PBC 139: Nahka-Zelda

Puhujakvartettimme kokoontui tälläkin kertaa agendanaan keskustella asiallisia videopeleistä mutta yrityksen tasolle jäätiin jälleen kun mm. Bill Cosbyn tuoreimmat kuulumiset, elokuvien väliaikojen hyötykäytöt sekä astetta härskimmät Amiibo-hahmot veivät voiton keskusteluissa. Teitä on varoitettu…

01:08:23 Uutiset
20-vuotias Doom II sai uuden maailmanennätysajan
Elite: Dangerous hylkääkin luvatun offline-tilan
GTA V -jonottajat ryöstettiin Texasissa
Far Cry -tuottaja tekee nykyään pienen budjetin pelejä, jotka auttavat masentuneita

01:50:27 Boardit
The Legend Of Zelda (Pelisarja)
Wii U

02:15:25 Edellisen viikon kysymys
Onko (resoluution) koolla väliä?

Musiikit:
Pokémon Puzzle League – Vs. Misty
Ehrgeiz – Fate (Sasuke’s Stage)
Assassin’s Creed Unity : Main Theme
Knight Rider – Driving
Nintendo 3DS – Puzzle Swap (Progress)
Pro Evolution Soccer 3 – Highlights Song
Banjo-Kazooie – Freezeezy Peak
Gunstar Heroes – Ending Theme

Viikon kysymys: 

Mikä on suosikkisi The Legend of Zelda -sarjan peleistä?

PBC 139: Nahka-Zelda
Ganon Era

 
 
00:00 / 02:37:06
 
1X
 

12 thoughts on “PBC 139: Nahka-Zelda

 1. Vähän hölmöä kysyä tuollainen kysymys viikon kysymyksenä koska eikö ole aika loogista että kaikkien aikojen paras peli on myös se paras Zelda-peli? Ocarina Of Time on siis vastaukseni ja kunniamaininnat Wind Wakerille ja Skyward Swordille.

  P.S. Ihanaa että annoitte rakkautta Demolition Manille. Siinä vasta hieno elokuva joka saa aivan liian vähän kunniaa.

 2. Höhö, Star Control. Kunpa tulisikin uusi osa siitä. Norsurampa mahtoi tarkoittaa Star Citizeniä.

  Suosikkini Zeldoista yllättäen Ocarina of Time. Ja aivan varmasti olisi erilaiset fiilikset jos nykypäivänä tuota ensimmäistä kertaa pelaisi, nimittäin silloin 90-luvun puolella viimeisimmät Zeldailut olivat visusti kuitenkin 2D:tä, ja kun Mario loikkasi 3D-maailmaan, alkoi siitä pikku-Dempan haaveilut kolmiuloitteisesta Hyrulesta. Edelleen muistaa sen sydämentykytyksen kun aukesi niityt vapaasti kuljettavaksi ja voi kuinka sitä tunsi itsensä niin pieneksi ”isossa maailmassa” uudessa perspektiivissä. Ja ne vieläkin hienommat fiilikset kun luuli pelin olevan loppua kohti kun Ajan Temppeliin vietiin kolmea jalokiveä, ja eteen tulikin aikamatkustusta…tämmöistä kun pystyi helposti tapahtumaan aikana jolloin en lukenut pelilehtiä eikä ollut nettiä omassa taloudessa, eikä sitä pelin nimeä nyt sen kummemmin osannut yhdistää ajassa matkustamiseen. Ihmettelen kyllä miten Tootsi ei tuosta tiennyt…

  Mutta, erinomainen peli! Kannattaa pelata. Heti sen jälkeen Link to the Pastia.

 3. Kun on pelannut vain yhtä vihreänuttuisen Zeldan (hih) peliä, niin on helppo valita: se NESin toinen Zelda, jonka oikeaa nimeä en koskaan muista oikein. Mieleen on jäänyt kullanvärinen ”pelikasetti”, overworld ja sivuttain skrollaavat kylät. Sitä en muista, päästiinkö siinä oikeasti etenemään juuri mihinkään, sen verran nuoria poikia oltiin…

  Paras zeldamainen peli on silti NK:nkin kehuma Okami. Tosin Amaterasu on suden muodon ottanut jumala eikä mikään koira!

 4. Majora’s Mask. Paras Zelda ja samalla myös maailman paras peli. Aivan vertaansa vailla oleva todella hämyinen tunnelma. Kolmen päivän päässä häämöttävä varma maailmanloppu on omiaan luomaan jännitettä pelimaailmaan. Tätä edesauttavat todella tyylikkäät maisemat ja musiikit ja ylipäänsä jollain lailla kieroutunut ja lohduton yleisilme, joka on kyllä aivan omanlaistaan koko sarjassa. Poikkeuksellisen syvälliset sivuhahmot ovat myös jääneet erityisen hyvin mieleen. Eikä tule unohtaa pelin aikasysteemiä ja sen mahdollistamia lukuisia erilaiaisia tehtäviä.

 5. Minun mielestä kun tuota fart cryta pelannut, siinä on aika hyvä fps pyörii yli 40 reippaasti. Onhan se siinä mielessä aika paskaa koska 60 fps on nykypäivää mutta anygays kyllä sitä siöti plaa. Pelaatteko te?

  Resoluuti on onneksi vähän parempaa ja sitä kautta annankin teokselle 7/10. Konsolijonnet ei näistä tiedä, mutta antaa heidän elää omaa säälivää elämää. PelaajanPCast.

  Eli vastaan [b]KYLLÄ[/b] resolla on väliä ja paljon

 6. Ainut läpäisemäni zelda-peli on Wind Waker HD, joten annetaan ääni sille. ALBW:n omistan, mutta en jaksanut pelata loppuun saakka, ei oikein maittanut. Ja toki sitä ihan ihka ensimmäistä tuli aikoinaan pelailtua myös, en kyllä tykännyt siitäkään pahemmin. Liian sokkelomainen. Empä muutenkaan ole ollut kyseisestä pelisarjasta kiinnostunut, ei vaa nappaa.

  Takaisin WW:hen. Tykkäsin siitä kovasti kunnes tuli pelin puoliväli (alkupaikan paluun jälkeen), minkä jälkeen meininki meni imo kauheeksi pelaajan kiusaamiseksi ja väkinäiseen pelin pidennykseen. Kauheeta kidutusta.

 7. OCELOOOT !

  IM CUMII IIIIIIIIIING

  Kuullut uudessa vastikaisessa tuiran sanomis jutundeerosta että jäpylihän on muuttamaz täältä päin jokkee tuonne alakoululaiste luokse. MEIKÄKIN voisi tehdä saman temput täs joku päivä

  aattelu että tääole oluet hillitön kurkusta alas väkipakol tanttaamine alkaa mennä jo sellaseen galaxiin että mariotki hyppii seinillä sienillää

  Nii ja kun viimeks jäi mainitteet nii Heluna_bitchslap piste orgiat on kans sellanen karvankasvattaja että voisinpa tavatuttaa jöpylin. nähä silleen kahvil j a kukilla antaa mä sulle

  Maltan homoporsaalle vointeja! Kyllä vain kyllä vain. Laitteleppa useemmin laplelles korttei tänne oluseen:

 8. Aargh, pistittepä hankalan kysymyksen. Omaan kärkikastiini sijoittuu ainakin A Link to The Past, Link’s Awakening ja Wind Waker joten noista joku olisi sitten valittava…(omaksi häpeäksini OoT on jäänyt backlogin syövereihin) Wind Waker olisi aika kovasti ehdoilla mutta Minish Capin pelaamisen jälkeen muistui miksi ALttP oli niin mahtava kokemus. Kun Jenkki-Snesin hankin, tämä vei kyllä kaikista peleistä mukanaan.
  Wind Wakerin pelailin about pari vuotta sitten Cubella, niin tuota HD-versiota vähän panttasin, mutta viimein kesällä ostin ja pelasin ja olihan paketti pelaamisen arvoinen remasterointi. Vaikka WW:n merta oli mukava tutkia, asetan kyllä perinteisen overworldin sen edelle.
  Captain Falconilla jos olisikin musta puku niin siinä olisi teille nahka-Falcon!

 9. Vastasinkin jo, mutta kyllä se pc edelleen on ykkönen
  vanhempi pelaajakunta on hyvä juttu ja onhan modejakin tarjolla eli peleihin..
  eli vastaus on siis PC vaikka pelaan myös ps3 ja ps4 suht aktiivisesti
  wiillä en pelaa mutta omistan. hyvä jakso mielummin kuuntelen pelaajacastia

 10. Minulla oli joskus pentuna pelirannekello, missä oli joku mustavalkoinen pikseli-Zelda. Peli oli täysin paska ja olin kateellinen kaverin Mario-kellolle. Tämän lisäksi ainoa pelaamani Zelda on Wind Waker, joten helpoksi menee valinta: nimittäin kello-Zelda trol! (Liekö ollut piraatti vai mikä?)

  Pakko tuosta castissakin mainitusta Interstellarista mainita spoilereita välttäen muutama sana. Leffahan oli audiovisuualisesti herkkua ja ajoittain siinä annettiin katsojalle aikaa vain ihailla maisemia, mutta kyllä tässä hukattiin potentiaalia paljon. Liekö tasa-arvoviranomainen saanut näppinsä leffan käsikirjoitukseen, koska keskikohdan rakkaushomostelut kuulostivat juuri sellaisten sielukkaiden huuhaaleffojen annilta, kuten Eat Pray Love. Paitsi, että mielestäni paskassa ei ole mitään sielukasta.

  Nyt kun gamergate-kortti saatiin käytettyä yllä olevaan hienovaraiseen vihjailuun, niin kyllä leffan loppu oli myös jotain materiaalia Bristolin ulosteskaalan kuuden ja seiskan väliltä. Tämä on jotain, mikä toimii vielä Marvelissa ja Puuha-Petessä, mutta ns. realistisemmassa scifissä aivan plörinäksi meni. Realistisemmassa scifissä voi toki olla vaikka kuinka övereitä asioita, mutta tiettyjä lainalaisuuksia ja loogisuuksia pitäisi pystyä noudattamaan.

  Leffa oli mielestäni katsomisen arvoinen, mutta kokonaisuus kärsii liikaa näistä muutamasta suuresta mällistä. Onko se nyt niin vaikeaa tehdä sopivalla tavalla överi, mutta tiedettä ihannoiva leffa Kylmän sodan tyyliin? Space Odyssey 2001 on edelleen täysin ylivertainen leffa omassa kategoriassaan.

 11. Olen häpeäkseni pelannut erittäin vähän The Legend of Zelda -sarjan pelejä. Onneksi Nintendo on viimeaikoina jatkanut sarjan pelien remasterointia ja uudelleenjulkaisua uusille konsoleille, jotta meikäläinen pääsisi niihin helposti käsiksi. Mutta nyt itse kysymykseen. Oma suosikkini on ehdottomasti Ocarina of Time. Tunnetusti paras Zelda-peli ja yksi maailman parhaista videopeleistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.