Reggienator 2: Judgement Day

”My body is ready”

”I’m here to kick ass and take names”

“That’s why they call me The Reggienator”

“You thought I came all the way up here, for only one announcement? Of course there’s more!”

Joku voisi luulla, että nuo lentävät lauseet olisivat komediasarjan karrikoidun corporate bossin ylimielisiä lausahduksia, mutta ne ovat ihan oikean globaalin miljardiyrityksen avainhenkilön suusta. Nintendon jenkkijaoston johtaja, Reggie Fils-Aimé (tästä lähtien tekstissä pelkkä Reggie), on 2000-luvun alusta asti dominoinut pelialan PR-skeneä jämptillä, mutta rennolla ja maanläheisellä otteellaan. Nyt kuitenkin nuo ajat ovat jäämässä taakse, kun jenkki-Nintendon johtohahmo jää huhtikuussa ansaitulle eläkkeelle.

Ihan tyhjän päälle ei NoA (Nintendo of America) ole kuitenkaan jäämässä, sillä Reggien pestin perii firman sisältä Doug Bowser. Reggien kakkosmiehenä pitkään toiminut entinen EA:n palkkalistalainen, omaa likimain yhtä ison ”pelisilmän” mitä edeltäjänsäkin, joten ei tarvitse pelaajien murehtiä siitä että Nintendolla jotenkin alettaisiin kiristämään solmiota. Solmio ei myöskään kiristy tämän viikon blogitekstissä, jossa muistellaan Reggien parhaita kameralle päätyneitä hetkiä.

Nintendo hypetteli vuoden 2014 E3-messuilla uutta Smash Bros -peliään isolla kädellä. Wii U:lle ja 3DS:lle ilmestynyt uutuuspeli, sai messutykityksen lisäksi osakseen lähellä messuja järkätyn turnauksen, jonka loppuseremoniat tuli hoitamaan mies, myytti ja legenda itse. Reggien lavakarisma puree yleisöön sillä jo ennen kuin miehen nimi oltiin edes kuulutettu, joka oli osoitus siitä, miten kova nimi olikaan loppujen lopuksi kyseessä. Lopun uhittelut olisivat menneet kenen tahansa muun sanomana nettikohuksi ja uhkailusyytteeksi, mutta Reggien osalta ei.

Jatketaan E3-linjalla. Jokaisella legendalla on alkunsa, ja Reggien tapauksessa tämä legenda starttasi vuoden 2004 E3-messujen lavalla. Videon kohdasta 1:30 alkava tykitys on Reggietä parhaimillaan, ja kaikkien myöhempinä aikoina nettimeemeiksi päätyneiden fraasien välissä, on hyvä muistaa että mies puhui samalla täyttä asiaa.

Yksi pelialan syvimmistä “bromanceista”, oli Game Awards -vetojuhta Geoff Keighleyn, ja Reggien välinen romanttisen piikittelevä suhde. Jo edesmenneen Gametrailersin aikoina ukkojen haastattelut menivät lähinnä kuittailun ja imelän nuoleskelun parissa, ja läpi vuosien oli kaksikon välillä kaverimaista kemiaa, joka teki haastatteluista aina merkkitapauksia. Parhaiten tämä miesten välinen syvä ystävyys ilmenee muutaman vuoden takaisesta videosta, jossa Reggie pääsee esittelemään uutuuskonsolin uutta tappelupeliä Geoffille.

Reggie ei koskaan pelännyt laittaa itseään likoon lavalla tai haastattelutilanteessa, mutta miehen tähdittämät käsikirjoitetut materiaalit, ovat ehkä sitä kirkkainta kultaa ison ukon repertuaarissa. Vuoden 2014 Reggie-robotti oli oman aikansa puhutuin ilmiö, mutta seuraavana vuonna vedettiin homma entistä enemmän lekkeriksi kun Reggie erosi ja alkoi treenaamaan henkiinkerätettyjä Nintendo World Championships -kilvoitteluja varten.

Kuka sanoo että Reggien homma oli vain PR- ja bisnes-puolella? Mies pääsi kertaalleen osoittamaan kykyään myös mainosspiikkerinä, kun Nintendon mainosti uutta Animal Crossing -peliään. Video on peliesittelyksi pitkä kuin nälkävuosi, eikä Animal Crossing ole oikein sellainen peli mistä saisi kovinkaan jännää esittelyä aikaiseksi, mutta Reggien silkkinen ääni ja vitsit, pitävät katsojan varpaillaan.

Reggie muistetaan rentona tapauksena, mutta silloin kun mies puhui vakavia, ei mies menettänyt tippaakaan uskottavuuttaan. Nintendon uuteen menestykseen johdattanut legendaarinen Satoru Iwata, menehtyi äkillisesti vuonna 2015, ja peliala muisti edesmennyttä legendaa kaikin mahdollisin tavoin. Reggie pääsi myös pitämään koskettavan puheen menehtyneelle ystävälleen vuoden 2015 Game Awardseissa. Vaikka sama mies on tuottanut meemejä nettiin enemmän kuin moni uskoisi, on miehen vakavalla puolella myös iso arvostus niin pelialalla, kuin katsojienkin silmissä.

Reggien uran ehkä kovin valtavirtahetki, oli vierailu tekonaurun kuninkaan, Jimmy Fallonin, keskusteluohjelmassa. Tätä ennen Switchistä oltiin nähty vain yksi virallinen julkistustraileri, joten konsolin ensimmäistä kertaa livenä esittely, oli erittäin iso asia. Reggie ei luonnollisesti moisesta hätkähtänyt, vaan varasti totuttuun tapaan show’n, saaden jopa Fallonin kaltaisen hapentuhlaajan vaikuttamaan edes hetken ajan siedettävältä.

Leppoisia eläkepäiviä Reggie! Muista pitää kehosi valmiina jatkossakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.