PBC 146: Holocasti

Uusi jakso on purkissa! Peleistä tässä hommassa piti puhua joten mysteeriksi jää miksi jakso oli täynnä pikkutuhmaa suomi-iskelmää, perheensä tappanutta ammattipainijaa, sysipaskaa pelileffaa ja tahatonta hyväntekeväisyyttä..?

01:00:15 Uutiset
Tätäkö se tulevaisuus nyt on? Microsoft paljasti futuristiset HoloLens-lasit
Windows 10 ilmaiseksi Windows 7- ja 8.1 -käyttäjille vuoden ajan – peliominaisuuksia julki
The Elder Scrolls -MMO hylkää kuukausimaksut, konsoliversiot päivätty
Alien: Isolation säikyttelee miljoonaa

01:40:57 Boardit
Ärsyttävät asiat
Peliaiheiset ostokset

02:15:50 Edellisen viikon kysymys
Haluaisitko Nintendon tekevän ulkoasultaan realistisia pelejä?

Musiikit:
GTA III – Main Theme
Pokémon Gold/Silver – Game Corner
Skyrim – The Streets of Whiterun
Wild Arms – Alone in The World
Super Smash Bros for Wii U – Yoshi’s Woolly World
Tomba 2 – Ranch Summit
Ocarina of Time – Forest Temple
Lion King – Credits

Viikon kysymys:
Mikä on paras videopeliin pohjautuva elokuva? Entäpä huonoin?

12 thoughts on “PBC 146: Holocasti

 1. Minusta kaksi parasta pelileffaa on Tomb Raider ja AVGN The Movie

  Sel8nne leffalle lisenssipeli ja vähän äkkiä

 2. no vaastataas täs samal useemman viikin setteihin kerralla. Ja sitten juuaan nii että lähätee

  elikkä ei, hentait ei maistu itelle missään muodoss.a eti vaikka nintendo miten koittais sitä realistisesti tehdä. Sen sijaan jos mentäs enemmän mario vs. sonic kamaan ja gorea mukaan, vois jo olla aik gutaa

  E, myös tähän seuraavaan eli en katso piirrettyjä leffoja en niinkään välitä kyseisestä kääpiökulttuurista. jospa parasta pitää lähtee arpomaan niin Street fighter semikovaa ribaa itelle ja menee toi postal leffa myös aukosta sisään. Luikauksella taas käöntöpiolena uusin maximum payne leffa hirveet sheissua….

  nonih kork auki ja täst se viikonloppu taas lähtee käyntihin :))))

  pallo sinne päin: Missä pelissä on segoilua eniten? ja miksi se ei sovi esim tetris tms peleihin? pallo on heitetty..

 3. Kyllähän paras pelielokuva on ehdottomasti aito ja alkuperäinen Mortal Kombat. Tunnusbiisi oli parempaa teknoa kuin ysärin yhden hitit yhteensä ja Johnny Cagen munalyönti inspiroi lapsi-Almasya treenaamaan kuin mies. Siitä lähti kurinalainen jokapäiväinen venyttelytreeni, joka johti nopeasti spagaatin hanskaamiseen.

  Tätä venyttelyä jatkui jopa pari vuotta. Ikinä en kuitenkaan uskaltanut Cagen tyyliin pudottautua spagaatiin, koska siinä olisi todenäköisemmin tullut osuma omiin kuin vastustajan kelekseihin.

  Kunniamainta menee Yakuzalle.

 4. Leffapuolelta ei kyllä ole liiemmin kokemuksia, huonommasta päästä ainakin lienee ensimmäinen näkemäni pelielokuva eli tämä Final Fantasy-pätkä. Tuli katsottua silloin ilmestymisen hujakoilla kaverilla videolta, ja eipä siitä muuta käteen jäänyt kuin hienot graffat… Muistelen myös että Hitman-elokuva oli aika pettymys vrt. millaisen käsityksen peleistä olin saanut. Castissa mainittu Dead or Alive-leffa sensijaan oli aika pöhkö mutta viihdyttävä kokemus, joten olkoon se nyt se ”parhain”.

  Mutta casti oli kokonaisuudessaan aika tiukkaa settiä, propsit etenkin mika.hakalalle, keep’on rolling ja amiksessa opettajani opetti naisista että vaihtamalla paranee!

 5. Silent Hill on varmaan onnistunein pelileffoista joita on tullut nähtyä koska siinä sentään on onnistuttu saamaan edes vähäsen niitten pelien tunnelmaa sisäistettyä. Prince of persia oli kanssa ihan jees.

  Huonoimmaksi voin ihan helposti laskea Far Cryn joka oli sitä samaa paskaa Uwe Bollilta mutta vielä pykälän huonommin tehtynä.

 6. Parasta pelileffaa piti miettiä huomattavasti kauemmin kuin tota huonointa mutta sellainen jonka varmaan kehtaisi näyttää peleistä tietämättömälle henkilölle olisi ehkä joku eka Tomb Raider joka on silti kaukana edes kolmen tähden elokuvasta.

  Huonoja sitten onkin kymmeniä mutta leffa jota en halua nähdä ikinä enää uudelleen on Hitman. Pelisarjan yksi tärkeimmistä jutuista on ehdottomasti päähahmo 47 ja tämä hahmo vedettiin aivan narriksi itse leffassa. Kunniamaininnat Super Mario Bros-elokuvalle ja Need For Speedille

 7. Ei ole Mortal Kombatin voittanutta (Melkein kyllä Street Fighter! Ja Doom oli kans hyvä! Ja ensimmäinen Silent Hill!). Itselläni ei mitään yhtä hienoa treenaustarinaa kuten Almasylla, mutta muistan kyllä matkineeni Scorpionia niin että oli joku koukku viritetty narun/köyden päähän mitä sitten heittelin ympäriinsä huudellen tyhjyyteen ”get over here!”…tämähän olisi varmasti ollut rutkasti hauskempaa jos olisi voinut harrastaa kyseistä toimintaa kaverin kanssa.
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=s8YAhDwYP2Y#t=27

  Paskimmasta leffasta…noh, aika vähän loppujen lopuksi tullut nähtyä, mutta voisin kyllä nostaa paskimmaksi tapaukseksi Final Fantasy: The Spirits Within räpellyksen, joka oli puuduttavan tylsä. Pitäisi ehkä katsoa se uudestaan jos vaikka avautuisi vähän enemmän…onhan tästä jo yli vuosikymmen kun viimeksi tuon turhakkeen katsonut. Mahdoinko olla sitten joku ADHD teini kun ei maistunut?

  Ja olihan se Super Mario tietty aika paska leffa, mutta kyllä siitä penskana tykkäsin. No siksi koska joku sanoi elokuvassa Mario ja Luigi ja siinä oli dinosaurus. Sen verran vähän siis oli minkäänlaista puhetta koskaan videopeleistä elokuvissa että tuntui hämmästyttävältä että Mariosta oli tehty leffa (vaikkei se nyt ihan pelin mukainen ollutkaan).

 8. jostain kumman syystä tykkäsin hitman elokuvasta :D eli se on ”paras” mitä olen tähän mennessä nähnyt. Ja huonoin taitaa olla dead or alive..

 9. Enemmän tulee kyllä mieleen tv-sarjoja, mutta jos on pakko valita elokuva niin eiköhän se paras ole Layton Kyouju to Eien no Utahime. Vaikka leffa ei minkään yksittäisen Layton-pelin tarinaa kerro, vaan on enemmänkin spin-off, kyllä se mielestäni pohjautuu tarpeeksi videopeliin, että sen voi tähän valita.

  Layton-leffan parhaita puolia on ehdottomasti sen tunnelma ja Layton-fiilis, jota korostaa entisestään pelejä mukaileva soundtrack. Ääniraidalla kuullaan perinteistä Laytonin teemaa kuin myös rauhallisia puzzlesointuja. Elokuva on myös rakennettu tavallaan Layton-pelien muottia käyttäen. Layton ja Luke (ja tällä kertaa mukana myös se ämmä kenen nimeä en muista) on kutsuttu jonnekin, jotain mystistä tapahtuu, ratkotaan puzzleja ja lopussa taistellaan jättiläisrobottia vastaan.

 10. Niin vähän tullu kateltua noita. Sanotaan parhaimmaksi nyt kuitenkin FF VII Advent Children. Komea taidetyyli ja ihan suht viihdyttävä pätkä. Prince Of Persia ja Need For Speed olivat myös ihan ok kamaa.

  Huonoin varmaankin Street Fighter.

 11. Parhaan videopelileffan titteli menee ehdottamasti Prince of Persialle, koska se on yksi harvoja peliaiheisia teoksia joka onnistuu hyödyntämään lähdemateriaaliaan hyvin. Se on tyylikäs kokonaisuus joka kykenee seisomaan omilla jaloillaan ja sen katsominen ei vaadi katsojaltaan pelisarjan tuntemusta ymmärtääkseen sen tapahtumia. Leffasta löytyy myös Ben Kingsley joten 5/5.
  Huonoimmaksi haluaisin sanoa Tekken 2 leffan mutta koska se ei sinällään ole edes elokuva vaan enemmänkin kasa epämääräisiä hidastuksia, päädyn valinnassani teokseen nimeltä Resident Evil: Extinction (kolmas leffa). Vaikka ensimmäiset kaksi RE leffaa olivatkin kaikkinensa aivan jäätävää paskaa (Laser ansa ja Kung Fu Nemesis never forget), niin olin todella hypeissäni tästä kolmannesta osasta kun paljastui että Claire Redfield olisi menossa mukana. Tohdin jo unelmoida kuinka RE leffojen jämäjuonet kääntyisivät kohti parempia aikoja mutta mitä vielä. Lopputulos olikin vielä kamalampaa roskaa joka liittyi vielä vähemmän lähdemateriaaliinsa. Se oli puuduttava, tylsä ja järjettömän kova pettymys.

  Kunniamaininta Uwe Bollin koko tuotannolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.