Joulukalenteri, Luukku 15

Mario Kart 8

Jo reilusti yli kahdenkymmenen vuoden ikään päässyt Mario Kart-sarja, on pysynyt osa toisensa jälkeen juurilleen uskollisena, uudistaen itseään hyvin pikkiriikkisin askelin. Oli kyse sitten mopoista, kahden kuskin ajokeista tai mahdollisuudesta ajaa veden alla, ei pelisarjaa käy moittiminen freesinä pysymisestä. Silti joka kerta pelaajat ympäri maailmaa koukuttuvat pelisarjan uusimpaan osaan kuin narkkari huumeeseen ja sarjan kahdeksannen osan kanssa eivät maapallon asukkaat tehneet poikkeusta.

mk81

Mario Kart 8:n ”isoin” uudistus on antigravitaatio joka mahdollistaa pelaajalle kyvyt ajaa kirjaimellisesti kannat katossa ja pitkin seiniä. Pelin radat ovat täynnä kohtia jossa pelaaja singahtaa kattoon tai seinään jatkaen kisaa sieltä käsin. Tämä ei tuo pelisarjan runkomekaniikoihin paljoakaan uutta mutta graafisesti se antaa mukavaa silmäkarkkia pelaajalleen ja vierestä seuraavat katsojat saavat varmasti kunnon vatsanväänteet kiemurtelevasta radasta ja kuperkeikkaa heittävistä taustoista. Graafinen silmäkarkki on muutenkin pelissä hyvin vahvasti läsnä ja usea pelin liikkeessä nähnyt pelaaja onkin maininnut pelin olevan WiiU:n komeimman näköinen peli.

mk82

Pelin kaava on taas sitä tuttua Mario Kartia. On yksinpelimoodit eri vaikeustasoineen, on aika-ajoja sekä moninpelimoodit (vaikkakin ilman suosittua Battle Modea), on värikkäitä ratoja (niin uusia kuin vanhojakin) ja sitäkin värikkäämpiä kuskeja, on periaatteessa kaikkea mitä Mario Kart-peliltä voikin odottaa. Muutama uusi jippokin löytyy. Pelaaja voi jakaa kisojaan suoraan Youtubeen joka etenkin tiukkojen kisojen kohdalla ja oikeanlaisen selostuksen osuessa kohdalle, on suurta hupia ja vihdoin myös kaikki ne Kart-legendat ja muut kalavalheet päästään näkemään ihan videolta käsin. Peli on myös sarjassaan ensimmäinen joka tarjoaa ajan hengen mukaisesti maksullista DLC:tä. DLC julkaistaan kahdessa osassa (toinen on ilmestynyt jo kun luet tätä) ja se tuo peliin niin lisää ajokkeja, ratoja kuin myös hahmoja Nintendon muista pelisarjoista. DLC:t saa suhteessa sangen edukkaaseen hintaan ja ne tuovat pelille vielä enemmän uudelleenpeluuarvoa, kuin siinä alun alkujaan jo oli.

mk83

Mario Kart 8 on ehdottomasti yksi niitä pelejä, joiden vuoksi jo yksinään kannattaa Nintendon tuorein konsoli hommata. Se on toki sitä tuttua ja turvallista Mario Kartia mutta mikäs siinä kun laatu on näinkin korkealla. Se ei tarjoa mitään uutta jonka vuoksi sarjan jokaista peliä pelannut saisi kovinkaan isoja kiksejä, mutta toisaalta sarjan jokaista peliä pelanneet tulevat varmasti tämänkin hommaamaan. Kaikille muille se on ehdottomasti tämän konsolisukupolven parasta hupia oli sitten kyse offline- tai online-moninpelistä.

mk84

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.