Hankkikaa huone!

”The enemy of my enemy is my friend”

Tämä kuuluisa, sodissakin käytetty, lausahdus on tällä hetkellä pinnalla pelialalla. Sonyn totaalinen ylivoima konsolimyynneissä, on saanut kaksi muuta tahoa lyömään hynttyyt enemmän tai vähemmän yhteen, ja tuloksena saattaa olla jotain erittäin mielenkiintoista? Microsoft ja Nintendo ovat virallistaneet bromancensa jo viime vuoden puolella, yhteisillä Fortnite-markkinointimateriaaleillaan, mutta nyt huhujen mukaan suhde saattaa syventyä tulevaisuudessa Xboxin muuttuessa konsolibrändistä enemmänkin pelipalvelubrändiksi. Käynnistellään dieselillä käyvä kristallipallo, ja katsotaan että miltä tulevaisuus voisi näyttää jos tämä deittailu muuttuu vakavaksi parisuhteeksi?

Peruskuluttajalle ensimmäinen ja näkyvin asia mikä mieleen juolahtaa tällaisessa mammuttitason hypoteettisessa yhteistyössä, ovat totta kai peli-IP:t. Konsolieksklut ovat näinä päivinä isossa kuvassa ne asiat, jotka tekevät valinnan eri konsolien välillä, ja mikä olisikaan hienompaa kuin Xbox-fanipoikien ensimmäiset kosketukset Nintendon värikkäisiin ja persoonallisiin yksinoikeuspeleihin, tai Nintendo-kiihkouskovaisten tutustuttaminen Microsoftin konsoleilta tuttuihin tummasävytteisiin toimintapeleihin.

Älkää nyt Xbox-pelurit vielä alkako tilailemaan niitä Mario-paitojanne, sillä Nintendo saattaa tässä tapauksessa hieman hangata vastaan? Microsoft ei omien suursarjojensa kanssa tarvitse enempää levinneisyyttä… muualla kuin Japanissa. Halot, Forzat ja muut, ovat nousevan auringon maassa lähinnä tusinatavaraa, mutta entäpä Nintendon markkinointiavustuksella? Japanissa Nintendon sana on käytännössä laki, joten jos Nintendo saisi jollain lailla sisällytettyä mainontaan ja markkinointiinsa Microsoftin länsimaissa kansansuosiota nauttivat sarjat, voisivat niiden markkinastatukset kokea pientä buustia?

Tälle kaikelle tietty vastineeksi Nintendo voisi hyvinkin vaatia itselleen hieman herkkua Microsoftin laarista. Rare Replay, on peli(kokoelma) jonka julkistamishetkestä lähtien, ovat pelaajat huutaneet pelin sopivuutta Nintendon pelikirjastoon. Tämän lisäksi Raren pitkän historian aika lailla täydellisesti niputtavasta kokoelmapaketista, uupuu ehkä ne Raren rakastetuimmat nimikkeet, joiden päähahmona toimii Nintendon palkkalistoilla oleva kädellinen. Pienen sopimuskikkailun myötä Rare Replay saisi uuden elämän Switchillä, ja nyt siellä olisivat mukana ne alkuperäiseen julkaisuun kaivatut Donkey Kong -pelit.

Microsoftin tuoreimmat yksinoikeuspelit eivät taatusti pyörisi Switchillä sellaisenaan, joten niitä on turha sisällyttää tähän mahdolliseen yhteistyödiiliin. Ratkaisuna tähän dilemmaan toimii Microsoftin mainetta niittävä Game Pass -latauspalvelu. Kuukausimaksun hinnalla tautisen suuren valikoiman pelejä sisältävä palvelu, olisi kuin omiaan Switchille nimenomaan vanhempien pelien osalta. Tehot riittävät näiden viime konsolisukupolven pelien rullaamiseen, ja ne sopisivat linjassa hyvin yhteen Switchillä yleisten, vanhempien uusiojulkaisujen kanssa. Micorosoftiakaan ei varmasti haittaisi ne muutama kymmenen miljoonaa potentiaalista uutta asiakasta, joilta nyhtää kymmenen euroa joka kuukausi.

Nintendolle hyödyllisin osuus tässä mahdollisessa vaihtokaupassa, olisi Xbox Live kaikkine ominaisuuksineen. Nintendo on edelleen valovuosia jäljessä Sonyn ja Microsoftin verkkopalveluita, ja Xbox Liven teknologian ja ominaisuuksien myötä, tämä välimatka kapenisi huomattavasti. Cross-play -tuotteissa toimiva mutkaton kommunikaatio kaverilistoineen? Verkkotoimivuus ylipäätään (terkkuja vaan Smash Ultimaten servuille)? Siinä asiat joita Nintendo varmasti Switchiin ottaisi mielellään. Sitten kun vielä aletaan pohtimaan mitä mystinen Project xCloud voisikaan saada Switchillä aikaan, on käsissäme aika mielenkiintoinen soppa.

Kukaan ei tiedä miten kauan tätä yhteistyökuviota on kulisseissa sorvattu, mutta iso kysymys kuuluukin että onko sille enää tulevaisuudessa tarvetta? Jos kelataan kelloa taaksepäin vuosiin 2014-2016, on sanomattakin selvää että tuolloin on jonkinlaisia neuvoteltuja jo Microsoftin ja Nintendon välillä voitu aloittaa, sillä Sony oli tuolloin niin ylivoimainen konsolikentällä. Sittemmin Switch on tasoittanut puntteja melkoisesti, ja Microsoftinkin peliosakkeet ovat nousussa muuttuneen strategiamallin, sekä Game Passin aggressiivisen markkinoinnin myötä. Sony sen sijaan näyttää hieman sortuvan siihen samaan flegmaattisuuteen, joka syöksi sen pois konsolivaltaistuimelta PS3:n julkaisun aikoihin, joten jos nousukurssissa olevat Nintendo ja Microsoft yhdistävät voimansa lievässä laskussa olevaa Sonya vastaan, voi tulevina vuosina jälki olla aika rumaa? Jos kuitenkin markkinat ovat suotuisat Nintendolle Switchin menestyksen myötä, tai Microsoftille tulevan konsolisukupolven vahvan startin myötä, saattaa jompikumpi löytää puukon selästään kun toinen haluaakin jatkaa omillaan. Oli miten oli, sitä ennen toivottavasti saadaan Banjo pelattavaksi hahmoksi Smashiin, muulla ei tässä mahdollisessa isommassa yhteistyökuviossa ole niin väliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.