PBC 394: Kapteeni Kommando

Lomasesonki on kotimaassa päällä mutta PBC:n kaivostyöläiset eivät lepää, vaan nälkäpalkalla hakkaavat uutta jaksoa koko kansan kuultavaksi.
Kuunteluelämyksessä saatat kuulla tällä kertaa juttua mm. SNES-pelien uusioversioinneista, Steam-alennuksien ostoskorien sisällöistä, PS5-tuotantolinjojen uudesta vaihteesta, viime viikon ”unohtumattomista” pelijulkistuksista, sekä kuulijoiden ehdotuksista peliaiheisiksi telkkarisarjoiksi.
Jaksossa myös valitaan parhaat Capcomin pelit, sekä muistellaan edesmennyttä kotimaista peliskenen legendaa.

(00:59:50) Uutiset:
Devolver Digital oli aikamoinen show
Ubisoft Forward more like Ubisoft Backward
Huhu: PS5 ei tule loppumaan kaupoista
Wayforward julkisti uuden pelinsä
Dragon’s Dogma saa oman animaationsa
Rip Stakula

(02:00:51) Top 3:
Capcom -pelit

(03:02:48) Edellinen kahden viikon kysymys:
Mistä pelistä taikka pelisarjasta pitäisi saada TV-sarja?

(03:30:21) Aftercast:
NK:n Top 30 listaus

Musiikit:
Paper Mario: Origami King – Red Streamer Battle Theme
GTA IV: Ballad Of Gay Tony – Main Theme
Toejam & Earl – Rampmaster Rocket Racket
Gun.Smoke – Title Theme
Simply Three – Africa
Breath of Fire III – Technology
Street Fighter EX – Character Select
Ratchet & Clank: Going Commando – Aridia Outpost X11
Mega Man 10 – Ending
Mega Man 6 – Ending

Kahden viikon kysymys:
Mikä on paras Capcomin peli?

6 ajatusta aiheesta “PBC 394: Kapteeni Kommando”

  1. Perse-Arska

    Mega Man Soccer, Mega Man X:t kuutosesta kasiin, Mega Man Legends 3, Mega Man Universe, Mega Man Powered Up. Kaikki ihan helvetin ihania ja parhaita videopelejä niinku ikinä.

  2. Kyllä se on Save Room -biisin tähdittämänä originaali Resident Evil 2. En muuten ymmärrä, miksi muuten loistavassa Remakessa jätettiin Save Room -melodia niin vaisuksi. Melodia on kuitenkin niin legendaarinen, että siitä pitäisi ottaa ilo irti samalla pieteetillä kuin katolilaispapit ottavat ilon kuoropojista.

    Sitten itse aiheeseen. RE2:n arviointiin vaikuttaa toki nostalgia todella suuresti. Olen vaahtosammuttimen kokoisena pelannut Capcomin peleistä useampaa Mega Mania, DuckTalesia ja tiesmitä 8- ja 16-bittisen ajan vemputuksia. Näillä on toki oma lämmin paikkansa sydämessäni, mutta tuon aikakauden pelit ovat itselleni kuitenkin vain ”pelejä”.

    RE2 oli taas jotain paljon enemmän. Se imaisi teini-Almasyn brutaaliin, mutta niin kauniilta näyttävään sekä kuulostavaan maailmaansa ja sai minut pelkäämään ensi kertaa videopeleissä. Näön ja kuulon lisäksi immersiota tehosti tuntoaistit, kun lämmin paniikkiripuli kutitteli kivasti pikkareissa.

    Pelin A- ja B-skenaariot paransivat uudelleen pelattavuutta ja samoihin maisemiin palasi mielellään lukemattomia kertoja. RE2:n kohdalla samojen tapahtumien kokeminen eri hahmon näkökulmasta oli toteutettu nerokkaasti eikä aiheuttanut mitään rytmityshäiriöitä, kuten eräs tämän kesän aikana julkaistu merkkiteos. Peli on vain kaiken kaikkiaan aivan uskomattoman koherentti kokonaisuus, joka ei ole vain Capcomin paras peli. Se on yksi parhaista peleistä koskaan.

  3. Mega-Ateria Man: The Wily Wars

    Luulin että olisi tarvinnut miettiä pitkään ja hartaasti mutta ei oikeastaan tarvinnutkaan. Mega Man 2 ja kukaan ei voi ikinä pistää paremmaksi

  4. Kaneli-Taneli

    Nyt oli kyllä kovaa settiä NK:lta. Jotenkin paistoi ihan kaiuttimien läpi se lapsenomainen innostus kun miesoletettu pääsi puhumaan lempiaiheestaan. Lisää tällaista.

    Pakko on kanssa kompata tätä Capcom-fania parhaassa pelissä. Mega Man X on kestänyt loistavasti aikaa ja onkin todellinen toimintapelien helmi melkein kolmenkymmenen vuoden iässäkin. Musiikit on myös parasta mitä peleissä on ikuna kuultu.

  5. Olen varmaan täysi moukka, juntti ja mistään mitään ymmärtämätön persmääly, mutta vaikka käytin parikymmentä minuuttia Wikipedian Capcom-pelilistauksia kahlaten, en mitään hyvää vastausta pysty antamaan.

    Capcomin julkaisemista peleistä paras on toki Okami, mutta noille lafkan tunnetuimmille nimille kuten Mega-Manille, Resident Evilille tai Street Fighterille en ole koskaan syttynyt.

    Joten vastaukseni onkin C64:n Commando, koska sen alkuperäinen japsinimi Senjō no Ōkami sisältää myös tuon toisen vaihtoehtoni.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top