PBC 403: Välipala

Siinä missä talvi yllätti autoilijat ja uusien konsolien julkaisu yllätti kuluttajat, niin PBC ei yllätä ketään vaan jatkaa samaa katkokävelyään kohti auringonlaskua.
Jaksossa kuullaan taas paljon puhetta videopeleistä ja niihin lukeutuvat mm. vanha änäri, Saturnin seikkailupeli nimeltä Torico, suomalainen Overlord-klooni Undead Horde sekä näppärästi nimetty void tRrLM(); //Void Terrarium.
Kuullaan jaksossa puhetta myös Blade Runnerista, Hearthstonen uudesta kaudesta, Capcomin vuodoista, parhaista konsolien ominaisuuksista sekä tottakai uusista konsoleista…tai ainakin niiden ohjaimista.

00:54:58 Uutiset:
THQ Nordic laittoi rahaa palaamaan…taas
Apple täysin omasta eeppisestä aloitteestaan leikkasi taksojaan
Yuke’s palaa painikentille No Mercy -ohjaajan ja AEW:n kera
Take-two osti Codemastersin
XIII remake meni täysin päin prinkkalaa
Atomiswave arcadealustan pelit porttaantuvat kätevästi Dreamcastille
Nimeni on Interactive…IO Interactive
Capcom tietovuodosta paljastui vaikka ja mitä
Game Awards 2020 ehdokkaat on julkistettu

01:41:24 Top 3:
Konsolien ominaisuudet

02:26:19 Edellinen kahden viikon kysymys:
Riippuen siitä kumman konsolin (Xbox Series / PS5) ostat, niin kerro siitä yksi huono puoli.

Musiikit
Rayman – Bongo Hills (Area 1)
Granblue Fantasy Versus – Macho Ultimatum (VS Soriz)
Battletoads (2020) – Feed the Fantasy
Dragon Spirit: The New Legend (NES) – Area 02 Volcano
Final Fantasy (MSX) – Main Theme
Croc: Legend of the Gobbos – Crystal Island
Battle Garegga (Arcade) – Track 9
Max Payne 2: The Fall of Max Payne – Max’s Passion
Katamari Damacy – Lonely Rolling Star

Kahden viikon kysymys:
Mitä ominaisuutta et ikipäivänä haluaisi nähdä pelikonsolissa?

3 thoughts on “PBC 403: Välipala

 1. Puuceen kaltaista komponenttipäivitysrumbaa ja huolta siitä että toimiiko peli nyt omalla konsolilla vai ei?

 2. Tähän olisi helppo vastata sanomalla always-online spedeily, jota Microsoftin pojut yrittivät myydä uuden Xbox One konsolin julkaisun yhteydessä. Vuorokauden välein pitäisi konsoli liittää internettiin, jotta Microsoft voi seurata oletko ollut kiltti vai tuhma. Kaikkien (microsoftin päättäjien) yllätykseksi tämä toimintamalli ei maistunutkaan kuluttajille ja suunnitelma meni niin sanotusti vihkoon, jota sitten yritettiin puolustella että ”ei me voida nappia painamalla ottaa sitä ominaisuutta pois”. Tämän jälkeen ominaisuus otettiin pois nopeasti nappia painamalla. Sonyn ei tarvinnut kun julkaista Knack ja kyseisen konsolisukupolven voitto oli saavutettu. Mutta turha se on menneitä muistella, enkä yritä tässä ketään sormella osoitella tai syytellä, Microsoft.
  Always-online spedeilyä pahempi ominaisuus uudessa pelikonsolissa oli esim sellainen että konsolissa ei ole ollenkaan levyasemaan, joten ainoa tapa hankkia pelejä olisi digitaaliset pelit. Joku voisi itkeä niiden digitaalisten pelien hinnoista, jotka ei ikinä laske, mutta onneksi vuosi 2020 on ollut yhtä polviliukua meille kaikille verojakiertäville instagram -malleille, joten raha ei ole este.
  Pelkästään konsoliin saatavilla olevat digitaaliset pelit pitäisi asentaa kokonaan konsolin kovalevylle, ja nykypäivänähän on tapana että kaikki pelit vievät vähintään 100 gigaa tilaa joten uuden konsolin kovalevy tulisi nopeasti täyteen. Vielä kun olisi ”all digital” konsolissa esim 500 gigan kovalevy, josta käytettävissä pelien asentamiseen ja tallentamiseen olisi noin 350 gigaa niin pelejä mahtuisi peleistä riippuen 2-4 samaan aikaan asennettuna. Ja sitten kun vielä konsolin julkaisun aikaan ei olisi mahdollista hommata minkäänlaista yhteensopivaa ulkoistakovalevyä kyseiselle konsolille niin paketti hioisi niin sanotusti täydellisyyttä. Mutta onneksi kukaan ei ole niin typerä että tekisi nuo kyseiset asiat uuden konsolin julkaisussa, Sony.
  Onneks on Wii U.

 3. Kerrankin hyvä jaksokysymys, siellä ollaan oltu hereillä!

  Jos CD-i:n muistisirun sisään upotettua paristoa ei lasketa niin kaipa pysti menee noille uskomattomille, paskasti kiinnitetyille prosessoreille jotka kuumenee vitisti ja hajottaa koko konsolin. Katson sinua fätti PS3:ni. Aina se kuumottelee tuossa tv-tasolla, että onko jokainen käynnistyskerta viimeinen ennen kun vehje pukkaa keltaista valoa. Lopettaisi itsensä kunnialla kuten tuleen syttyvät Xboxit tekee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *