Joulukalenteri, Luukku 6

Child of Light

Ubisoft on tänä päivänä yksi suurimmista tekijöistä pelialalla ja jostain kumman syystä ranskalaisfirma ei ole viime vuosina saanut osakseen ansaitsemaansa arvostusta. Se on julkaissut joitain viime konsolisukupolven parhaimpia pelejä Raymanien ja parin Assassin’s Creed-pelin myötä samalla kun se yritti oikeasti breikata next-geniä läpi kaiken maailman uusioversiointiroskan keskellä Watch_Dogs-pelinsä kanssa. Toki lafka on viime kuukausina töhöillyt oikein olan takaa mutta on syytä myös muistaa että niin kauan kun firma julkaiseen Child Of Lightin kaltaisia latauspelejä, saa yhtiö vaikka harjoittaa mitä tahansa hämäräbisneksiä ja ihmisoikeusrikoksia.

col1

Child of Light on tuoreimmista Rayman-peleistä tuttua UbiArt-grafiikkamoottoria käyttävä roolipeli joka lainaa parhaat jipot niin länsimaisten kuin nousevan auringon maasta tulevien roolipelien kermasta. Pelin taistelumekaniikka ottaa isoimmat vaikutteensa takavuosien klassikko-JRPG:stä, Grandiasta, ja kaikki kyseistä peliä pelanneet tietävät kyseisen taistelumekaniikan olevan tämän monimuotoisen genren ehkäpä paras. Tarina sen sijaan ei ole täynnä teiniangstia täynnä olevia piikkitukkia vaan pelin tarina, hahmot ja miljöö huokuvat länsimaisten satujen lämpöä ja mystiikkaa. Tarinankerronta on erittäin persoonallisella tavalla toteutettu ja istuu pelin visuaaliseen ilmeeseen ällistyttävän hyvin. Valittu tyylisuunta oli selkeästi tietoinen ratkaisu kehittäjätiimiltä ja erittäin onnistunut veto.

col2

Child of Light on täynnä myös muita hyvän roolipelin ominaispiirteitä. Pelin keskeiset hahmot ovat kiinnostavia ja pelin lyhyestä kestosta huolimatta pelaaja kiintyy niihin erittäinkin nopeasti. Hahmojen kehittäminen on myös hauskaa puuhaa pelin sisäisen kehitysjärjestelmän myötä joten vapaaehtoinen grindailukaan ei maistu niin kamalan tervaiselta tammelta kuin joissain lajityypin edustajissa. Musiikkipuolella ei ehkä vastaan tule genren klassisimpien korvamatojen kaltaisia legendabiisejä mutta musiikit hoitavat silti asiansa moitteettomasti.

col3

Ubisoft on Child Of Lightin myötä luonut todellisen latauspelien helmen jonkalaisia toivoisi kaikkien latauspelien olevan. Se on hinta-/laatusuhteeltaan Master Chief Collectionin ja Metroid Prime Trilogyn kanssa kaikkien aikojen listalla erittäin korkealla ja se on ehdottomasti peli jota kannattaa kokeilla yli genrerajojen. Sen tarjoama haaste ei ehkä ole sieltä tiukimmasta päästä ja sen pituus on siinä ja siinä että sen voisi tuomita jopa liian lyhyeksi mutta alle kymmenen euron hintaan se todellakin on kokeilemisen arvoinen peli. Jatko-osaa, joka luojan kiitos on jo ilmoitettu olevan tekeillä, kiivaasti odotellessa. Kukaan ei varmaan panisi pahakseen jos kyseessä olisi täysimittainen peli täydellä hinnalla jos laatu on tämänkaltaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.