PBC 175: Star Wars ei oo pop vaan shit

Castissa Oselot, Dyna, Tootsi ja Ellipsis keskustelivat mm. Rob Schneiderin elokuvien laadusta, Xbox Onen käyttiksen paskuudesta sekä ensimmäisen kerran Tootsi ei ollut nauhoitteen huonoin ihminen.
Castissä lanseerattiin myös uusi kisa, jonka palkintona on Metal Gear Solid 5: Phantom Pain -pelin latauskoodi valitsemalleen konsolille.

00:56:00 Uutiset
Sony kaipaa testaajia isolle PS4-järjestelmäpäivitykselle
Hitmanista tämän kesän toinen traaginen pelielokuvafloppi
Entisiltä The Witcher -kehittäjiltä tulossa Thief-sarjan inspiroima tietokoneroolipeli
Tältä näyttää uuden sukupolven Zombi

01:31:00 Boardit
Star Wars on POP (Kirjat, lehdet, elokuvat jne. jne.)
Yleinen 3DS-keskustelu

01:58:25 Edellisen viikon kysymys:
Halo wars 2 julkistettiin viime viikolla, mistä muusta pelisarjasta haluisit nähdä RTS- osan?

Musiikit:
Project X Zone – Primitive Force – Gain Ground
Kirby 64 : The Crystal Shards – Rock Star (Desert)
Night Warriors Darkstalkers’ Revenge – Demitri’s Theme
Shovel Knight – The Schemer
Destiny – Devils Lair
Langrisser II – Neo Holy War
Sonic Boom Rise of Lyric Music – Cliff’s Excavation Site
Oceanhorn – Sailing

Viikon kysymys:
Mikä on sinun suosikki Star Wars videopeli?

11 thoughts on “PBC 175: Star Wars ei oo pop vaan shit

 1. Star Wars-pelejä on ilmestynyt hirveä määrä mutta vain muutama hassu niistä on oikeesti hyviä. Jokaista Battlefrontia ja Rogue Squadron 2:ta vastaa aina muutama Phantom Menace, Super Bombad Racing ja Force Unleashed 2. Sen vuoksi valintani on Super Star Wars joka tarjoaa rystysiä valkaisevan haasteen ja konsolinsa hienointa grafiikkaa ja pelattavuutta. Edes köyhät 3D-osuudet ei haitanneet kun peli maittoi niin paljon silloin 90-luvulla.

 2. Dynan paluulle taputukset. Ainoa vähänkin järkeä ja fiksuja mielipiteitä omaava jonne PBC:n larppijoukkueesta.

  Star Wars on kevytskifipaskaa joten ei jatkoon. KOTOR ja sen jatko-osa on poikkeuksia

 3. Dynalle tosiaan pisteet joo. Saisi olla useammin jaksoissa mukana.

  Tähtien Sota on kyllä enemmän epäonnistunut kuin onnistunut pelien saralla mutta KOTOR 1 ja 2, eka Force Unleashed, Episode 1 Racer ja pari muuta on kyllä onnistunut hyvin meikäläistä viihdyttämään. Sanotaan nyt vaikka että KOTOR 2 on voittaja.

 4. Star Wars pelit on tullut kierrettyä kohtuu kaukaa johtuen niiden pääsääntöisestä paskuudesta ja aihepiirin totaalisesta kiinnostamattomuudesta sekä yleisistä konsolijuuristani johtuen kun valtaosa peleistä on kuitenkin vain PC:lle julkaistu. Oikeastaan ainoat vähänkään enemmän pelitunteja mittariin keränneet pelit ovat olleet Lego Star Wars 1&2 sekä yksi huonoimmista tappelupeleistä kautta aikain, Star Wars: Masters of Teräs Käsi. Pitihän se nimen puolesta ostaa aikanaan hyllyyn ja kaduttaa kyllä vieläkin 369 markan hintalappu. Huh mitä sontaa, ei jatkoon.
  Joten vastauksena Lego Star Wars…no sanotaan vaikka kakkonen.

 5. Shadow Of the Empire. Viimeksi joskus pikkulapsena pelailin PC:llä tuota ainakin kerran läpi. Ainakin tuolloin tykkäsin pelistä suht paljon, ja etenkin se ensimmäinen kenttä jäi mieleen (Hothin taistelu lennokilla) ja muut lentelykentät.

  Muita SW-pelejä en sitten ole pahemmin pelaillut lukuunottamatta pieniä satunnaisia pikkutestauksia eri peleistä , mm. jotai ekaa KOTORia koittanu pari kertaa pelailla, mut ei oikein napostellu vaik Mass Effecteistä ja Dragon Ageista oon kovasti pitänyt. Mut eipä nykyää pahemmin SW kiinnosta, nuorempana se ole kowempi juttu!

 6. Knights of the Old Republicia ei mikään voita. Bioware on aina tehnyt mahtavia roolipelejä (Kuten vaikka Sonic: The Dark Brotherhood), ja tämä oli kyllä aikoinaan niin pään räjäyttävä kokemus etten voisi kuvitellakaan vastaavani muuta. Kaikki ne koulusta lintsatut tunnit mitä tuli käytettyä pelin parissa olivat täysin sen arvoista että sai käydä yhdeksännen luokan uudelleen..

