PBC 301: Nyt kävi näin

PBC aloittaa uuden ajanjaksonsa isolla jysäyksellä ja tuo remmiin mukaan heti uuden kalan sillä nimittäin Appatus on päättänyt ottaa askeleen kohti videopelipodcastien mammuttimarkkinoita ja saikin seurakseen Hazuki_exen sekä Oselotin.
Keskustelut kaarteli-liirteli-laartelivat vähän toki videopelien ulkopuolellekin mutta silloin kun peliaiheet olivat esillä niin jutunjuurta tarjosivat Bayonettan Switch-portit, UT2004, Kirby Star Allies -pelin demo sekä videopelien mukana tulleet krääsät.

HUOM. Nyt voit kuunnella jakson myös Youtuben puolelta halutessasi.

01:07:14 Uutiset:
Noiturin sydän sykkii sieluille ja miekoille – Geralt saapuu SoulCaliburiin
Uusi Tomb Raider virallisesti julkistettu
Jimms myyty – Saksa osti
“Days gone” more like “Even more days gone” – zombiemättö siirtyy ensivuodelle

01:35:15 Top 3:
Pelien mukana tulleet krääsät

02:17:45 Edellisen viikon kysymys:
Miksi PBC?

Musiikit:
Kirby 64: The Crystal Shards – Aqua Star
Learn With Pokémon: Typing Adventure – Boss Battle
Xenoblade Chronicles 2 – Torigoth
Ys Chronicles – Final Battle
Environmental Station Alpha – Sinking Feeling
Final Fantasy VII – Chase the Man with the Black Mantle/In Search of the Man in Black
Teenage Mutant Ninja Turtles – Overworld
Street Fighter V – Theme of F.A.N.G
NieR: Automata – Amusement Park (Dynamic – Vocals)

Viikon kysymys:
Mikä on sun lemppari pelin mukana tullut krääsä?

7 thoughts on “PBC 301: Nyt kävi näin

 1. Kaikenlaista on tullut, ollut ja mennyt. Yksi on näköjään pysynyt matkassa koko tämän hullunmyllyn nimittäin Assassin’s Creed II mukana tullut Ezio patsas. Vastaan siis Poochys Woolly Worldin mukana tullut Poochy amiibo.

 2. Kivalta tuntui uudistukset vaikka ei vielä aiempiin jaksoon niin paljoa eroa kuulunutkaan. Uusi tunnusmusiikki ja tuollainen vapaampi mainos tuolla välissä kuiteskin tekee jo aika paljon joten innolla jäädään odottamaan näitä viikottaisia aiheita.

  Viikon kysymykseen vastaan jonkun Call Of Dutyn mukana tulleet pimeänäkölasit jotka oli kämäisemmät kuin lasten vakoojaleluseteissä tulevat agenttivermeet.

 3. GB-Colorin Pokemon Trading Card Gamen mukana tullut Meowth-promokortti. Tähän liittyykin muisto vuodelta 2001, kun eräs silloinen frendini sai pelin synttärilahjaksi, ja tuntui olleen jopa enempi täpinöissään kyseisestä kortista. Itse peliä hän taas pelasi jonkun vartin, kunnes suuttui sille kun oli niin huono siinä(kärsimätön paskiainen). Halusi myydä pelin minulle ilman sitä korttia, ei tullut kauppoja. Kyseistä korttiahan sai vain tuon pelin mukana, ja tämä seikka tekee Cib-kuntoisen yksilön keräämisestä taas vähän hauskempaa.

  Kyllä, tiedän mitä nyt ajattelette: paskainen pala (kiiltävää)pahviahan tuo on! Mutta ei pidä aliarvioida virallisen Nintendo-pahvin voimaa, kummasti se pahvilappunen sai silloin Pokemon-fanikakarat innostumaan. Ja eipä tuo meno ole miksikään muuttunut, kakarat vaan on kasvaneet vammaisiksi keräilijöiksi. Pokemon Crystalin e-Shop pahviboksia odotellessa, mmm.

  Kirby-viikon erikoisjaksot valottivat näppärästi tuon pinkin palleron seikkailuja sarjaa vähemmän tuntevalle, mikä olisi hatunnoston arvoinen suoritus, mutta jaksoissa ilmenneen Kirby 64:n dumauksen takia hattu pysyy tiukasti päässäni.

 4. Paras pelin mukana tullut hilavitkutin on Breath Of The Wildin mukana tullut komea Master Sword jalustoineen. Se olisi saanut olla hieman isompikin mutta tuollaisenaankin se on ihan sikasiisti memento hienosta seikkailusta.

  Mikäs on tämä uusi tunnusmusiikki? Tutulta kuulostaa mutta en osaa yhdistää että mikä peli on kyseessä.

 5. Sitä rakkainta pelin mukana tullutta kilkettä on vaikea valita. Joten suokaa anteeksi, lähestyn vastausta taas jostain kaukaa tangentilta…

  Ajatus kysymykseenhään lähti Lidlin tarjouskampanjasta, jossa mitä tahansa korttia vilauttamalla sai ostoksistaan alennusta. Siitä kirposi mieleen muisto 80-luvun loppupuolelta, kun kävin iskän kanssa paikallisessa lähikaupassamme, K-kauppa Vornasessa Rovaniemellä. Ennen tuota olin saanut (todennäköisesti Helsingin tuliaisena) C64:lle tekstiseikkailupeli Guild Of Thievesin. Pelin kotelossa tuli varsinaisen lerpun ja ohjekirjan lisäksi myös pelimaailman kuvitteellisen Bank Of Kerovnian pankkikortti. Tuota korttia tuli sitten leikkimielisesti kaupan kassalla näytettyä. Eihän siinä ollut edes magneettijuovaa, mutta tovin kassatäti sitä katseli, ennen kuin totesi, ettei kortti käy heillä. (Nykyaikanahan tuollaisesta saisi varmaan syytteen maksuvälinepetoksesta, mutta silloin asia kuitattiin vain lapsen kujeiluna. Ja ei, en oikeasti uskonut, että sillä olisi voinut jossain maksaa.)

  Vuosikaudet ja -kymmenet korttia lompakossani kuljetin, mutta jossain vaiheessa tuo muovinpala on johonkin kadonnut. Tai ehkä olen vaan heittänyt menemään, mikä tuntuu oudolta sekin. Sen verran nostalgiaan taipuvainen olen, etten ihan vähällä vanhoista tavaroistani luovu, jos niihin jotain erityisiä muistoja liittyy.

  Muita kovia – tai oikeastaan aika pehmeitä – ehdokkaita ovat Ultima IV:n mukana tullut Britannian kankainen kartta sekä Final Fantasy X:n ennakkotilausbonuksena saatu T-paita. Kartta on vieläkin hyvässä tallessa ja erittäin hyväkuntoinen, mutta FFX-paidan maallinen vaellus on jo päättynyt.

 6. Gal Gun tuli Hazukin aataminaikaisen unboxing videon takia tilattua kun pelin keräilyversiossa tuli mukana varsin kyseenalainen puhdistusliina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.