E3-etäkatselijan selviytymisopas

Let’s face it; jokaisella meillä on ollut elämässään se kaukainen haave päästä käymään E3-messuilla. Tosiasia on kuitenkin se että täältä härmästä kyseiseen kansanjuhlaan lähteminen, ei oikein ole hinta-/laatusuhteeltaan mikään hedelmällisin investointi. Yli 10h lentokoneilun jälkeen pääsee maailman kalleimpaan kolkkaan, keskelle ihmismassoja näkemään vain murto-osan siitä mitä kotikatsomossa messuja tankkaavat näkevät. Los Angeles on toki hieno kaupunki joiltain osa-alueilta joten ihan täysi hukkareissu se ei varmasti olisi.

Nykyään kun meidät mukavuudenhaluiset päästetään vuosittain entistä paremmin ”keskelle messuhuumaa”, on kuitenkin syytä varautua kunnolla. Mukavalta sohvalta/tuolilta messujen seuraaminen kuulostaa helpolta mutta voi veljet, se ei todellakaan sitä ole ilman oikeaoppista valmistautumista.

Lähdetään liikkeelle siitä oletusarvosta, joka on se että messujen isoimmat häppeninkit ja esittelyt katsotaan AINA livenä. Kukaan ei halua aamulla herätä siihen että netti ja some on räjähtänyt Half-Life 3:n ensiesityksestä, tai jostain myötähävettävästä livekömmähdyksestä, joka on jo muutaman tunnin jälkeen muuttunut vanhaksi vitsiksi. Yllätysmomentti ja livereaktio on aina se messujen etäkatselun suola, joten sitä kannattaa vaalia niin paljon vaan kuin oma kroppa, sosiaalinen elämä, sekä työajat antaa myöden.

Ensitöikseen kannattaa aikatauluttaa koko homma omiin aikatauluihin sopivaksi. Me skandinaavit olemme siitä onnekkaassa asemassa, että E3:t eivät sinänsä häiritse kauhean paljon sosiaalista elämää, ellei joku nyt sitten tykkää hengailla kavereidensa kanssa kylillä su-ma tai ma-ti välisenä yönä? Aikatauluja löytyy ympäri nettiä, mutta alla on vielä varmuuden vuoksi yksi moinen.

E3 on pitkä rupeama jos homman katsoo ihan alkusekunneista, aina vihoviimeiseen pressiin asti (tarjonta ei ikinä lopu siihen joten suositeltavaa on katsoa vielä päivän tai pari varsinaisia messujakin). Katselutyökalut on siis hyvä olla kunnossa, ja ennen kaikkea ergonominen katseluasento on kaiken A ja O. Jos valintasi on mahdollisimman iso ruutu ja sohva (esim. Chromecastin tjms. kautta), on hyvä tukea niskaa mahdollisimman paljon. Älä siis röhnää koko messujen ajan pää sohvan käsinojalla, koska niskan jatkuva 45 asteen kulmassa oleminen tekee erittäin pahaa jälkeä niskanikamille. Jos sohvasi on sellaisessa asennossa, että joudut pitämään pääsi käännettynä televisioruutua kohti, pyri kääntämään sohvaa tai televisiota siten, että katse on suoraan ruudulle eikä päätä tarvitsisi kääntää.

Jos sen sijaan seuraat messut ns. komentokeskuksestasi käsin, eli tietokonenurkkauksessa, on oikea istuma-asento tärkeää. Selkä suorana hyvässä ryhdikkäässä asennossa, on avain E3-viikon voittoon. Pitkien katselumaratonien lomassa on myös erittäin hyvä muistaa lihaksisto, joka tarvitsee kuitenkin ajoittaista aktivointia. Istuma-asennossa voi harrastaa vaikka seniorikansalaisten suosimaa tuolijumppaa, mikäli se 600€ maksanut ULTIMATE GAMER -TUOLI antaa siihen mahdollisuuden.

Viina ei yleisestä konsensuksesta huolimatta pidä miesoletettua tiellä, vaan oikeanlainen ravinto ja neste. Pitkällä E3-viikolla ei usealla ole aikaa valmistaa kovinkaan isoa työtä vaativia ateriakokonaisuuksia, jolloin nämä epäonniset tahot sortuvat usein pikaruokaan ja mättöön. Unta kontrolloidaan energiasokerilitkuilla, ja tämä on myös aivan väärin. Pienessä ”messusnackissa” ei ole mitään vikaa, mutta muista myös popsia jotain terveellisempää siinä välissä. Babyporkkanat, siemenlastut, ruissipsit, ja vaikka pilkotut hedelmät ovat omiaan toimittamaan naposteltavan virkaa, mutta pitämään myös kehon virkeänä.

Pitkät messuyöt hoituvat ihan vaan yksinkertaisella aikatauluttamisella. Messujen aikataulut ovat meidän kaikkien tiedossa jo useita viikkoja ennen H-hetkeä, joten on vain omaa saamattomuutta, jos ei ole onnistunut hoitamaan messuja ympäröiviä päiviä siihen malliin, että saisi kerättyä tai palautettua voimia. Lepoa ennen ja jälkeen messujen, myös messujen aikaan, ja kehoon ei tarvitse pumpata kofeiinia, tauriinia, saatikka mitään muutakaan sinne kuulumatonta.

Mites sitten se kommunikointi ja kommentointi? Harva meistä saa järkättyä kämpilleen usean osallistujan ”kisastudioita” jossa huonot heitot ja analyyttiset pohdinnat lentelevät puolelta toiselle. Onneksi internet-aikakausi on pelastanut tässä asiayhteydessä paljon, ja nykyään voit osallistua messuhuumaan usean ihmisen kanssa, vaikka vieressäsi ei istuisi ketään. Twitter, Twitchin chat (HUOM! omalla vastuulla), Youtube-lähetysten livechat… maailma on sinulle avoin leikkikenttä. Muista toki käyttäytyä netiketin mukaisesti, ja poistua aina paikalta jos meno yltyy liian villiksi.

Ehdottomasti paras paikka suomalaisnäkökulmasta E3-messujen seuraamiseen, on PBC:n Discord-kanava, jossa on kahden viime vuoden aikana ollut lähes vuorokauden ympäri kestävä päivystys messujen tiimoilta. Kaikki ovat tervetulleita, ja mitä enemmän hypeä sekä keskustelua, sen parempi. Voit liittyä Discord-ryhmään allaolevan linkin kautta:

PBC-Discord

Enää muutama hassu päivä vuoden parhaan tapahtuman starttiin. Kesäkuu on pelaajan parasta aikaa!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.