PBC 186: #FaijaHaluuSuklaata

NO NIIN!!! Uusi PBC-jakso olisi hiivaa ja käymistä vaille valmis. Kaiken maailman Digiexpo-hömpötysten jälkeen kaarti palaa takaisin arkeen normijakson kera ja meno on valitettavasti aivan sen mukaista. Jutut pyörivät niin uuden Halon, Undertalen, Assassin’s Creedin, Warcraft-leffan, pelisensuurin kuin leffarepliikkienkin ympärillä.

01:10:03 Uutiset:
Activision teki jättimäiset miljardikaupat Candy Crush -mobiilihitin kehittäjästä
Halo 5:n julkaisuviikko oli kepeästi sarjan menestyksekkäin
Joko alkaa riittää? Täältä tulevat viralliset Fallout-hymiöt
Paljasta pintaa laitetaan piiloon nyt myös uuden Xenobladen länsiversiossa

01:41:05 Boardit
Elokuvat
Telvisiosarjat ja -vinkit

02:22:45 Edellisen viikon kysymys:
Mikä on mielestäsi ollut paras hetki PBC:n historiassa?

Musiikit:
Dragon Quest VIII – World Map
Sonic Adventure – Fishing
Okami – Ryoshima Coast
Super Mario Kart – Donut Plains
Xenoblade Chronicles X – Theme Oups
Bucky O’Hare – Boss Battle
Mega Man: The Wily Wars – Quick Man
Blades Of Steel – Ending

Viikon kysymys:
Mikä on kaikkien aikojen paras tv-sarja?

PBC 186: #FaijaHaluuSuklaata
Ganon Era

 
 
00:00 / 02:59:59
 
1X
 

9 thoughts on “PBC 186: #FaijaHaluuSuklaata

 1. Aika hyvä tää peliaiheisen podcastin viikon kysymys. Aika vaikea valita vain yhtä hyvää televisiosarjaa mutta jos alle kymmenen sekunnin mietinnällä pitäis vastata niin eiköhän se Kylmä Rinki ole se kaikkein kovin. Band of Brothersia ei varmaan lasketa kun se oli minisarja.

 2. Google-haku ”The Wire has ruined TV for me” tuottaa 3 170 000 osumaa. Ei liene ihan sattumaa. Mikä sarja voisi enää tuon jälkeen samalla tavalla säväyttää? The Wiren parissa saa nauraakin paljon enemmän kuin vaikkapa How I Met Your Motherin, vaikka jälkimmäisen on ilmeisesti tarkoitus olla komedia.

 3. Tylsähkö vastaus mutta sanotaan Game Of Thrones. Ainoa televisiosarja mikä on saanut tarttumaan aiheesta tehtyihin kirjoihin.

 4. Kyllä se parhaan tv-sarjan titteli menee vanhalle kunnon Sopranosille.
  Taattua laatua alusta loppuun eikä mikään kausi oikein jättänyt paskan makua suuhun.

 5. Kummeli, Family Guy, Game of Thrones, Madventures. Tosi vähän jaksan seurata tv-sarjoja muutenkin, kyllä pelaamiselle täytyy olla kunnolla aikaa!

 6. Vanhan liiton scifiukkona nostan edelleen ykköseksi Babylon 5:n. 90-luvun loppupuolella taisin ensimmäiset B5-hehkutukset lukea Pelit-lehdestä, ja kun sarja sitten YLE:n kanavilta pärähti käyntiin, pakkohan sitä oli katsoa. Pahuksenmoisesti oma inttiaikani sattui noille samoille kuukausille, joten jaksoja tuli katsottua VHS:ltä 2x-nopeudella ilman ääniä viikonloppuisin. (Viikonloppuvapaat piti käyttää mahdollisimman tehokkaasti, ja Bee Femman lisäksi äippä nauhoitteli mulle ainakin MacGyveria ja oisko ollut X-Filesiakin!) Hämmästykseni olikin suuri, kun sitten jossain vaiheessa oli aikaa katsoa jakso ihan norminopeudella ja äänien kera, ja tajusin London puhuvan venäläisaksentilla. Mieli räjähti siinä kohtaa jostain syystä.

  Noihin aikoihin nettikin oli vielä suhteellisen nuori eikä Googlea oltu keksittykään, joten B5-tietoa imettiin parilta fanisivulta sekä jostain suomalaisesta B5-uutisryhmästä. Vuosia, vuosia myöhemmin eräs noista suomalaisen B5-fanisivun ylläpitäjistä paljastui erään irkkikanavani miekkoseksi. (Cartagialle terkkuja, vaikka tuskin PBC:tä kuunteleekaan!)

  Mahtavaa oli myös aina maanantaisin (ammattikorkea)koulussa parhaan ystäväni kanssa spekuloida tulevia juonenkäänteitä ja muutenkin analysoida jaksoja puhki. Yksi ikimuistoisimmista väännöistä oli, että ovatko vorlonit enkeleitä vai enkelit vorloneita.

  Babylon 5:n tekninen toteutus on toki vanhentunut aika lailla, osa jaksoista varsinkin ykköskaudella melko turhaa filleriä, eikä näyttelijäsuorituksetkaan aina ole sieltä parhaasta päästä. Siitä huolimatta sarjan kaikki 110 jaksoa on tullut katsottua kolmeen kertaan. Viimeisin täysi kierros meni vaimon kanssa DVD:ltä tuijottaen joitain vuosia sitten. Kuusamon CityMarketista käytiin ostamassa eräällä kesälomareissulla pari viimeistä kautta, koska niissä oli suomenkieliset tekstitykset, ja näin pääsin lukemaan nekin jaksot ääneen vaimokullan köllötellessä kainalossa. Se oli hänelle yhdenlainen ASMR-kokemus.

  B5:ssä oli varmaan kaikki hyvän scifisarjan ainekset; jatkuva juonikaari, mielenkiintoisia hahmoja, suuria mysteerejä, jänniä muukalaisrotuja, hieman aikamatkailua, eeppisiä avaruustaisteluja sekä tietysti onnettomia rakkaustarinoita. Kaikki nuo vetosivat aikuistuvaan Tonteriin varsin syvällisesti, ja Koshin kryptisiä viisauksia tulee muisteltua edelleen.

  Vinkki kaikille introverteille: B5:n oleelliset kysymykset ovat hyviä jäänmurtajia tutustuttaessa uuteen ihmiseen. Muistakaa siis nämä kysymykset:

  1) Kuka sinä olet?
  2) Mitä sinä haluat?
  3) Miksi olet täällä?
  4) Onko sinulla mitään, minkä takia elää?

  Nykysarjoista suurimman vaikutuksen on ehdottomasti tehnyt Breaking Bad, jossa oli oikeastaan tasan yksi heikko jakso; S3E10 – Fly. Kun sarjaan hyppäsin mukaan, taisi siitä olla ulkona jo koko neloskausi, ellei osa viidennestäkin kaudesta. Spoilereiden pelossa en uskaltanut juuri kellekään edes kertoa ruvenneeni Sitä Parempaa BB:tä katsomaan, vaan ahmin jaksot Netflixistä kaikessa hiljaisuudessa. Niinpä sellainen yhteisöllisyys jäi kokemuksesta puuttumaan, eikä mitään spekuloitavaakaan ollut, koska ”kaikki” kaverit olivat nähneet jaksoja niin paljon pidemmälle.

  PS. Norsukamman lempisarjat ovat Kova laki ja Seinfeld. Tiedätte kyllä, mihin voitte lähettää palkinnon. Tai jos Kova laki meni väärin, niin sit Miami Vice.

 7. Jonnet ei muista, mutta Twin Peaks. Hämmentävä yhdistelmä draamaa, campia, kauhuelementtejä ja surrealismia. Sarjan tunnelmaa ei voi kuvailla, vaan se täytyy kokea itse. Tunnari on myös aika legendaarinen.

 8. Kukaha separi tuonki kysymyksen keksiny kun niin vaikean pisti. Vaihtoehtoja aivan liikaa ja päivästä riippuen sanoisin että X-Files, Twin Peaks taikka Rooma mutta tällä hetkelle silti viisari osoittaa Sopranosia. Parasta ikinä.

 9. Kyllähän ne kovimmat ja mieleenpainuvimmat sarjat ovat kasarilta: MacGyver ja Knight Rider ovat ehtaa timanttia nykyajan tosikkosarjoihin verrattuna. Parasta sarjaa etsiessä on kuitenkin vain yksi selkeä voittaja: Miami Vice. Käärityt hihat, sliipatut takatukat, nopeat autot ja veneet sekä tiukat kasaribiisit ovat teeveetä parhaimmillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.