15. Luukutus

1090429-ffvi_ps1_pal_front

Narshe (Final Fantasy VI)

Final Fantasy-peleistä olisi voinut valita useammankin lokaation tähän PBC:n lumi- ja jääkenttiä käsittelevään joulukalenteriin mutta koska vain yhdelle entrylle on tilaa, mennään sillä ikimuistoisimmalla. Kuudes osa FInal Fantasy-pelien pääsarjaan, on yksi pelisarjan rakastetuimmista ja arvostetuimmista ja se tulee aina pysymään yhtenä ehdokkaana kun pelaajat ympäri planeettaa joka vuosi kiistelevät parhaan Final Fantasy-pelin tittelistä (Editors note: yhdeksäs osa). Kuutososa toi sarjaan ennenäkemättömän syvällisen tarinan, uskomattoman laajat taustatarinat lukuisille pelin avainhahmoille sekä unohtumattoman soundtrackin. Internet on myös tehnyt hyvää tälle 1994 julkaistulle pelille joka löytyy lähes jokaisen vähänkään kansansuosiota nauttivan Youtubeilijan repertuaarista ja pelin biisit ovat jokaisen “TOP 10 SONGZ IN VIDJAGAMES EVAAAAARRRRRRR”-listauksen vakkarikamaa.

FFVI_GBA_Raid_on_Narshe_7Final Fantasy VI:n epävirallinen lumiaiheinen leveli on oikeastaan koko pelin alku ja samalla yksi keskeisimmistä tapahtumapaikoista. Pelin ikoninen alkukohtaus kolmesta lumituiskussa kohti Narshen kaupunkia kävelevästä Mechasta on syöpynyt varmasti pelaajien mieleen ikiajoiksi ja tämä lumiefekti sai aikoinaan usealle pelaajalle samanmoisen reaktion kuin Link To The Pastin alkuosion ikoninen sateen täyttämä yö. Jos matka Narsheen on täynnä hyistä tuiskua, ei kaupunki itsessään tarjoa sen enempää lämpöä. Lumiset kallionseinämät ja pakkasenpuremat, kaupungin lieppeillä sijaitsevat luolastot eivät ole mikään kovin “lämmin” tapa toivottaa pelaaja tervetulleeksi yhden maailman arvostetuimman videopelin ääreen mutta nämä maisemat antavat hyvää osviittaa pelin synkähköstä yleisilmeestä joka puhkeaa kukkaansa vasta pelin puolivälin tienoilla.

Narshe_townNarshen talvinen kaivoskaupunki sisältää totta helvetissä aivan tautisen kovan tunnussävelmän, kuten kuudennen Final Fantasyn ideologiaan kuuluu. Nobuo Uematsun töitä muistellessa kääntyy puhe yleensä miehen Playstation-aikoihin mutta ottaen huomioon SNES:n rajallisemmat sävellystyökalut, on Final Fantasy VI mestarillinen työnäyte yhdeltä pelialan kovimmilta säveltäjävelhoilta. Narshen theme tulee pelaajalle hyvinki tutuksi pelin tapahtumien saatossa mutta mikäpä siinä kun musiikkikappale on näinkin kovaa kamaa.

Huomenna onkin sitten PBC:n aika siirtyä (jonkun pienen budjetin elokuvan innoittamana) kaukaisiin galakseihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.