PBC 133: Totuus on tuolla jossain

Löpisijänelikkomme tarttui elämän härkää sarvista ja puheskeli ummet ja lammet ajankohtaisista videopeliasioista mutta eksyi myös rupattelemaan pitkään mm. uuden Alien-pelin kauheuksista, Controller-gatesta, nörttikrääsästä ja monesta muusta epäkiinnostavasta aiheesta.

00:50:55 Uutiset
Bioshock-tekijöiden uutukainen hämmentää – Nyt on happoista kamaa
Upouusi Geometry Wars sai julkaisupäivän – kuinka käy uuden Sierran?
Kehittäjä myöntää: Battlefield 4:n julkaisu vahingoitti pelaajien luottamusta
Driveclub kurvasi PS4:lle palvelimet paukkuen – PS Plus -versio viivästelee

01:23:35 Boardit
Wii U
Digiexpo 2014
Pelien oheislaitteet

01:55:27 Edellisen viikon kysymys
Pelaatko taistelupelejä käsikonsolilla?

Musiikit:
Wild ARMs – Hope
Hyrule Warriors – Zelda’s Lullaby
Pokémon Gold/Silver – Lake Of Rage
Madden 96 – Pause Menu
Bugs Bunny & Taz: Time Busters – Aztec Theme
Universal Soldier – Track 10
Sonic The Hedgehog – Starlight Zone
Pilotwings Resort – Credits

Viikon kysymys:
Mikä on paras Alien-sarjan elokuvista? Entäpä mikä on mielestäsi paras Alien-aiheinen videopeli?

6 thoughts on “PBC 133: Totuus on tuolla jossain

 1. Melkein tekisi mieli sanoa parhaaksi leffaksi Alien 3, koska se nauttii järkyttävästä aliarvostuksesta. Miksi näin, en voi ymmärtää. Kertokaa toki mistä ette tykänneet, itse ainakin diggasin siitä että siirryttiin takaisin siihen yhden Xenomorphin jännittämiseen.

  Ja vaikka se yksi pirulainen kuumottaakin niin kovasti, niin parhaan leffan pysti menee toki sille teokselle joka on minun elämääni eniten vaikuttanut, eli James Cameronin otos sarjaan, Aliens. Unohtumattomia ovat ne painajaiset ja kylmät väreet mitä leffa pentuna aiheutti, ja nykyään taas saa aina naureskella kaikille vieläkin unohtumattomammille (?!) lausahduksille, kuten vaikka lahjakkaan herra Ripleyn vitsikäs “Game over bitch man” ei koskaan unohdu..

  Pelirintamalla pystin saa ehdottomasti Aliens versus Predator 2, jonka moninpeli koukutti huumeen lailla aikoina muinoisina. Yksinpeliähän ei tietysti uskaltanut pelata kuin Xenomorphina, tälläinen paskahousu kun olen, mutta äärimmäisen hauskaa se oli. Jos ei vastaus kelpaa predatorin takia, niin sanottakoon sitten Alien Trilogy, jonka soundtrack on täyttä nannaa. Toki pelikin on oikein mainio, ja paskahousunakin uskaltaa pelata kun on tarpeeksi valoa ja kaveri pitämässä kädestä kiinni. Ja hän joka väittää ettei musiikilla tahi äänimaailmalla ole peleissä väliä, uhrattakoon rancorille Jabban palatsin kuraisimpaan koloon.

 2. Juuh elikkäs yhtään Alien-leffaa en ole katsonut ja ainoa pelaamani Alien-peli on AvP vuodelta 2010, joka oli niin keskinkertainen, että en sitä kehtaa parhaaksi nimittää.

 3. Paras on vähäisillä katselukerroillani Aliens: Paluu. Weaverin Sigourney oli siinä aika hiton porno, vaikka olikin aika äijä. Alien: 8. matkustaja oli muistaakseni myös hyvä, mutta kun edellinen katselukerta on jostain 25 vuoden takaa, niin en kehtaa nostaa ykköseksikään. Kolmannen Alienin kalju Ripley ei sytyttänyt, ja neljättä leffaa en ole vieläkään kehdannut katsoa, vaikka Quadrology-loota Blu-ray-hyllyssä onkin.

  Parhaan pelin titteli olisi melkein pakko jakaa Aliens: Colonial Marinesin, koska vain sen olen läpi pelannut. C64:n jostain Aliens-pelistä on äärimmäisen utuisia muistikuvia. Vaikea se oli. Ja vaikeaselkoinen. Ja ennen kaikkea oltiin aivan liian nuoria sitä pelaamaan. AvP:t on täysin kokematta, ja muita xenosmurffien seikkailuita ei tule vanhalle miehelle nyt edes mieleen.

  PS. A:CM ei ollut aivan susihuono, mutta ei sitä kyllä toista kertaa pelaisi. Sitähän joutuisi avaamaan muoveista hienon keräilyversion, ja se ei käy päinsä.

 4. En osaa tähän sanoa koska en ole yhtäkään kyseisen sarjan elokuvaa katsonut tai peliä pelannut kun olen tälläinen vellihousu.

 5. Parhaaksi alien elokuvaksi valitsen: Alien – kahdeksas matkustaja.
  Ridley Scott teki aivan loistavaa työtä! Elokuvassa on aivan jäätävän kauhistuttava tunnelma ja alien oli täydellinen luomus, isot kiitokset H. R. Gigerille.

  Parhaaksi alien peliksi valitsen: Alien: Isolation.
  Pelissä on parhaiten päästy ensimmäisen alien leffan tunnelmaan. Peli on hyvin tasopainotettu ja tarpeeksi jännittävän haastava.
  Vaikka en ole itse vielä kerennyt pelata peliä kokonaan läpi (SPOILER! olen juuri siinä kohdassa, jossa saa liekinheittimen), niin voin todellakin heittää kertaheitolla ykköseksi.

 6. Alkuperäinen Alien vie minulla elokuvista voiton. Aliens on yksi kaikkien aikojen jatko-osista mutta ensimmäisen tunnelmaa ei voita mikään.

  Suosikki peli? Helppo vastaus: Alien Colonia…. Ei nyt sentään. Vuonna 1999 tullut Aliens versus Predator on minulle se rakkain tekele. Kolme kovaa kampanjaa joissa jokaisessa omanlainen fiilis. Myös jatko-osa on mainio ja ehkäpä jopa monella tavalla parempi mutta eka peli on jäänyt paremmin mieleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.