PBC 263: Aika ennen E3-messuja

PBC:n kesäaurinkoa täynnä oleva jakso on valmis nautittavaksi ja meno on letkeää kuin Keski-Euroopassa vuosien 1939-1944 kesäpäivinä. Luvassa tässä jaksossa on juttua mm. pelien tekoprosessin vaikeudesta ja luksuksesta, Wipeoutista, jopa kahdesta Injusticesta, Nintendon verkkotouhuista sekä iso annos E3-spekulaatiota.
Kuuntele ja nauti sekä muista mennä tukemaan paikallista peliteollisuutta http://store.steampowered.com/app/546410/Grab_the_Bottle/

00:39:40 Uutiset
Sega teki diilin vanhojen Lionhead-gurujen kanssa
Ihmiset osaa lentää Square Enixiin
Nintendolta laatua ja kakkaa
Lisää vanhan koulukunnan japsiropeilua Square-Enixiltä

00:49:15 Viikon pääaihe
E3 hypeily

01:25:34 Edellisen viikon kysymys:
Mikä on suosikkipelisi tältä vuodelta?

Musiikit:
GTA 3 -Theme Song
ARMS – Main Menu Theme
Mega Man III (GB) – Wily Marine Base
Tekken Tag Tournament – Opening Theme
Super Smash Bros. for Nintendo 3DS – Rainbow Road Medley
Kamiko – The Forest of Awakening
Minecraft – Calm 1
The Legend of Dragoon – Ending

Viikon kysymys:
Mikä oli valintasi E3-messujen parhaaksi peliksi?

14 thoughts on “PBC 263: Aika ennen E3-messuja

 1. mielipide tämän vuotisesta TRMP maratoonista (jota ette btw mainostaneet..), jossa nyt vieraana ULTTIS?

 2. Nykyinen peliteollisuus on sen tason paskapuuroa että oli vähemmän yllättävää kun parikymmentä vuotta vanhan RTS-klassikon uusioversio osoittautuikin näiden rinkirunkkumessujen parhaaksi peliksi. Age Of Empires vei kaikkia muita 100-0.

 3. Ehdoton ykkösjuttu näillä messuilla oli Metroid Prime 4:n ilmoitus, jota on odotettu jo jokunen vuosi. Onhan kysessä sentään jatkoa mielestäni Nipan parhaalle sarjalle. Vähän huolettaa millaisen kokemuksen uusi tiimi saa aikaan, mutta eipä sieltä voi paljoa Other M:ää paskempaa kuraa tulla, joten luottavaisin mielin odotan tätä.
  Jos tätä ei lasketa vastaukseksi viikon kysymykseen, kun ei pelistä oikeastaan mitään nähty, on valintani tällöin Marion uusi seikkailu. Tämä ei varmasti perustesteluja sen enempää kaipaa.

 4. Uusi Mario näytti sen verran hermaiselta että naminami. Ei voi muuta sanoo ku Marion hattuu nostaa

 5. Vaikka EA:lla oli ehdottomasti tylsin pressitilaisuus, niin täytyy kyllä todeta, että A Way Out kiinnostaa ehdottomasti eniten. Yhtenä syynä tähän on, että tekijät ovat työskennelleet Brothersin parissa ja Brothers on yksi lempipelejäni koskaan.

 6. Heitetään nyt vaikka 5 kovinta peliä e3:lta.

  God of War
  – Uusi GOW kiinnostaa vieläkin enemmän, ja onhan sarja yksi omista suosikeistani. Ei haittaa ensi vuoteen siirtyminen.

  Wolfenstein 2: The New Colossus
  – New order yksi tämän sukupolven kovimpia pelejä ja genren ehdottomia kuninkaita DOOMin ohella. Myös julkaisupäivä tuli mukavana yllätyksenä, jo näinkin pian!

  Days Gone
  – Ei oikein viime vuonna kiinnostanut pahemmin. Tänä vuonna sitten odotukset nousi nähdyn perusteella lähes tappiin asti.

  Mario&Luigi: Superstar saga 3ds
  – Mario&Luigi -sarjan suurena ystävänä mukava ylläri. Etenkin kun ainut sarjan peli mikä on vielä pelaamatta.

