Joulukalenteri, Luukku 23

Bayonetta 2

Ensimmäinen Bayonetta julkaistiin viime konsolisukupolvessa PS3:lle ja Xbox 360:lle ja se oli suurmenestys niin arvosteluiden perusteella, kuin laadulliselta kantiltakin mitattuna. Peli oli juurikin niin överiksi menevää actionia kuin vain voit videopeliltä kuvitella ja kun tähän lisättiin vielä päälle A-luokan pelattavuus ja viihdearvo, oli klassikko valmis. Tai no, pikemminkin kulttiklassikko sillä monikaan ei peliä kaikesta suitsutuksesta huolimatta hankkinut ja pelin kehittäjätiimi Platinum Games olikin jo valmis päästämään tämän viehättävän IP:n irti letkuista. Nintendo kuitenkin näki tässä firmalle epätyypillisessä IP:ssä jotain jota eivät muut kuin aniharvat kuluttajat Platinum Gamesin ohella nähneet ja firma päätti rahoittaa jatko-osan tälle erinomaiselle toimintapelille ehtonaan että se olisi Wii U:n yksinoikeuspeli. Useita kulmakarvoja ympäri maailmaa kohottanut, ja netin hauskinta fanipoikaragea aikaansaanut, ratkaisu osoittautui lopulta laadulliseksi jättipotiksi, sillä Bayonetta 2 on ei vain julkaisualustansa, mutta myös koko pelivuoden 2014 parhaita pelejä.

bayo1

Niille joille Bayonetta ei ole tuttu, ei liene viisasta tuhlata aikaa selittämällä pelin juonta joka sisältää noitia, korkokenkiin upotettuja aseita, muinaisia itämaisia demoneita ja erittäin tiukkoja nahka-asuja. Sen sijaan pelimekaniikkaa on helppo selittää pelaajille kertomalla että se on erittäin lähellä Devil May Cry-pelejä ja God of War-sarjaa. Sulavaa ja erittäin näyttävää toimintaa siis näin selkokielellä sanoen. Bayonetta 2 jatkaa samalla linjalla iskien pelaajan verkkokalvoille ällistyttävän kaunista actionbalettia joka hakee vertaistaan pelien maailmassa. Jokainen liike lähtee napakasti ja pelaaja todella tuntee myllyjen fyysisyyden näpeissään kun jokainen liikesarja ja viholliseen napsahtava osuma on mallinnettu ja animoitu ammattitaitoisemmin kuin Juhla Mokka, tietysti Pauligin. Peli tarjoaa lukuisia eri variaatioita mielikuvituksen rajoja alati rikkovien vihollisten suuntaan lähetetyille turpakäräjille laajan asearsenaalinsa myötä ja jokainen pelaaja löytää varmasti sen oman tyylinsä pelata Bayonetta 2:ta.

bayo2

Bayonetta 2:n pelaaminen on siis kuten mainittua, erittäin toimivaa mutta se on myös erittäin hauskaa. Peli on juuri oikealla tavalla koukuttavan haastava jotta se saa aikaan sen ”one more try”-fiiliksen joka on poikkeuksetta toimivan ja hyvän pelin merkki. Jos peli on normaaliasetuksilla liian helppo niin ensimmäisestä osasta tuttu ranking-systeemi pitää kyllä huolen että ohjain ja muu lähi-irtaimisto on vaarassa saada lähempää tuttavuutta seinän kanssa.

Graafisesti Bayonetta 2 menee heittämällä julkaisualustansa parhaiden näköisten ja kuuloisten pelien joukkoon joka on aika paljon sanottu sillä laitteelta löytyy mm. Mario Kart 8:n ja Smash Brosin kaltaisia aistierotiikkaa tarjoavia tekeleitä. Ruudunpäivitys on sulavaa kuin Gilletten uusilla höylillä parranajo ja musiikkivalikoima on täynnä pahemman luokan korvamatoja jotka tulevat varmasti tutuiksi hyräilyn kautta myös lähipiirille.

bayo3

Bayonetta 2 tarjoaa pelaajalleen erittäin hienon pelikokemuksen ja erikoisversion hommanneet saavat jopa entistä enemmän kun esteettisesti paranneltu ykkösosa tulee paketin mukana pienehkön Nintendo-aiheisen fanservicen myötä. Peli itsessään voi karkottaa joitain aihepiiriä karsastavia mutta vaikka aihepiiri ei nappaisikaan, on sen rautainen pelikokemus jotain sellaista jota ei tältä konsolisukupolvelta vielä löydy. Kaikin puolin loistava peli joka antaa aiheen kovimmillekin Mario- ja Zelda-allergikolle ostaa Nintendon nykysukupolven konsoli.

2 thoughts on “Joulukalenteri, Luukku 23

  1. Wii U:n vuoden peli ja samalla kaikista Wii U:n peleistä kevyesti paras. Ainut peli, minkä parissa kyseisen laitteen hankinta ei kaduttanut. Bayo 2 on myös imo parempi ja mukavampi kuin ensimmäinen osa. Devil’s Thirdin jälkeen voikin jo viedä laitteen myyntiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *