Joulukalenteri, Luukku 22

Super Smash Bros 3DS/WiiU

Sanoivat puristit mitä tahansa näiden kahden pelin eroavaisuuksista, ovat ne pohjimmiltaan samat pelit joten pidetään ne samassa yksikössä myös joulukalenterissa. Jos joku on elänyt pommisuojassa säilykepurkkien keskellä viimeiset 15 vuotta, kerrottakoon että Smash Bros-sarja on Nintendon (ja nykyisin myös muiden japsifirmojen) hahmojen tähdittämä mätkintäpeli, jossa tarkoituksena on mäiskiä viholliset ulos areenalta sen sijaan että imettäisiin vain energiamittaria tyhjäksi. Mäiskinnässä apuna on valinnaiset aseet ja pelihistoriaa ammentavista tasoista löytyvät vaarat. Smash Bros-pelejä on ilmestynyt vuosien varrella vasta kolme laadukasta kappaletta joten neljännellä osalla on pienoiset paineet menestyä. Pelaajien onneksi, se tekee kaiken niin kuin hyvän videopelin kuuluukin.

ssbwiiu1

Smash Bros-sarjan uutukainen ei yritäkään keksiä menestystä niittänyttä pyörää uudelleen, vaan se luottaa päivitykseen ja pieniin lisäyksiin. Molemmissa pelin versioissa nähdään muutama uusi pelimuoto, hahmokaartiin on tuotu uusia taistelijoita ja peleistä löytyvät tasot on tietysti päivitetty ja lisääkin on listaan tuotu. Kaikkea on siis enemmän viime osaan verrattuna joten jatko-osan tärkein velvollisuus on siltä osin täytetty. Hahmokaarti on erittäin tasapainoinen ja joukkoon tuodut uudet taistelijat ovat erittäin onnistuneita lisäyksiä. Punch Out-peleistä tuttu Little Mac on kerännyt hieman negaatioita pelaajien keskuudessa mutta oikeasti hahmo ei ole niin ylivoimainen mitä netti-itkijöiden jutut antavat olettaa. Muista uusista hahmoista ehdottomasti onnistuneimpien joukkoon nousevat Animal Crossing-sarjan päähahmo Villager sekä Kid Icarus-sarjasta tuttu jumalatar Palutena. Myös uudet kentät ovat täynnä loistokkaita valintoja joista etenkin 3DS-version retroulkoasuun nojaavat kentät ovat pelinostalgikolle kyyneleitä silmiin tuovia ilmestyksiä.

karizard

Pelisarjan isoin juttu on tietenkin moninpeli ja se toimii molemmissa versioissa lähes moitteetta. Samalta sohvalta (tai 3DS-versiossa, lähiverkon moninpelissä) pelatessa meno on graafisesti vakuuttavaa eikä ruudunpäivitys takkuile edes maksimipelaajamäärän sekoillessa ruudulla. Verkossa sitten asiat eivät olekaan niin ruusuisia ja molemmat pelin versioista kärsivät heikosta nettikoodista, jonka toimimattomuudessa ei ole liiemmin logiikkaa vaan vikaraportteja on lähes yhtä paljon kuin pelaajiakin. Isoin esille noussut ongelma on matereitten välinen moninpeli kun taas samalla mantereella asuvien ihmisten sekä kaverilistalaisten kesken homma on rullannut pehmeästi ja moitteetta. Iso särö pelissä jonka isoin juttu on nimenomaan se moninpeli.

ssb1

Uusin Smash Bros-sarjan peli on kaikesta huolimatta mitä parhainta peliviihdettä. Se tarjoaa videopelinostalgikoille enemmän hyviä hetkiä kuin korttelillinen thai-hierontapaikkoja ja peliä pystyy pelaamaan tuosta noin vaan niin uudet tulokkaat kuin pelisarjan kovimmat konkaritkin. Valitettavasti nettipeli ei ole niin vakaa kuin kukaan meistä haluaisi mutta pelin hyvät puolet ovat sen verran paljon plussalla että tämä ei nouse lamaannuttavaksi ongelmaksi. Ehdottomasti yksi ilmestymisalustojensa parhaita pelejä.

ssb5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *