17. Luukutus

pokemon_boxartSnowbelle City (Pokémon X/Y)

Jos eilinen joulukalenterin luukku sisälsi tuotenimikkeen jonka nimellä on tehty kuluttajille ostettavaksi kaikkea aina kalsareista kahvikuppeihin, ei tämän päivän kalenteriluukusta ulos tupsahtava tuotenimike jää kovinkaan kauas. Pokémon on ollut pelaajien ilona (joskus myös suruna) ja lompakoiden suruna jo kohta kahdenkymmenen vuoden ajan ja pelisarja on vuosien aikana kokenut jos minkälaista inkarnaatiota osakseen. Ne oikeat “truehardcorefuckcasualsihatethem”-Pokéilijat kuitenkin sporttaavat enimmäkseen pääsarjan pelejä jotka noudattavat brändin alkuperäistä ideologiaa. Kevyeltä näyttävää mutta syvyydessään helvetin monisäkeistä roolipelailua rahat pois… eipäs kun siis kaikki kerätään-periaatteella. Sarjan pääpeleissä on myös seikkailtu jos monenmoisissa maisemissa ja lumi- tai jäämaisemat eivät todellakaan ole tälle pelisarjalle mikään vieras asia. Pääpelisarjan toisesta osasta (Gold/Silver/Crystal) lähtien lähes jokaisessa Poké-seikkailussa on taivallettu talvisissa maisemissa ja viimeisin, ja samalla ehkä se talvisin, on Snowbelle City.

FSnowbelle City on Kalos-alueella sijaitseva luminen kyläpahanen jonka salipäällikkönä toimiva Wulfric, käyttää vähemmän yllättäen Ice-tyypin monstereita. Wulfricin kylmää ilmaa ympäristöönsä puskevan salin kerrotaan myös olevan syy Snowbellen radikaaliin ilmastoeroavaisuuteen Kalosin muihin kapunkeihin verrattaessa. Kauniiden luminietosten lisäksi kaupungista löytyy myös pari tärkeää NPC-hahmoa jotka opettavat tietyille taskuhirviöille liikkeitä joita nämä eivät muualla oppisi joten jonkinlaista isompaa syytä kaupungin olemassaololle on keksitty tekijätiimin toimesta. Graafisesti Snowbelle City edustaa emopelinsä tavoin Pokémon-sarjan huippua ja lumiset maisemat välittyvät pelaajan verkkokalvoille mitä parhaimmalla tavalla vaikka kyseessä onkin “vain käsikonsolipeli”. Kontrasti kaikkeen aikaisemmin nähtyy on suuri kun vihreät nurtsit vaihtuvat korkeisiin lumihankiin mutta sehän nimeomaan onkin lumi- ja jääkenttien hienoin aspekti.

walkthrough_scg_guide

Lumi- ja jääkenttien hienoin aspekti on luonnollisesti myös hieno musiikki ja tällä osa-alueella Snowbelle City loistaa. Dramaattiselta kuulostava kappale luo oudon eteerisen ilmapiirin joka yhdistettynä alati pelitaivaalta tupruttavaan lumituiskuun, on omiaan luomaan kuva hämyisestä syrjäkylästä jossa keskeinen teema nimenomaan on lumi ja kylmyys. Hieno musiikkikappale kaikin puolin ja yksi pieni osoitus siitä kuinka helvetin hyvä peli Pokémon X/Y oikein onkaan.

Huomenna PBC:n joulukalenteri söpöileekin sitten oikein urakalla lankamaailmassa.

1 thought on “17. Luukutus

  1. Pakko antaa palautetta joulukalenterista. Loistavaa matskua kaikin puolin. Helppo lukaista nopeasti läpi ja herkistellä hieman nostalgiamuistojen keskellä hyvää musaa kuunnellen. Plussaa myös siitä että mukana on pelejä laidasta laitaan ja monelta eri aikakaudelta. Täytyypä ottaa enemmän jaksoja kuunteluun jos meno on sielläkin yhtä asiantuntevaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.