PBC 378: Vuonna miekka ja kilpi

Valtakunnankanslia pyysi että PBC:stä muodostettaisiin uusi hallitus… mutta haistatimme pitkät ja teimme sen sijaan uuden jakson. Jaksossa otettiin käsittelyyn päaiheessa jälleen yksi ajankohtainen peli joka pilkottiin täysin atomeiksi. Sen lisäksi rupateltiin myös ummet ja lammet mm. PS4:n viime vuoden suurpeleistä, Mechstermination Forcesta, Fire Emblem: Three Housesista, tulevista kotimaisista pelikirjoista, tulevan Xboxin VR-touhujen puutoksesta, uusimmasta Stadia-farssista ja monesta muusta asiasta mikä saa lähinnä punan korville. Jakson kohokohta on kuitenkin pitkään poissa linjoilta olleen miehen paluu. Kuuntele heti!

00:29:57 Uutiset:
Stadia jatkaa Fallout 76 -linjalla
VR = EEVK
Sony otti nimiinsä itse keksimänsä ennätyksen
Youtubessa ei enää pelata tosimiesten pelejä
PlayStation-kansa – kuinka Pleikkari valloitti Suomen
Pelien äärettömät maailmat – Elämän suuret kysymykset digitaalisissa peleissä

00:57:49 Pelikerho:
Pokemon Sword & Shield

02:08:00 Edellinen kahden viikon kysymys:
Mikä on paras Pokémon (ei peli vaan taskuhirviö) ja miksi?

Musiikit:
Battle Garegga – Underwater Rampart
Fallout 4 – Main Theme
Ninja Gaiden – 4-2
Super Bonk – Blue Sky
Tekken Tag Tournament 2 – Sadistic Xmas (Arctic Dream)
Pokémon Sword/Shield – Slumbering Weald
Pokémon Sword/Shield – Circhester
Sonic CD – Stardust Speedway (Present)
Outer Wilds – Final Voyage

Kahden viikon kysymys:
Mikä on menneen vuosikymmenen paras videopeli?

6 thoughts on “PBC 378: Vuonna miekka ja kilpi

 1. Pitkään yritin pohtia ja koko ajan vaan yksi peli pompahti ekana mieleen ja se peli on Breath Of The Wild. Peli mihin pystyi ihan oikeasti uppoutumaan niin että unohti kaiken ympärillä olevan ja jatkuvasti löytämään ja kokemaan jotain uutta. Upea peli ja toivottavasti jatko-osa vaan parantaa kaikilta osa-alueilta.

  Kiitosta myös viime jaksoon Hakalan paluusta. Oli hienoa kuulla miehen samettista nallekarhuääntä ja repeilyä. Hyvin toimi koko jakson osallistujien yhteispeli.

 2. Zelda BotW mainittiin jo, mutta sanon sen uudestaan. Yritän nyt keksiä pelistä jotain uutta, minua henkilökohtaisesti puhuttelevaa ominaisuutta tai tapahtumaa, mikä nostaa tämän kaiken muun tauhkan päälle. Monipuolinen ja hauska kokkailu tulee jostain syystä ensiksi mieleen. Nytkin nousee vesi kielelle kun muistelee mitä kaikkea hyvää siinä kuppaisessa padassa saa loihdittua, tai sitten se on vain tämänhetkisen kela-diietin aiheuttama harhakuva. Niin ja onhan tuo sellainen avoimen maailman seikkailemisen virstanpylväs että oksat pois.

  Onhan tällä vuosikymmenellä ilmestynyt monta huippunimikettä jotka jäävät historiaan, kuten Paras N64-peli: Yooka Laylee, Paras ps2-peli: The Last Guardian, Paras Dreamcast-peli: Shenmue 3 ja paras Megaman-peli: Mighty no.9.

 3. Skyrim se on. Kysykää vaikka Toddilta itseltään.

  Jos ihan vakavissaan puhutaan niin siihen on ihan hyvä syy miksi Skyrim on ilmestynyt kaikille mahdollisille elektroniikkalaitteille. Sattuupa olemaan vieläpä hyväkin peli eikä mikään Meat Boyn kaltainen paska.

 4. Skyrimin olisin muuten vastannut mutta pallinaama-Todd meni senkin sitten muuttamaan naurettavaksi paskameemiksi puolivillaisilla remakeremasterjulkaisuillaan.

 5. Omat mieltymykset menee wrestling-pelien suuntaan (uusin Fire Pro, WWE All-Stars) mutta vastaan silti Breath Of The Wild. Niin kovaa hehkutusta sai peli aikoinaan osakseen että oli ihan pakko lunastaa käytetty WiiU ja kyseinen peli siihen sitten kylkeen (200 euroa yhteishinta). Ilman sen kummempaa kokemusta zeldoista se olikin sitten aika jytky kun sadas pelitunti kilahti kelloon konsolilla mitä ei olisi ikinä uskonut hankkivansa sen floppaamisen ja surkeiden pelien takia.

 6. kovin moni ei tätä välttämättä ehkä tiedä mutta kari manerlan iki vihreä klassikko afrikan tähti on saatavilla myös tabletti laitteille ainakin androidille. vasutaus on siis helppo sillä peli ilmestyi 2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.