PBC 451: Ääniä päässämme


Kauhua ja karmaisevia juttuja on taas ilmoilla kun PBCn uusin jakso on ulkona.
Yksin ei tarvinnut tätäkään kärsimysnäytelmää kokea, vaan ihan nelinvoimin pääsimme jälleen aukaisemaan sanaiset arkkumme ja ulvomaan erinäiset kirosäkeemme ties ja vaikka mistä videopeleihin liittyvästä. Andzerx oli Legoillut Harry Potterin maailmoissa, Hakala oli ihmetellyt rottia,ruttoa ja mafiaa, Hazuki vuorostaan oli ostanut taas kaikkea kallista ja pelannut ilmaispelejä ja Dyna taas oli kisaillut ja jutustellut maailman viimeisten Ridge Racer 6 -onlinepelaajien kanssa.
Pääosiossa visailtiin ja tällä kertaa ihmeteltiin erinäisiä ääniä.
Ota siis jakso kuunteluun ja kauhistu.

02:02:46 Uutiset:
Sony lähti kokeilemaan jäätä kapulan hinnalla
Netflix jatkaa siitä mihin Google jäi
Silent Hill on oikean maailman oikeasti tulossa takaisin
Bayonetta 3 in Hell(ena)

02:53:59 Visailu:
Peliäänivisa

03:27:01 Edellinen kahden viikon kysymys:
Missä olit 11 vuotta sitten?

Musiikit:
Banjo-Kazooie Nuts & Bolts – Banjo Land Day
Tenchu: Wrath of Heaven – Decisive Battle
Tales of Eternia – Inferia Map
Fire Emblem: Monshō no Nazo – Rebellion
The Curse Of Monkey Island – Rent-A-Coffin
The Legend of Zelda : A Link To The Past – Hyrule Castle
Cyber Troopers Virtual-On Force – In the Blue Sky ’01
Super Metroid – Brinstar Overgrown Area
The Revenge of Shinobi – My Lover

Kahden viikon kysymys:
Missä pelissä on parhaimmat äänitehosteet?

5 thoughts on “PBC 451: Ääniä päässämme

 1. Ekoissa Sonic-peleissä rinkulaääni ja happikuplasta henkosten ottamisen ääni on parasta asmr:ää mitä maailmassa on

 2. Sanotaan vaikka Sonic rinkulat. Tulee hyvällä tavalla vannetyöt mieleen niistä rinkuloista.

 3. Soniceissa on 16-bittisten pelien parhautta musiikeista äänitehosteisiin asti. Sonic-pelejähän ei ole ilmestynyt enää 16-bittisten konsolien jälkeen. Ei ole. Ei todellakaan ole. Ei yhtään ainoaa Sonic-peliä.

 4. Harmittaa rikkoa hieno kommenttiketju, mutta ei Sonicin äänitehosteet sentään parhaita ole, vaikka ikonisia kylläkin. Ennen vastausta on kuitenkin todettava, että oli hienoa saada meidän napakymppimiesten jumala mika.hakala ja hellenististen filosofian mestari Dyna samaan jaksoon. Täytyy arvostaa, kuten suuri Dynamitrius sanoisi.

  Takaisin kysymykseen: missä pelissä on siis parhaimmat äänitehosteet? Ennen vastausta on kuitenkin mainittava, että tiedättehän kuinka tappelupelien fanit ovat hieman erikoisia ja Capcom-fanit yksinkertaisia? Tämän voisi ajatella negatiivisesti, mutta ehkä juuri nämä rajoitteet asettavat kehittijälle niin valtavan haasteen, että sen ylittäessään lopputulos on täyttä kultaa. Ja juuri tässä Capcom onnistui Street Fighter 2:n äänimaailmaan luodessaan.

  Pelin äänitehosteet ovat niin loistavat, että niillä voi parantaa minkä tahansa kyseenalaisen bullshido- tai juoppotappeluvideon, jonka internetin syövereistä löytää. Hieman tarvitaan apua musiikkipuolelta. Laitetaan taustalle joko Kenin tai Guilen theme soimaan, jolloin päästään sopivan eeppiseen tunnelmaan. Sen jälkeen lisätään sopivasti äänitehosteita tappelevien juoppojen huitomisiin ja on kuin katsoisit Jackie Chanin parhaita koreografeja. Tässä pieni tyylinäyte: alkuun ”haduuuken”, heti perään ”shoooryuken”, loppuun ”zap-rap-yuuke”, johon kaatuva vastustaja vastaa ”byäääääää”. Aivan mahtavaa.

 5. Aika hyvä Sonic-putki näissä vastauksissa, mutta oma valintani ei kohdistu siniseen siiliin joka on saanut nyt aivan liikaa mainintoja kerralla, voi vaikuttaa kielteisesti mielenterveyteen.

  Jos muuan lohikäärmeellä lentelyä ei lasketa niin Quaken äänimaailma tulee aika kärjessä mieleen, kaikki ne eri mörköjen murinat, aseet räjähdyksineen sun muut efektiäänet ovat omiaan pelin tunnelman luomisessa. Myös ambientti musiikki antaa muun äänisuunnittelun päästä oikeuksiinsa.

  Toivottavasti jakson osallistujat tajuavat mainita Valkyria Chroniclesit, TRPG parhaimmistoa, tai ainakin ainoa genren pelisarja mitä olen pelannut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *