PBC 166: RIP Gandalf

PBC-jakso järjestysnumeroltaan 166 on nyt täällä.
Boardin koodirivistöiltä tutut Dynamithix, hazuki_exe, Norsukampa sekä tootsi666 kävivät läpi menneen viikon peliuutistarjontaa sekä fiilistelivät hieman tämän viikon E3-messuista ennakkoon ja tämä kaikki totta kai alta kaikkien mahdollisten rimojen menneiden juttujen ja lohkaisujen siivittämänä.

Jaksossa laitettiin aluille myös Arkham Knight-aiheinen kilpailu joten kuuntele jakso niin tiedät miten voittaa.

01:15:44 Uutiset
Seuraava Mirror’s Edge -peli on Mirror’s Edge Catalyst – E3-esittely luvassa
Vuoto paljastaa: Dark Souls 3 saapuu ensi vuoden alussa
Halo 5: Guardians panostaa lisämaksuttomaan moninpelikokemukseen
PS Plus viisi vuotta – juhlan kunniaksi jopa tupla-alennuksia

01:56:35 Boardit
E3 2015 – Please next-gen, no more remakes!!!

03:05:30 Edellisen viikon kysymys
Mitkä ovat kiinnostavimmat Vita-yksinoikeuspelit?

Musiikit:
Battle Arena Toshinden 2 – Theme of Rungo
Counter strike 1.6 –  menu music
The Legend of Zelda: The Minish Cap – Minish Village
Super Princess Peach – Giddy Sky 2
Wild Arms 3 – A Person’s Warmth
Code Name Steam – Preparations
Final Fantasy IX – Frontier Village Dali
Splatoon – Credits

Viikon kysymys:
Mikä oli E3 messujen isoin yllätys? Entäpä pettymys?

PBC 166: RIP Gandalf
Ganon Era

 
 
00:00 / 03:28:27
 
1X
 

12 thoughts on “PBC 166: RIP Gandalf

 1. Silmänaluset tummana univajeen vuoksi sanon että:

  Isoin yllätys oli kaikki ne Sonyn pressissä näytetyt megatonnit (Shenmue, Last Guardian ja Final Fantasy VII) sillä vuosien odottaminen ja läppä saa vihdoin virallisesti loppua näiden myötä

  Pahin pettymys oli Nintendo kokonaisuudessaan. Viime vuoden voittaja romahti aika alas eikä niiden pressissä taidettu nähdä yhtään mielenkiintoista peliä. Amiiboja amiibojen perään eli ei kiitti.

 2. Osin odotetusktkin MS ja Sony laittoivat kovia piippuun, nämä show’t pistivätkin jo suunnittelemaan muidenkin nykykonsoleiden hankkimista. Boksilla taaksepäin yhteensopivuus, Rare-setit(oli jo aikakin) ja Sonylla Shenmuen kickstartteri ja FF7 remake. Nyt unohdin mutta mainittiinko Vitakin jossain kohtaa? Odotellaan nyt moniko CG-trailereista lunastaa lupauksensa, ja moniko julkistuksista päätyy myös PC:lle.

  Pettymys on aika helppo todeta, vaikka Nipan lähetyksessä olikin kaikenlaista pientä kivaa ja mielenkiintoista, niin sellaiset odotetut isot yllätykset jäivät täysin pois laskuista. Etenkin Wii U:n kohdalla olisin toivonut jotain uutta ns. puskista, valtaosa show’n peleistä oli jo etukäteen tiedossa. Starfox ja moninpeli Zelda vaikuttaa lupaavalta, mutta siinä kaikki. Marion 30v juhlistuskin jäi heppoinen kuva, olisivat näyttäneet jonkun mainoskollaasin vuosien varrelta.

  EA:lla oli ehkä unettavin pressi näkemistäni, paitsi se naru-ukkeli.

 3. kovin e3 pommi oli tottakai se kun last guardian on tulossa ps4lle toivoisin enemmän että tekijät saavat tehdä rauhassa työn loppuun nykyään saa liikaa lukea uutisista että pelintekijöiden perheitä uhataan tappouhkauksilla

  Jättivihollisrapupalkinnon saa nintendo ainakin tuli nähtyä miltä miyamoto ja kumppanit näyttävät muppet hahmoina

 4. Kivat yllärit
  – FF VII Remake
  – Sony
  – Microsoft
  – Horizon: Zero Dawn
  – Mario&Luigi Paper Jam
  – South Park
  – Rare-kokoelma
  – Onen 360-tuki
  – GeOW 4 (?)

  Paskat hommelit
  – Nipan totaallinen rimanalitus vaikka odotukset olikin nollissa
  – Squaren ”raskas” tilaisuus vaikka hyviä pelejä lähes täynnä
  – Doomiin nettipeli, olisivat vaan panostaneet täysin yksinpeliin
  – Last Guardianin vitun rasittava pikkupoju
  – Mirror’s Edgen avoin maailma mietityttää

  Joo tossahan noi tais olla mitä tuli nyt mieleen kirjotushetkellä

 5. Tässä vähän listailua

  + Uncharted 4 on odotuslistan kärkipäässä samoin kuin uus Hitman
  + Deus Ex Human Divided kiinnostaa kovasti
  + Last Guardian rupesi kiinnostamaan (vaikka se pikkupoju on ärsyttävä)

  – Square Enixin super tylsä show (oli siellä kyllä hyviä pelejä, mutta tylsä mikä tylsä)
  – Last Guardianin poika
  – Mirror’s Edge 2 koska en sitä tule pysytymään pelaamaan (Mirror’s Edge 1 aiheutti pahoinvointia pelatessa)

 6. Itselleni suurin yllätys oli se, että saimme kymmenen vuoden odottelun jälkeen vihdoinkin pelikuvaa uudesta Call of dutystä.

  Ei nyt sentään! Itselleni suurin yllätys oli se,että Last guardian on oikeasti olemassa ja että siitä nähtiin pelikuvaa.

  Pahimman pettymyksen tittelistä kilpailivat Animal crossing Amiibo festivalin ja Metroid prime fedorationin välillä. Metroid oli kuitenkin suurempi pettymys, sillä oikeaa jatko-osaa on odoteltu kauan.

 7. Kokonaisuutena oli messut paremmat mitä osasin odottaa. Sonyn pressin megapommit, Raren paluu, South Park, uusi Mario RPG, uusi Star Ocean jne. Vittu mitä tykitystä.

  Parasta messuilla oli se että next-gen alkaa vihdoin olemaan käynnissä. Remastereita tai paskakokoelmia ei onneksi näkynyt vaan uusia nimikkeitä jotka alkaa näyttämään siltä miltä pitääkin tässä vaiheessa konsolisukupolvea.

  Paskinta oli kuitenkin Nintendon meininki. Sony teki palveluksia pelaajille niin Nintendo hieroi lähinnä kyrpää vasten naamataulua esittelemällä esimerkiksi kauan kaivatun uuden Metroidin, uuden Animal Crossingin, toisen uuden Zelda-pelin ja juhlistamalla Marion juhlavuotta ja kaikki nämä niin päin vittua kun vaan olla ja voi.

 8. Reippaasti plussan puolelle päästiin tämän vuoden messuilla, melkein vuoden 2006 jälkeen kovin show kaikenkaikkiaan. Toki matkaan mahtui rimanalituksiakin, mutta poisitiivista yllätyksistä Sonyn kolme mega-megatonnia ja vielä tunnin sisään dropattuna oli erittäin kova suoritus, toki pressin olisi voinut myös päättää esimerkiksi siihen seiskan remakeen, sillä uusi Uncharted ….. on uncharted, ei sen kummempaa.
  Battlefront 3:a kohtaan nousi hype entisestään messuilla nähdyn perusteella ja uudet IP:t Horizon ja ReCore näyttivät vähintäänkin mielenkiintoisilta.

  Pakkasta ja rapusalaattia jaetaan odotetusta Nipsukan suuntaan. Kuka helvetin kesähessu sen muppet-shown oli päässyt suunnittelemaan?? Muppetit kehiin ja (yllätys)pelit romukoppaan oli directin teema. Ainoa valopilkku itselle oli mario makeri, mutta totaalinen pommien puuttuminen jätti hyvin lattean maun.

 9. Jos näistä kolmesta ilmeisestä pommista pitää valita, niin nostaisin FF7-remaken isoimmaksi yllätykseksi, vaikkei pelikuvaa näytetty. Viime vuoden trollin jälkeen omat minimaaliset haaveet kuopattiin lopullisesti ja kyllähän koko remake ideana alkoi jo tuntua joltain, mikä ei enää tänäpäivänä toimisi.

  Kun Boyesin taakse sitten ilmestyi kovasti life streamia muistuttava vana, olo oli epätodellinen. Heti trailerin alusta oli selvää, mistä kaanonista on kyse. Korkealaatuisen oloinen CGI-traileri onnistui kuitenkin pitämään vielä loppuun asti olon skeptisenä, sillä aluksi pärähtänyt Advent Children -musiikki sai epäilemään jatko-osaa elokuvalle. Kun ”Remake” pärähti ruutuun, kirnupiimä oli todellista ja sitä oli paljon.

  Nintendon show oli obvious pettymys, vaikkei minulla tänä vuonna odotuksia ollut oikein mihinkään suuntaan. Sitä taustaa vasten positiiviset yllätykset tuntuivat äärimmäisen hyviltä ja toisaalta niiden jälkeen Nintendon shown:n laimeus korostui entisestään. Nintendolta toki itselle oli pääasia, että Xenoblade Chronicles X saadaan tämän vuoden puolella ulos. Näin peli lunasti paikkansa joulupukin konttiin.

 10. Isoin yllätys oli uusi Gearssi jota osasi kyllä odottaa mutta ei sitä uskonut näytettävän kun ne julkisti sen uudistetun version vanhemmasta Gearssista.

  Pettymys oli Nintendo joka ei näyttänyt mitään kiinnostavaa.

 11. Vaikka Sonyn tilaisuuden TLG-uudelleenesittely, Final Fantasy VII:n oikea remake ja Shenmue 3:n tuominen Kickstarter-projektina olivatkin kohahduttavia, ei niissä juuri paljoakaan yllätyksellisyyttä ollut. Paitsi tuo Kickstarter-osuus, sitä ei varmastikaan moni nähnyt tulevan.

  Xbox 360 -taaksepäinyhteensopivuuden tuominen yllätti sen sijaan lujaa. Itsekin ehdin jo julistaa heittäväni heipat vanhalle boksille. Todellisuus tuosta X360-pelituesta ei sitten ihan niin riemukas ollutkaan. Loppuvuodeksi on luvattu tukea ”yli 100 pelille”, joka käytännössä tarkoittaa varsin pientä osaa koko X360-katalogista. Ja jos yksikin ”tärkeä” peli jää ilman tukea, täytyy vanha konsoli olohuoneessa säilyttää vielä vuosiksi eteenpäin.

  Suurin pettymys oli, kun Sakari’s Woolly Shirt 2:ta ei ennakkohuhuista huolimatta julkistettukaan. :'(

 12. Melkein tahtoisin sanoa FF7 remakea suurimmaksi yllätykseksi, mutta vaikka sitä ei kukaan kovin todennäköisenä koskaan pitänyt, on siitä kuitenkin vuosien varrella höpötelty vaikka ja mitä. Sen sijaan Shenmue 3:sta ei voinut kenelläkään olla käryäkään ennen Sonyn pressiä. Yu Suzukin ”vitsikäs” kuva trukista oli ainoa asia josta olisi johtopäätöksiä voinut vetää, mutta meidän kaikkien reaktio oli siinä vaiheessa lähinnä ”Heh, niin mekin toivomme että se olisi E3:lla, mutta eihän se ole mahdollista”.

  Pohjanoteeraus taisi tulla sitten pelien osalta Call of Dutyltä….muistaako joku mitä siitä näytettiin? Muistan kyllä elävästi katsoneeni koko Sonyn pressitilaisuuden, missä tätäkin peliä näytettiin, mutta mieleen taisi jäädä mies ja pyssy. No, voiko peliä syyttää siitä että luo uusia geneerisyyden standardeja? Voi. Täysin hajutonta ja mautonta, ei jatkoon.

  Toinen pettänyt asia oli se että Nintendon lähtetyksessä ei näytetty Wii U:n Zeldasta mitään. Ihme perseilyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.