Joulukalenteri, Luukku 16

Strider

Latauspelit, tuo nykypäivän heinäpelto josta on joka päivä vaikeampi sitä kultahippua löytää. Kun vielä viitisen vuotta sitten Braidien ja Lost Windsien aikana pystyit olemaan 99,99% varma että kun peli julkaistiin pienen julkaisijan toimesta ainoastaan ladattavana pelinä ja normaalia pienempään hintaan, oli se laadukasta tavaraa kaikin puolin. Kaukana ovat nuo päivät kun tarjontaa alkaa olemaan liiaksi asti ja jyvien erottelu akanoista ei olekaan enää niin helppoa. Myös menneisyydestä tuttuja nimikkeitä on vuosien saatossa näihin latauspalveluihin tippunut tasaiseen tahtiin ja trendin mukaisesti vaihtelevalla menestyksellä totta kai. Jokaisen Duck Talesin tai Bionic Commando: Rearmedin kohdalla kannattaa muistaa että kolikon kääntöpuolella väijyy sellaisiakin turhakkeita kuin Turtles In Time – ReShelled tai Blaster Master Overdrive. Tänä vuonna myös nähtiin useita vanhojen nimikkeiden uudelleenlämmittelyjä ja näistä Strider lukeutuu ehdottomasti parhaiden joukkoon.

stider1

Uuden sukupolven Killer Instinct-pelistä tutun Double Helixin julkaisema Strider on todella suurella rakkaudella tehty latauspeli. Pelissä näkyy joka puolella tekijätiimin innostus ja kiinnostus alkuperäistä lähdemateriaalia kohtaan ja jos jokainen maailman latauspeli tehtäisiin samanlaisella panostuksella, olisi maailma huomattavasti parempi paikka elää pelaajan näkökulmasta katsoen.

Strider kertoo tuttua tarinaa kyborgininja Strider Hiryusta, joka saa työnantajaltaan toimeksiannon uudesta salamurhatehtävästä. Tuttuun tapaan, tämäkin salamurhatehtävä on aika kaukana erään pelimaailmasta tutun kaljupäisen salamurhaajan eleganssista ja hiljaisuudesta sillä Strider tarjoaa pelaajan verkkokalvoille sen tason räjähdystä ja neonvälkettä että pelaajan pitää aina välillä keskeyttää peli tarkistaakseen että nyt pelataan ”vain” latauspeliä eikä mitään miljoonabudjetilla operoivaa megajulkaisua.

striderino

Pelillisesti Strider on sekoitus toista latausklassikkoa, Shadow Complexia, metroidvaniaa ja kaksiulotteisia Ninja Gaiden-pelejä. Vaikka pelin toimintaosuudet ovatkin hektisiä ja täynnä räimettä, kannustaa peli myös pieneen tutkimusmatkailuun parempien esineiden ja kykyjen toivossa. Aivan täysin pakollisia nämä kaikki etsittävät upgradet eivät suinkaan ole mutta niiden etsiminen ja löytäminen helpottaa pelaajan etenemistä huomattavasti. Nostalgikkoja varmasti kutittelee myös useat hienovaraiset viittaukset tämän jo yli 25 vuotta vanhan pelisarjan vaiherikkaaseen historiaan.

strider

Strider on malliesimerkki siitä millaisia jokaisen latauspelin tulisi olla laatukriteereiltään. Se on itsenäisenä pelinään erittäin hyvä, vaikkakin hieman lyhyt, ja jos sarja on entuudestaan tuttu ja siitä on tähän asti pitänyt, on tämä uusin versio ehdoton pakkohankinta. Ei vain hyvien latauspelien ystäville, mutta myös hyvien videopelien ystäville suositeltavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *