Eläköön uusi konsolisukupolvi vai..?

beliefNintendo järjesti viime viikon perjantaina härmän aikaa, kauan odotetun infotilaisuutensa koskien seuraavan konsolisukupolven starttaavaa Nintendo Switch-konsolia. Hype oli puolentoista vuoden odottamisen jälkeen melkoisen korkealla planeetan pelaajiston keskuudessa ja tilaisuuden jälkeen nettikuhina oli enemmän tai vähemmän ristiriitaista. Allekirjoittanut jättää nyt hetkeksi lääkkeet syömättä (ns. metodinäytt… metodikirjoittamista) jotta saan kahden eri persoonan mielipiteet näistä isoimmista käännekohdista joita tämä konsoli tulee saamaan 3.3.2017 tapahtuvan julkaisunsa jälkeen.

Keskustelijoina meillä on tässä tekstissä vannoutunut Nintendo-fanipoika nimeltään Nintendo Tatuoitu Pakaraan (NTP) sekä pelimaailman koukeroita hieman laajemmalla näkökentällä näkevä Olen Pelaamisen Ystävä (OPY) joten päästetään nämä sivupersoonat irti!

Väite: Switchin lähtöhinta on aivan liian korkea!!!

NintendoSwitchPriceNTP: Hinta on ihan passeli sillä esimerkiksi PS4, Xbox One ja ennen kaikkea PS3 olivat julkaisussaan ihan helvetisti kalliimpia. Kuitenkin puhutaan alle neljänsadan euron hintalapusta täällä kylmässä pohjolassa joka on uudelle konsolille hyvä hinta ja kun otetaan huomioon että kyseessä on kotikonsoli ja käsikonsoli samassa paketissa, saa rahoilleen varmasti vastinetta.

OPY: Xbox One ja PS4 maksavat huippupelin sisältävillä bundleillakin keskimäärin saman verran mitä Switch tulee maksamaan ilman peliä ja niiden pelikirjasto on jo karttunut sen verran hyvin tässä vuosien aikana että kyllä mieluummin ostan toisen niistä jos haluan laadukkaan multimedialaitteen isolla ja vielä paljon kasvavalla pelikirjastolla.

Väite: Laitteen akunkesto on ihan säälittävän pieni!!!

2_hrs._laterOPY: Käsikonsolilla optimaalista akunkestoa 2-5h, ei hyvää päivää! Siinä vähän menee ohi se käsikonsolin idea jos se sammuu heti kun sen käynnistää ja jos sitä vieläpä markkinoidaan laitteena jonka voi asettaa tuosta noin vaan spontaanisti pöydälle ja alkaa pelaamaan missä tahansa. Menee aika lailla spontaanius pois tilanteesta jos sinun pitää miettiä etukäteen että mihin menet pelaamaan ja kenen kanssa jos säästää paskaa akkua mahdollisimman kauan.

NTP: Nykyisellään aniharva käsikonsolin pistorasiatonta käyttöä edellyttävä matka/tilanne kestää paria tuntia kauempaa. Pitkät lennot on ainoa poikkeus.

Väite: Switchin julkaisuikkuna ja pelivalikoima muutenkin on aika heikohko!!!

C2BuANnUoAADnUN_thumbNTP: Uusi Zelda on jo sellainen tapaus että sen luulisi vetävän väkeä kauppoihin ja jos ei satu Zeldasta tykkäämään niin konsolille on tulossa myös Skyrimiä, Xenoblade Chronicles 2:ta, EA:n urheilupelejä jne. Tämän vuoden puolella tulee myös uusi Mario-tasoloikka ja myöhemmin tietty Nintendon omia loistavia pelejä. Laitteen innovaatiopuolta edustaa myös 1-2-Switch joka on aivan uudenlainen tapa moninpelata.

OPY: Zeldan saa ostettua myös Wii U:lle eivätkä erot ole Switch-versioon raporttien mukaan mitenkään merkittäviä. Skyrimit ja Rayman Legendist on pelattu läpi jo vuosia sitten muilla alustoilla joten big deal. Lisäksi julkaisuikkunassa ilmestyvät pelit ovat Wii U-pelien 1.5-osia (Splatoon ”2” ja Mario Kart 8 Deluxe) sekä laitteen gimmickien ympärille rakennettuja peliviritelmiä jotka täyshintaisena saavat lähinnä myötähäpeämään. Ensimmäiset kiinnostavat pelit tulevat vasta reilusti kesän jälkeen joten miksi ihmeessä pitäisi julkaisuaamuna juosta kauppaan? Lisäksi pitää myös muistuttaa hieman siitä tosiseikasta että Nintendon eksklusiivipelit ei enää ole samanlainen laadun tae mitä ne back in the day olivat. Star Fox Zero ja vaikka se hirveä Wii U:n Mario Tennis voivat antaa lisätietoa tästä.

Väite: Switchissä on säälittävän pieni määrä (32Gb) sisäistä muistia josta esim. Zelda tulee viemään about puolet!!!

too-big-or-too-small-see-the-best-sex-positions-for-all-penis-sizesOPY: 32 gigaa on säälittävän vähän muihin konsoleihin verrattuna.

NTP: Nintendo osaa pakata pelejään yllättävän kompaktiin pakettiin sillä vaikka Wii U:ssa on saman verran muistikapasiteettia, mahtuu laitteen sisuksiin yllättävän paljon ladattuja pelejä ihan ison luokan AAA-nimikkeistä latauspeleihin. Laite myös tukee kahden teran muistikortteja joten pienellä lisähinnalla siihen saa järkyttävästi enemmän muistitilaa.

Väite: Jos Switch tulee myymään paljon julkaisuviikolla, ei Nintendolla ole tarpeeksi konsoleita vastaamaan kysyntää!!!

sold-out
OPY: Nintendo näytti jo NES Minin kanssa että heillä ei oikein ole hallussa tämä kysynnän ja tarjontamäärän pyhä suhde. Myös jenkeissä firma kusi jouluaikoina 3DS:n varastomäärien kanssa ja moni kauppa jäi ilman uusia tilauseriä. Lisäksi jos laite julkaistaan tällä mantereella vain osassa maita, puhutaan jo ongelmista.

NTP: Niin no, Nintendo on Nintendo.

Väite: Pelivalikoimassa ei näkynyt ainoaakaan ennakkoon huhuttua nimikettä!!!

0a0f09a
OPY: Missä olivat kaikki jo melkein varmaksi huhuillut Beyond Good&Evil 2, uusi Metroid, Mother 3 ja monet muut pelit jotka olisivat varmasti pelastaneet tämän esittelytilaisuuden?!?

NTP: Nettihuhuihin kannattaa aina suhtautua vähän varauksella ja oma vika jos niitä uskoo niin sokeasti että pitää niitä ultimaattisina totuuksina. Mitä noihin mainittuihin pelinimikkeisiin tulee niin esim. Mother 3 ja Metroid saivat Reggie Fils-Aimelta (Nintendon jenkkijaoston päällikkö) pienimuotoista mystistä lupailua että vuoden sisään saattaisi jotain näiden nimikkeiden osalta kuulua.

Vihelletäänpäs peli poikki. Molemmilla osapuolilla oli hyviä pointteja ja maaliskuussa sitten ollaan kaikkien näiden väittämien osalta hitusen viisaampia. Jos sinulla arvon lukija on näihin tekstissä esitettyihin väitteisiin jotain värikkäämpää sanottavaa niin kommenttikenttä odottaa alapuolella viestiäsi kieli pitkänä.

1 thought on “Eläköön uusi konsolisukupolvi vai..?

  1. Sinänsä hienoa että Nintendo koittaa keksiä uusia innovaatioita videopeleihin, 1-2 Switch tuo mukavasti analogisempaa pelaamista olohuoneeseen ettei vain ruutuja tuijoteta, mutta vaikea nähdä että minipelien parissa viihtyisi yhtä iltaa kauempaa. Tovon kuitenkin että tämä olisi alku jollekin hienolle ja erilaiselle, mutta kukaan tuskin heti keksii miten moninpelissä tätä aspektia saisi muuten hyödynnettyä.

    Hinta on korkea jos vertaa toisiin konsoleihin, mutta silti puolet uuden puhelimen hinnasta. Jouluna samaan hintaan Marion kanssa bundlattuna niin myy varmasti.

    Syy taas miksi itse ostan Switchin julkaisussa on se että saan pelattua Zeldaa duunissa safkatauolla! Onko siinä järkeä? Tottakai!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.