  Ori and the will of the wisps
  – Eka osa oli todella loistava ja tunnelmallinen, kiva saada lisää Oria.

 7. Messujen viimeinen peli vei kalkkiviivoilla potin eli Marion upouudet seikkailut iski vaan niin kovaa että tämän vuoden palkinto menee Super Mario Odysseylle. Kunniamaininnat God Of Warille ja Anthemille.

 8. Hyvin vaikea sanoa, ei ollut näillä messuilla oikeen yhtään sellaista ”kiveksiä tyhjentävää” teosta, mutta jostain syystä rupesi kuitenkin himoittelemaan hommailla dindendon uusin lupaus svitsi. Jos vaikka mariovihani heltyisi ja voisin kuvitella olevani vähintään yhtä hieno ihminen kuin NK. Messuja hienompi kokemus oli paskantaa nuppiauton lavalle sievä kääretorttu ja käydä pudottamassa se maakuorman mukana Oulun satamaan. Nyt tiedättekin miksi Oulu haisee.

 9. Oli niin paskat messut tänä vuonna, että en osaa vastata kysymykseen. Heitetään protestiäänet Knack 2:lle ja uudelle Call of Doodylle.

  V_TTU JEE.
  Haluatko ostaa vokaalin?

 10. Jostain syystä tänä vuonna ei mikään peli saanut sydäntä sykkimään tavallista kiihkeämmin. Siitä huolimatta uusi God Of War ja Detroit: Become Human olivat ehkä ne kiinnostavimmat. Uusi Ori saa kunniamaininnan upeasta ulkoasustaan.

 11. Tais käydä silleen että Nipan ja Ubin pressit piti hereillä koko esityksen ajan. Mario, Metroid ja MarioRabbidsi pitivät kiinnostuksen hyvin yllä, ja tavallaan ymmärrän että 3DS-julkistukset jätettiin sivummalle sillä Switch juurikin kaipasi pelijulkistuksia (vrt. käsikonsoliin jota on myyty hyvin plus paljon laadukasta pelattavaa, ja on tämän laitepolven paras pelivekotin, imekää sitä). Pitänee hissukseen alkaa kaivella masseja Switchiä varten. Mihinkään osareihin en alennu; ”on kun sais ilmaiseks” on pahinta itsepetosta, herätkää!

 12. Terve!

  Lyhyt ja ytimekäs vastaus kysymykseen. Paljon helvetin paskoja pelejä, pelkkiä trailereita tai muuta cgi pskaa. EA:n aloitus oli täysi farssi. Uusin Need for Speed näytti aivan hirveältä ja myötähäpeä oli suuri koko sen ajan kun peli oli ruudulla. Jälkilähetystä katsoessa oli pakko kelata yli puolet, koska urheilupelejä oli niin paljon ja kiinnostus niitä kohtaan on melkeimpä täysi nolla. Mikkiksellä oli ihan hyvä pössis, mutta siltikin mieleen jäi vaan uusi Metro, The Last Night, Super Luckys Tale ja semi kiinnostava Biowaren Anthem joka kyllä ilmoityettiin jo EA:n tilaisuudessa. Xbox X oli niin suuri let down että ei siitä edes jaksa puhua.

  Matka jatkuu Bethesdan puolelle ja sillä ei ollu oikein mitään antaa paitsi pari tylsää ja kuulemma ylikallista vr paskaa. No okei Wolfensteinille on kiva saada jatkoa, mikä tosin jo ”ilmoitettiin” viime vuonna. Siitäkään ei näytetty mitään pelikuvaa joten kiitos hei. Tosimiehenä eli konsolijonnena Pc Games pressi oli yllättäen ehkä paras koko messuilta. Pelejähän ei jäänyt mieleen muutakun kolme, Xcom, Ages of Empires ja se FE AW klooni jonko nimeä en tietenkään muista. Pressinä ittessään oli ihan hyvä, melkein jokaisesta pelistä oli jotain keskustelua saatu aikaan eikä menty pelkästään traikkujen johdolla niinkuin Mikkiksellä meinasi käydä tai tuleva Sonyn pressi joka oli melkeimpä kokonaan työsiä videopätkiä. Juontajat tosin oliva kyllä varsinkin puhetavoiltaan aivokuollutta porukkaa siitä suurin miinus..

