuoden 2015 paras peli oli kova kaksinkamppailu Metal Gear Solid 5:n ja Witcher 3:n välillä ja ihan fiilissyistä nostan MGS:n ykköseksi. Kojiman visio ja tarina tuli lähes kolmenkymmenen vuoden jälkeen päätökseen ja kun vielä mukaan lasketaan kaikki kulisseissa tapahtunut draama, ei voi kuin hattua nostaa. Heikoimmaksi esitykseksi sen sijaan nostan Arkham Knightin jonka piti olla Rocksteadyn täydellinen työnäyte ja jäähyväiset sarjalle. Hardware oli uutuuttaan kiiltävää ja tehoja vaikka muille jakaa. Tekijätiimi oli äärimmäisen osaavaa ja ennakkomatsku oli täynnä kamaa josta pelaajat olivat vain haaveilleet viime konsolisukupolvella. Lopputulos olikin jäätävä pannukakku joka tuntui enemmänkin Arkham Cityn isolta lisäosapaketilta. Kamala Batmobile, haukotuttava juoni, toistava pelattavuus, collect-a-thonia ja ne kamalat DLC:t. Hienosti tuhositte komean legacyn.

  Eniten mieleen jäänyt tapahtuma on tietty Kojiman fanina miehen sekoilut Konamin natsijohdon kanssa. Todellista saippuaoopperaa parhaaseen Kojima-tyyliin. Oikeasti isoin asia oli kuitenkin Satoru Iwatan valitettava poismeno. Kerrankin koko pelaava maailma veti yhtä köyttä ja miehen arvon todella ymmärtää vasta nyt kun kaikki nämä tarinat ja kertomukset ovat tulleet ilmi miehen kuoleman yhteydessä. Yksi pelimaailman sympaattisimpia hahmoja mutta mies jonka merkitys pelaamiselle oli myös suurempi kuin moni tajuaakaan.

 13. VITTU SUOMI!!!!!!!! NYT SITÄ VIIINAAA JA NAISIA JA yksi kala SAATANAAAA VOITOOOOOOOOOOOOOOO

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.