18. Luukutus

untitled
Snowy Fields (Kirby’s Epic Yarn)

Kun puhutaan Nintendon tunnetuimmista pelihahmoista, kääntyvät katseet poikkeuksetta Marioon, Samus Araniin ja tai Linkiin. Hyvin harvoin kuitenkaan kukaan mainitsee yhtä Nintendon pitkäikäisimmistä maskoteista joka on vieläpä muuntautumiskykynsä puolesta aivan omaa luokkaansa em. suurnimiin nähden. Smash Bros-luoja Masahiro Sakurain 80-luvun lopulla luoma Kirby, on tähdittänyt mm. flipperipeliä, golf-peliä, ajopeliä, 3D-tasoloikkapeliä ja 2D-tasoloikkapelejä niin usealla eri gimmickillä että niitä on mahdotonta kaikkia tässä. Yksi ikimuistoisimmista ”kirpun” tähdittämistä tasoloikista, on ehdottomasti Kirby’s Epic Yarn, jossa pelimaailman kovin suursyöppö hylkää tyystin imemis- ja kopiointikykynsä ja siirtyy taistelemaan pahuutta vastaan langan ja tekstiilin avulla. Pelaajille jälleen kerran yksi ”mitä ihmettä täällä tapahtuu”-hetki mutta Kirbylle vastaavanlaiset transitiot ovat arkipäivää.

maxresdefaultKuten monelle peliin ikinä tutustumattomallekin on käynyt selväksi, tapahtuu koko peli siis langan ja muiden arjen tekstiilien keskellä. Veden aallot luodaan verhokankaalla, keräiltävät ovat pieniä tekstiilihelmiä jne. Peli on pullollaan jokapäiväisten tekstiilien nerokasta käyttöä ja pelin ”lumikenttä” (nimeltään Snowy Fields) ei tosiaan ole poikkeus. Pumpulipallot pyörivät pitkin kenttää luoden illuusion isoista lumilohkareista ja kentän taustakuvioon on hienosti ommeltu kuvioita jotka etäisesti muistuttavat kaukaisuudessa siintäviä lumisia vuoria. Kenttä noudattaa sitä samaa kekseliästä kaavaa kuin koko muukin peli, mitä tulee kenttäsuunnitteluun ja visuaaliseen designiin. Vaikka meno onkin langasta punottua, välittyy silti kentästä erittäin talvinen fiilis. Sitä ei kukaan ole yrittänyt selvittää että miten langasta luotuun maailmaan kehittäjätiimi Good-Feel sai silti ängettyä ice physicsit mutta onneksi edes nämä totutut ärsykkeet eivät onnistu pilaamaan pirtsakkaa ja leppoisaa yleisfiilistä.

KEY_Snowy_FieldsKirby-pelien tavaramerkiksi on vuosien aikana muodostunut myös todella koukuttava musiikki. Snowy Fields jatkaa tätä samaa linjaa pimputtelemalla pelaajan korviin jouluisan (kulkuset, you guessed it!) jinglen jonka tahdissa kiva vältellä pelin vaaroja kuolemanpelkoa kokien… ai niin joo, eihän tässä pelissä voi edes kuolla. Biisi on yksi pelin parhaimmista ja onkin rikos ihmiskuntaa vastaan että kappale ei jostain syystä päässyt mukaan Kirbyn juhlavuonna ilmestyneen kokoelman mukana tulleelle soundtrack-levylle. Onneksi sen voi kokea allaolevan linkin kautta ja paras tapahan se on kokea pelaamalla itse peliä, joka on vieläpä nykypäivänä helposti saatavilla Wii U:n eShopista.

Ylisöpön pinkin palluran seikkailuista moderniin sodankäyntiin. Vain PBC:n joulukalenteri kykenee tähän ja huomenna näet miten?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.