  Homma jatkuu Ubiin joka yllätti kyllä tämän pojan setillään! Mario ja Raving Rabbit sekoilu näytty jopa ihan kiinnostavalta. Koko pelistä voisi jopa olla ihan hypeissäänkin, mutta ne saatanan jänöset on kyllä niin luokatonta tavaraa että ei sitä kehtaa katsella. Muka hauskoja läppiä ja asusteita.. Miksi? Kysympähän vaan. Vaikka kaikki puhuu ja hypettää BEyond Good & Eviliä omalta kohdalta homma jäi vähän latteaksi. Hahmot kyllä näyttävät ja kuulostavat samalta mutta muu ei oikein nappaa tai näytä siltä BG&E mitä minä olen pelannu. Ensimmäisen osan pelasin kylläkin vasta ensimmäistä kertaa tänä vai viime vuonna vasta. Monta kysymystä jäi vielä uudesta pelistä, mutta toivotaan että tässä sitä avataan kunnolla vuosien aikana sillä veikkaan että julkaisuun on vielä hyvin pitkä aika. Ylipäätään koko pressi oli yllättävän hyvä. Nähtiin paljon pelejä ja jutustelua oli riittävästä. Esim. se uusi ip Blood & Bones näytti ihan kivalta, mutta jos se on pelkästään sitä AC laivataustelua netissä niin kauppaan jää. Hyvä idea pelillä on sillä hyviä merirosvopelejä puuttuu varsinkin tältä ja edelliseltä sukupolvelta. Olin siinä käsityksessä että uusin Farcry olisi sijoittunut villiin länteen täysin väärässähän täällä ollaan. Nykyajan Yhdysvallat.. Hyi helvetti kun oli paskaa. Kiinnostus koko sarjaa kohtaan on kyllä lopahtanut täysin jos edes jossain kohtaa sarja edes kiinnosti. Vielä lopuksi uudesta ACsta. Aikakausi kiinnostaa hyvin paljon, mutta muu mitä pelistä näytettiin oli kyllä aika kyseenalaista. Voisin tässä lainata Andzerksia ja sanoa: Ostan pelin ja vihaan itseäni kun kerään kaiken.

  Boom ja romaani alkaa olemaan kohta valmis nyt uskomaton käänne kohta tarinassa kun jo muutamana perättäisenä vuonna tykittänyt Sony astelee lavalle ja mitä heillä onkanaan tarjota. No tylsiä trailereita trailerin perään. Pelejä oli paljon mutta mikään ei kyllä ollut kiinnostava. Kaikki perus tylsää mitä on jo nähty monet vuodet tai jotain dlctä uusiin peleihin. Woohoo, ei kiitos. Niinpä jatketaan viimeiseen eli Nipaan. No lyhyt directi piti mielenkiinnon hyvin yllä. Uusia pelejä on tulossa vaikka kuinka kuitenkin suurimmat ja kiinnostavimmat jäivät aikalailla avoimiksi. Uusi Metroid ilmoitettiin ”huikealla” logolla ja ensimmäisestä TV:n kautta pelattavasta Pokemonista kerrottiin että se on tulossa, kummatkin tosin ehkä 5 vuoden sisään. Jee! Ei siinä Swich on kyllä kiinnostava laite. Vielä vain haluaisi sen pakko hankinta pelin. Breath of the Wild on kyllä sellainen mutta se on vain yksipeli ja kesken on tässä vielä Wind Waker ja moni muu vanhempi Zelda. Ehkä sitten joulumarkkinoilla uuden Marion tai muun pelin kanssa?

  Jaa mitä eikö kysymyksenä ollutkaan mielipide messuista? No vittu. Vastataan nyt vaikka sitten että Metro: Exodus. Kaksi edellistä ja varsinkin 2033 on erittäin hyviä pelejä ja vaikka vähän näyttää siltä että metrot miljöönä on unohdettu haluaa sitä silti uutta sarjan peliä pelata. Toivottavasti sitä ensimmäisen osan hieman piinaavaa kauhua ei ole kokonaan jätetty pois.

  Kiitos ja näkemiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *