4. Luukutus

elder-scrolls-skyrim-official-box-artThroat of the World (Elder Scrolls V: Skyrim)

Tähän joulukalenteriluukkuun olisi voinut kelpuuttaa koko Skyrimin sellaisenaan mutta jos on pakko valita vain yksi tietty kohtaus tai quest itse pelistä, on valinta helppo. Pelin lumikylläisin kohta/quest/paikka on ehdottomasti Tamrielin korkein vuori Throat of the World jonne pelaajan pitää matkata tehdäkseen sinunkaupat pääjuonen kannalta tärkeän Greybeard-poppoon kanssa. Koska Skyrimin lore on yhtä laaja ja syvä kuin maailman valtameret, on parempi lopettaa selostus tähän ja kehoittaa lukijaa menemään pelaamaan tätä yhtä kaikkien aikojen peleistä ja ottamaan selvää näistä oudoista termeistä joita tässä on tullut tiputeltua.

Throat_of_the_world_mapThroat of the World on kuten sanottua, pelin korkein kohta ja matkaa sinne hypetetään ehkä jopa liiaksikin. Ivarsteadin asukkaat fiilistelevät matkan pituutta ja kehoittavat varautumaan mittavin tarvikevarastoin kun taas puolestaan toiset varoittelevat vuoristotien lukuisista vaaroista joista ei alle 50-levelinen pelaaja selviä naarmuitta. Tie vuoren huipulle itsessään on kuitenkin aika helppo ja isoimmat kuumotukset pelaajalle aiheuttavat lumipeikot jotka tarjoavat kovan vastuksen pelaajan levelin ollessa alle kaksinumeroisissa lukemissa. Lunta on äärettömyyksiin asti ja totta kai kun vuoristomaisemissa ollaan, on myös ympärillä vellova keli varsin viimainen joten olosuhteet ovat mitä ihanteellisimmat videopelin lumi-/jääkentälle. PC-version tuoreimmilla modeilla tästä kaikesta saa isoimman elämyksen parhaiten irti kun grafiikka-asetukset ovat tapissaan ja pelaaja tuijottaa kohti revontulien kyllästämää horisonttia, on fiilis jotain sellaista johon ei yksikään muu peli maailmassa pysty.
1033472328Mitäpä olisikaan pitkien matkojen talsiminen Skyrimin maisemissa ilman pelin älyttömän hienoa soundtrackia? Jeremy Soulen mahtipontisesta kynästä on lähtöisin myös Throat of the Worldin fiilistelymusiikki ja vaikka se jääkin hieman pliisuksi ottaen huomioon kuinka suurien asioiden äärellä pelin kyseisessä kohdassa ollaan, kyykyttää se silti lähes kaikkea nykypäivän pelimusaa.


PBC:n joulukalenteri siirtyy kaihoisasti pois Skyrimin lumisista maisemista hieman haastavampiin maisemiin. Jos ette ole ikinä nähneet sammakkoa talvimaisemissa niin huomenna on siihen mahdollisuus…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.