Pelisivistystä ja myllyjä siinä sivussa

Pelitriviaa 46 vuoden takaa. Pelattavia hahmoja ja pelimusiikkia aina vuodelta 1980 asti. Pelitietoutta ja nippelitriviaa useamman vuosikymmenen ajalta. Smash Bros Ultimate tulee tarjoamaan joulukuussa kaikkea tätä.

Smash Bros-pelit ovat näkökulmasta riippuen, tappelu- tai partypelien kirkkainta kärkipäätä. Hurjan määrän hauskoja pelitunteja tarjoavat pelit ovat pinnanalla kuitenkin erinomaisia sivistystyökaluja, joita jokainen videopelejä pelaava voi käyttää pelihistorian pänttäämiseen.


Pelihahmot itsessään ovat jo todellinen aarreaitta. Hahmorosteri on sarjassa jo usean pelin ajan tarjonnut melkoisen peliuniversumin “kuka kukin on”-listan. Aiemmissa osissa rajaus oli vain Nintendon kanssa työsuhteessa oleviin hahmoihin mutta viime vuosina mukaan on tullut koko ajan enemmän ja enemmän väkeä myös kiotolaisfirman ulkopuolelta. Segan, Konamin, Square-Enixin, Bandai-Namcon ja Capcomin ikonisimpia hahmoja löytyy nykyään sarjan miehistöstä, ja yksi Smash-pelien mukavimmista piirteistä onkin nykyään nähdä miten jotkut pelien hahmoista ovat joillekin pelaajille tyystin uusia tuttavuuksia. Moni ei varmasti ollut koskaan kuullutkaan ensimmäisen Smash Bros-pelin aikoihin lippispäisestä pojasta joka psykokineettisillä voimillaan painelee menemään oudossa postikorttiamerikkaan sijoittuvassa JRPG:ssä. Moni ei myöskään ollut kuullutkaan Marthista, Roysta, saatikka heidän tähdittämästään pelisarjasta joka vasta hahmojen Smash Bros-debyytin jälkeen alkoi saamaan jalansijaa täällä lännessä.

Jos pääosaa sarjassa esittävät pelihahmot ovat vielä “WANHA!!!”-kategoriaa, voidaan suurennuslasi siirtää kaikkeen muuhun tilpehööriin mitä sarjan peleistä löytyy. Tiesitkö että lämää antavan kukkasen vastustajan päähän kasvattava kukkanen oli pelistä nimeltä Panel de Pon? Mikä on Panel de Pon? Mikä on tämä outo pikselisheriffi joka löytyy pelistä Assist Trophynä? Ai se oli alun alkujaan peräisin vuonna 1976 ilmestyneestä arcade-pelistä mutta mitä muuta Nintendo on tuolloin tehnyt?

Samanlaisia hetkiä tulee jatkuvasti vastaan Smash Bros-peleissä. Vaikka sitä kuinka luulisi tietävän aimo annoksen pelimaailman nippelitietoa, löytyy Smashista takuuvarmasti joitain uusia pätemisaiheita. Jo yksinään peleistä löytyvät Trophyt (ei ne väsyneet Sonyn konsoleilla keräiltävät turhakkeet) tarjoavat älyttömän määrän kaikkea pientä infonpoikasta ja kun sarjan viimeisimmässä osassa Trophyjen infotekstit menivät jopa hieman hassuttelun puolelle, on toivottavaa että Smash Bros Ultimatessa palataan takaisin kylmän faktan huurruttamalle polulle.

Myös musiikkipuolella Smash Bros-pelit tarjoavat huikaisevan määrän pikkuinfoa. Erilaista remixiä, uutta sovitusta ja alkuperäissovitusta löytyy laidasta laitaan, ja sarja on koko ajan petrannut näiden kappaleiden tietopykälien kanssa. Nykyisin listoilta löytyy mm. peli jossa biisi alkuperäisversiona kuultiin, säveltäjä ja esittäjä. Vaikka tulevan Ultimate-osan musiikkioptiot ovat etenkin selauksen ja rajaamisen kannalta erittäin pätevät, vielä sitä salaa toivoisi että saisi biisit eroteltua toisistaan juurikin esimerkiksi alkuperäissäveltäjien perusteella. No pitäähän sitä jotain uudistuksia säästellä sitten siihen seuraavaankin Smash Bros-peliin.

Joulukuussa on siis kaikkien ennakkotietojen perusteella hirmuinen paketti niin hauskuuden, kuin myös videopeli-infonkin muodossa. Olisipa koulussakin asioiden opetteleminen ollut yhtä hauskaa. Olisi varmasti jäänyt partisiipit ja imperfektit paremmin mieleen kun olisi siinä sivussa voinut hakata muutaman erän Smashia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.