PBC 327: Tarina päättyy

Taas mennään eikä meinata.
Jakso no. 327 on nimittäin monia asioita mutta ensisijaisesti se on editorikoplan puhetta Telltale pelistudion kohtalosta, parhaimmista extreme-videopeleistä, Kapu Toadin seikkailuista sekä jälleen kerran Spidermanin hienoudesta.

(00:36:05) Uutiset:
Sony taipui Epicin hampaissa
Drawn to Death on nyt nimensä veroinen
Hyvää Castlevaniaa iskeytyy PS4:lle pelattavaksi

(00:51:02)
Kissa pöydälle:
Case Telltale

(01:25:18) Edellisen viikon kysymys:
Mikä on paras extreme-urheilu videopeli?

8 ajatusta aiheesta “PBC 327: Tarina päättyy”

  1. Luin jakson nimen ja sen pienen hetken melkein luulin PBC:n tarinan tulevan päätökseensä, mutta eihän maailma niin oikeudenmukainen paikka sentään ole, joten viikon kysymykseen vastaaminen on vielä relevanttia.

    Firman pelejä on tullut vain muutamia pelailtua, joten aika helposti Sam&Max Save the World, tai Season One kuten Wii-versio oli nimetty, ottaa paikan ykkösenä. Kevyet mullat tai jotain.

  2. Paronipekugräm

    Walking dead

    Koska ennustin vitan tuhon lähesoikein
    Ennustan että loppuviikosta telltale firma on elossa koska remedy hankkii telltalen sekäsen lisenssit ja tekeewalking deadinloppuun jossa speciaalicameonaon seppo taalasmaaa jasit te llltaletekeefyffeä ismo laitela peleillä

  3. Perse-Arska

    Kovin on vähän vaihtoehtoja kun eipä Telltale hirveästi ehtinyt pelejä tekemään. Jotkut vässykät näitä firman interaktiivisia piirrettyjä vuosi toisensa perään oikein odottivat jotta voisivat päästä pätemään sillä että ”tulipa taas PELATTUA vasta ilmestynyt PELI läpi”, mutta aika vitun kujalla saa olla että näitä yhdellä sormella pelattavia paskoja tarinoita kehtaa peleiksi sanoa. En vastaa tähän mitään.

  4. Paras Telltalen luoma peli on tämän sulkemiskohun myötä alkanut mediapeli. On ollut ilo seurata miten pelikenttää vuosia liukuhihnatuotannollaan saastuttanut firma menee nurin ja vauhdilla. Kiitos Telltale, ei peleistä vaan tästä kusenhajuisesta lopusta jota on ollut suuri nautinto popparien kanssa seurata sivusta. Pitäkää vähe Walking Deadin season passia vieläkin myynnissä mjööttttäääääääähhhhh

  5. Kyllä Wolf Among Us oli pappojen pappa. Murhamysteerit sopivat täydellisesti tällaiseen NK:n rakastamaan vähäisen interaktion muottiin.

    Hahmot olivat lähdemateriaalille uskollisia ja tarina piti otteessaan loppuun asti. Kämäiset kansantarut ovat itsessään aika borea, mutta Telltalen tuotoksessa ei ohjatakaan homohukkaa vaan isoa pahaa himohukkaa. Loistokamaa!

  6. Oli kyllä niin laskusuhdanteessa koko firma, että ei tullut tänne ainakaan yllätyksenä firman kaatuminen. Se että romahdus kävi näin on toinen juttu. Firma osti lisenssejä joka puolelta enkä usko että kyseiset lisenssit olisivat olleet mitenkään hirveän halpoja, mietikääs nyt: Game of Thrones kuumin TV-sarja sitten ties minkä, Guardians of the Galaxy ei välttämättä se kaikkein tunnetuin Marvelilta mutta silti Marvelin, Minecraft joka suunnilleen maailman myydyin peli ja laitetaan vielä hännille Batman. Jos Hazukin puheet pitää paikkaansa että jumalauta 400 työntekijää olkisi ollut parhaimmillaan kehissä, pelien tekninen puoli, lisenssien iso määrä ja hinta ei kukaan voi ihmetellä syytä miksi firma kaatui, muutenkin jos se on ollut tiedossa että pelit eivät ole myyneet niin paljon kun pitäisi ei tässä kyllä mitään enää kannata miettiä. Pojilla nousi eritteet vähän pääkoppaan ja taas sen näki miten siinä sitten käy.

    Niin ja se kysymys. Kokonaan olen pelannut firmalta vain Walking Dead:n ykkös kauden ja Wolf Among Us:n muutamaa ilmaista ykkös episodia sieltä täältä muista peleistä. Wolf oli ihan kiva varsinkin kun en aikaisemmin ollut kuullutkaan koko Fable sarjakuvasta, mutta tarina rönsyili välillä niin paljon ja vaikka vasta jokunen vuosi sitten pelin pelasin enkä kokenut jaksojen julkaisujen tuomaa odottelua vie se silti pisteitä kyseisestä pelistä ja ihmettelyä siitä miten niillä kesti niin kauan tulla varsinkin kun siellä niitä työntekijöitäkin oli (juu tiedän oli varmaan muitakin pelejä työnalla mutta silti.) Joten ensimmäinen kausi WD:stä on paras firmalta tulleista peleistä. Hyvä tarina on ainoa asia kuitenkin mitä tästä voi kehua, ei paljon zombeja ja muut hahmot mielenkiintoisia. Pelattavaa ei kauheasti ollut, tekninen toteutus aika kuraa ja valinnat oli niin ja näin, okei se että hahmoja sai tappa tai jättää henkiin oli ihan kiva mutta ei se ainakaan viimeiseen kohtaukseen vaikuta mitenkään, joka oli oikeasti ihan hyvä ja yllättävä (olisinkohan jopa ihan yhden miehisen kyyneleen tirauttanut.) Ei WD todellakaan minnekkään maailman parhaimpiin peleihin lukeudu mutta sillon 2013 kun pelin pelasin joululomalla nautin pelistä koko lyhyen keston ajan ja varsinkin tarinasta.

    Vanhoista firman peleistä kuten Sam and Max:t haluaisin ehkä kokeilla ja Futurea myös, mutta jos pitkälti ohjeitten kanssa pitäisi kulkea saattaa nekin sitten jäädä testaamatta.

  7. Suoraan asiaan: Telltalen paras peli on Tales From Monkey Island ja paras kävelysimulaattori ensimmäinen The Walking Dead -kausi. En ehdi nyt perustelemaan, miksi en ehdi perustelemaan.

    Erikoismaininnan annan nimihirviölle Strong Bad’s Cool Game for Attractive People, joka jo kuulostaakin siltä kuin jos NK:n nimi olisi Strong Bad ja hän olisi tehnyt pelin PBC-joukoilleen. Leikki leikkinä ja pylly pois tyynyltä. Tämähän on siis Homestar Runner -weppisarjakuvaan perustuva ”graafinen seikkailu”, jonka ehkä voisi jossain määrin point’n’clickiksikin luokitella. Huumori on varsin vinksahtanutta, ja vaikka visuaalinen ilme on aika simppeli, on ääninäyttelypuoli kunnossa. Voittipa pelin Wii-versio vuonna 2008 IGN:n Best Voice Acting -palkinnonkin. Tunnustan, että vain kolme episodia viidestä olen pelannut. Pitäisi joskus ne pari viimeistäkin hoidella.

    1. Senkin tonokki! Se on Tales Of Monkey Island. From-prepositio kuuluu Tales From The Borderlandsille, joka on ihan hyvä sekin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top