  Maailma tuntui tutulta Star Warsilta, mutta sitä elävöittivät uudet tuttavuudet ja maailma tuntui hämmästyttävän isolta. Se hetki kun ensimmäisen kerran käveli Tatooinen aavikoilla ja hotisontissa näkyi Czerka Corporationin Sandcrawler sai huikeat kylmät väreet aikaiseksi. Saatika sitten se kun kahdeksan tunnin pelaamisen jälkeen pääsi maistamaan Sithien kykyjä ja sai sähköttää ihmisiä. Oi iloa. HK-47 muodostui myös samalla yhdeksi suosikki videopelihahmoksi kuolemattomilla lausahduksillaan. Ja kuka voisi unohtaa sitä nautinnollista hetkeä kun laittoi Zaalbarin tappamaan Mission Vaon. Ai että, suloiset muistot palaavat mieleen.

 7. 90-luku soitti ja pyysi kertomaan niistä tosi hyvistä Star Wars -peleistä, eli LucasArtsin X-Wingista ja TIE Fighterista. Vaikeitahan nuo olivat kuin perkeleet, enkä kumpaakaan koskaan läpi päässyt. 3D-mallinnetut alukset olivat kuitenkin jotain aivan ja uutta ennen näkemätöntä. (Tuohon asti oli käytetty joko 2D-bittikarttoihin perustuvia malleja tai sitten ihan tekstuuritonta vektorigraffaa.) TIE Fighterissa graffamoottoria oli ehostettu entisestään, ja X-Wingin flat-shadingia käyttäneet alukset olivat saaneet Gouraud shading -pinnoitteen. Autenttisen fiiliksen kruunasi tilanteen mukaan muuttuva iMuse-musiikkijärjestelmä. Voin kertoa, että analogista Gravis-joystickiä vääntäessä tunnelma oli hikisempää kuin hääyönä Chewbaccan alla.

  Erityismaininnan saa Amiga 500:lle julkaistu (ilmeisesti arcade-käännös) peli, jonka nimi oli yksinkertaisesti kai vaan Star Wars. Pelissä oli kolme kenttää, jotka olivat hyvin yksinkertaista räiskyttelyä vektorigraffamaisemissa. ”Läpipeluu” viekin siis vain n. 5 minuuttia, mutta mikä aikanaan sai sukat pyörimään jalassa oli totta kai ne leffasta otetut äänisamplet. ”Look at the size of that thing!” kaikuu mielessä edelleen, vaikkei kukaan nainen ole niin meikulle oikeasti sanonutkaan. :I

  PS. Oselot mietiskeli edellisen jakson alussa, että onkohan kukaan kuunnellut kaikkia PBC-jaksoja. Tunnustan, kaikki on kuunneltu, vaikka aina ei ole aihe etukäteen kiinnostanutkaan, ja erityisesti LOL-cast meni reippaasti yli hilseen.

 8. Ihme pakanoita perhana sentään.

  TIE Fighter ja X-Wing, loistavia tähtihävittäjäsimuja.
  Dark Forces ja jatko-osat, loistavia shoottereita.
  Super Star Warsit, loistavia tasohyppelyitä.
  Rogue Squadronit, loistavia lentelypelejä.
  Krääh. Siis hyviä pelejä löytyy lukemattomia. Empire at War loistostrategia! Kyllä kaikille pitäisi jotain löytyä.

 9. Monia on tullut testattua ja enemmän tai vähemmän noiden star wars lisenssien parissa on viihtynyt. Kuitenkin on yksi peli, joka pääsee jopa ”lempiräiskintäpelit” listalla lähelle kärkeä. Puuceelle ja Boksille julkaistu Star Wars: Rebublic Commando.

  Valomiekkoja ei nähdä lainkaan ja peli sijoittuu vieläpä sen huonomman trilogian tapahtumiin, klooniarmeijan sotilaan vinkkeliin. Näistä lähtökohdista ei hirveämmin varmaan kukaan innostu, mutta sisältä paljastuu lopulta yksi positiivisimpia yllätyksiä, mitä olen peleissä kokenut, kun alelaarista sen löysin. Jos Rainbow Six ja Halo saisivat lapsen ja lapsi saa star wars skinit, niin tässäpä se peli tiivistettynä on. Ja yleensä muissa star wars peleissä toivon aina että pääsisin pieksemään Jarjar binksin hengiltä, oli tämä peli niin synkkä että edes mokomaa ei (ehkä) tullut ensimmäisenä mieleen. Hienosti tekijät ovat tehneet myös pelin keskiössä olevasta nelikosta erilaisia, paitsi ääninäyttelyä, myös persoonallisuutta myöten. Myös oma pelihahmo puhuu, mitä näkee räiskinnöissä aivan liian harvoin.

  Sääli että peliä ei kehtaa nykyään suositella kuin varauksella, koska se päättyy ”Glifhangeriin”, jolle ei tietysti koskaan saada jatkoa. Sitä lukkunottamatta tämä on viihdyttävää räiskintää, joss löytyy ihmeteltävää ja koettavaa läpipeluun ajan. Taitaapa pc:lä vielä olla jonkinlainen moninpeliyhteisö elossa.

 10. JJ. Abramsin leffoista vois puhua kans. 18. joulukuuta lähenee päivittäin, enkä malta odottaa. Paras peli on tietysti Jedi Knight II: Jedi Outcast

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.