Joulukalenteri, Luukku 19

inFamous: Second Son

Sonyn yksinoikeussarja inFamous, on aina ollut vähän kummallisessa maineessa. Sarjan kaksi PS3-peliä lisäreineen ovat mitä suurimmalla ammattitaidolla tehtyjä videopelejä ja niissä ei ole mitään kummempia vikoja ja arvostelutkin ovat olleet pääosin erinomaisia. Silti pelisarjaa pidetään hyvin vähässä arvossa pelaajien keskuudessa joka on eriskummallista ottaen huomioon kuinka vähän todella laadukkaita pelejä nykypäivänä ilmestyy. Sarjan järjestyksessään kolmas peli, lisänimeltään Second Son ja ilman järjestysnumeroa, oli yksi ensimmäisistä PS4:lle ilmoitetuista peleistä ja se jatkaa tutulla inFamous-linjalla niin pelillisesti kuin alussa mainittujen seikkojenkin kohdalla. Erittäin hyvä peli joka ei kuitenkaan saa rakkautta pelaavalta ihmiskunnalta.

ss1

Uuden sukupolven inFamous soveltuu vallan mainiosti sarjaan tutustumattomillekin tahoille sillä sen juoni on itsenäinen eikä viittauksia aiempiin osiin pahemmin ole. Tarina on jälleen tuttu kertomus supervoimia itselleen saavasta miehenalusta joka pakenee pahaa yritystä joka ei näistä supervoimista ja niiden käyttäjistä pahemmin perusta, ainakaan näiden ollessa vapaalla jalalla. Peli tarjoaa tuttuun inFamous-tyyliin lukuisia erilaisia supervoimia joita pelaaja pelin myötä unlockailee käyttöönsä. Myös sarjan tavaramerkiksi muodostunut hyvien ja pahojen valintojen välillä tasapainottelu on jälleen mukana ja sen vaikutukset itse pääpeliin, ovat yhtä marginaalisia kuin aiemminkin. Avoin maailma perustuu tällä kertaa Seattleen ja pelialue on aiempiin sarjan peleihin verrattuna erittäin massiivinen ja uuden raudan mahdollistamana totta kai paljon yksityiskohtaisempi. Kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet on mallinnettu komeasti (Space Needlen huipulla öisen kaupungin tähyileminen on aika säväyttävä hetki) ja jopa katusoittajat ovat totta kai virittäneet kitaransa grunge-soundeille.

ss2

Pelattavuudeltaan inFamous on lähinnä last-gen-peli mutta graafisella puolella mennään nykysukupolven parhaimmiston joukossa. Etenkin pelin keskivaiheilla kun valtaosa pelistä tapahtuu yöllä ja pelaajalla on hallussaan visuaalisesti erittäin näyttävä superkyky, saa pelaaja nostella leukaansa lattiasta ja PS4:n Share-toiminnolle tulee satavarmasti käyttöä.

Uusin inFamous on mitä parhain peli jos haluaa tutustua eroihin last-genin ja nykygenin graafisissa ulkoasukysymyksissä. Se on samalla myös ehdotonta eliittiä PS4:n rutikuivassa yksinoikeusvalikoimassa joten jokaisen konsolin omistavan pitäisi tämä peli valikoimiinsa hankkia ja onhan se myös helvetin laadukas peli joten miksi ei harkita vaikka konsolin ostoa tämän pelin myötä?

ss4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *