Joulukalenteri, Luukku 7

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Jokainen meistä joka ei ole koskaan fantasiakorttipelejä pelannut, on aina hieman vieroksunut tätä kuppikuntaa lokeroiden nämä ihmiset sinne kovimpaan nörttikategoriaan jotka läiskivät korttejaan rooliasut päällä, teipillä paikatuissa silmälaseissaan hämyisen kellarin kätköissä. Nämä yleistäjät kuitenkin itse hakkaavat PC:llään ja tabletillaan yhtä tämän vuoden suurimmista menestyjistä joka on, yllättävää kyllä, korttipeli.

hs1

Warcraft on brändi joka tuntuu muuttavan kullaksi kaiken mihin se koskee. Se oli aikoinaan Command&Conquer- ja Age of Empires-sarjan kanssa PC:n suurimpia pelinimikkeitä RTS-rintamalla, se lähes yksinään laittoi MMO-genren mainstreamiin ja on sen huipulla World of Warcraftillaan tänäkin päivänä kymmenen vuotta julkaisunsa jälkeen ja nyt Warcraft-nimike on tuonut valtavirran nautittavaksi myös virtuaalikorttipelit. Hearthstone noudattaa pääasiassa tuttua korttipelilinjaa. Korteissa esiintyvillä hahmoilla (kirjoitushetkellä kortteja on yli 400) on jokaisella toisistaan eroavat kyvyt ja voimat ja totta kai vahvin tai taktisesti oikein käytetyin kortti voittaa toisen. Ei mitään uutta siis auringon alla tässä suhteessa mutta PC-pelaajia varmasti viehättää Warcraft-universumin tutut hahmot ja uusia pelaajia lämmittää varmasti Blizzardin persoonallinen hahmodesign. Pelin sisäiset säännöt on myös helppo omaksua ja selkeät tutoriaalit pitävät huolen siitä että korttipeliummikotkin pääsevät peliin mukaan helposti.

hs2

Pelin alhainen aloituskynnys korostuu myös sillä tosiseikalla että peli on F2P-peli. Rahalla saa ja hevosella pääsee tämänkin ”ilmaispelin” tapauksessa mutta pelissä pystyy tällä kertaa ihan oikeasti pärjäämään ilman minkäänlaista taloudellista panostusta. Pelin koukuttavin osa-alue on kuitenkin sellainen johon rahaa tarvitsee. Arena-pelitilassa pelaaja maksaa pääsymaksun joko pelin sisäisenä valuuttana tai ihan niillä omalla pankkitilin Babylonin suosikkinumeroilla. Palkinnot ovat tässä pelitilassa omaa luokkaansa joten houkutus sen pelaamiseen on erittäin suurta, varsinkin pelin alkuvaiheilla. Jos puolestaan pelistä hakee täyttä videopelielämystä niin löytyyhän siitä toki yksinpelimoodi mutta tämän pelimuodon läpäiseminen on erittäin kömpelöä ja vaatii hieman investointia.

hs3

Hearthstone on ehkä vuoden 2014 kovimpia yllättäjiä jos ei pelillisesti niin ainakin myynnillä ja suosiolla mitattuna. Se on toiminut genrensä isona sanansaattajana ja nostanut tämän marginaaligenren lähes Angry Birds-tyyliseen suosioon. Pintapuolisesti se on simppeli F2P-peli jossa rahalla saa ostettua mainetta mutta pinnan alla on hauska ja kiehtova virtuaalikorttipeli joka on joitain ihmisiä jopa saanut houkuteltua fyysisten korttipelien ihmeelliseen maailmaan. Temppu johon moni peli ei ole kyennyt (Toim.Huom. Ensimmäinen Tony Hawk-peli ja sen jälkeen poikki menneet nilkat)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *