3. Luukutus

mmx_boxpalChill Penguin (Mega Man X)

Mega Man-pelit ovat täynnä lumi- ja jääaiheisia kenttiä alkaen aina ensimmäisen pelin Ice Manin kentästä viidennen osan Crystal Manin kautta vaikkapa kuudennen osan Blizzard Maniin saakka. Syy miksi PBC:n joulukalenteriin on valittu kaikista mahdollisista Mega Man-saagan peleistä nimenomaan ensimmäisen Mega Man X-pelin Chill Penguinin kenttä, on sen merkitys niin itse Mega Man X-pelille, kuin itse Mega Man X-sarjallekin. Mega Man-pelien tunnuspiirre on aina ollut vapaavalintainen eteneminen. Pelaaja valitsee lukuisten kenttien välillä oman läpäisyjärjestyksensä ja koska jokainen peli sisältää eräänlaisen kivi-paperi-sakset-tyylisen pelimekaniikan, voi loogisella järjestyksellä kentät läpäistä helpommin. Mega Man X oli pieni muutos tähän kaavaan sillä Chill Penguinin kenttä sisältää pelin kannalta niin tärkeän power upin, että on lähes pakollista valita tämän hyytävän linturobottipahiksen kenttä ensimmäiseksi nokkimisjärjestyksessä (pun intended). Kentästä löytyvät Dash Bootsit osoittautuivat niin tärkeäksi osaksi pelin läpäisyprosessia että myöhemmissä sarjan peleissä ne istutettiin pelihahmon jalkaan ihan alusta asti joka poisti sen hämmennyksen tilan joka usealla pelaajalla satavarmasti oli kun ekaa kertaa Mega Man X:ää pelasivat eivätkä päässeet pelissä etenemään kunnolla koska eivät aloittaneet Chill Penguinin tasosta.
hqdefaultChill Penguinin kenttä itsessään ei tuo mukaan lumi- ja jääkenttien oleellisimpia elementtejä kuten liukkaita alustoja, mutta lumikinoksia se sisältää ja muutenkin talvista tunnelmaa mm. viholliskavalkadinsa, joihin lukeutuvat mm. robottirusakko ja lumipalloja heittelevä robotti, myötä. Kuten nimestä voi päätellä, on kentän nimikkopahis robottipingviini joka lihallisen esikuvansa lailla liukuu mahallaan kohti pahaa-aavistamatonta pelaajaa lähettäen matkaan myös tuon tuosta tappavan kauniita jäästä tehtyjä pingviiniveistoksia. Pomotaistelu on itsessään pelin yksi helpoimmista mutta se ja sitä edeltävä kenttä, tarjoavat loistavat puitteet sen todellisen Mega Man X-fiiliksen aikaansaamiseksi sillä peli oli aikoinaan lievä kulttuurishokki Mega Man-sarjan pelejä pelanneille Metroidvania-tyylisellä (tuolloin tuota termiä ei oltu vielä keksitty) rakenteellaan.
penguin001Mistä Mega Man-pelit tunnetaan, on niiden A-luokan laadun lisäksi tietenkin musiikki ja Chill Penguinin kenttä ei tee poikkeusta tässä tapauksessa. Hieman dramaattisemmalle linjalle äityvä rokkiteknobiitti ei ehkä tuo niin paljoa mielleyhtymiä pelaajan päähän itse kentän designia ajatellessa mutta kappale ajaa asiansa mitä parhaiten ja on koko ensimmäisen Mega Man X-pelin soundtrackin lailla, yksi pelimaailman arvostetuimmista aarteista.


Huomenna PBC:n joulukalenteri matkaakin sitten maailman korkeimpaan kohtaan. Matka on seitsemän tuhatta askelta pitkä joten kannattaa varautua ainakin hyvillä vaelluskengillä…

1 thought on “3. Luukutus

  1. Hei, kiitos näistä luukutteluista. Semmoinen sivuhuomio vielä, että jos Battletoadsin (NES) neloskenttä Ice Cavern ei pääse ”listaan” mukaan, koko setti on… öh… lukematta ja kuuntelematta paskaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.