Joulukalenteri, Luukku 10

Divinity: Original Sin

Aloitetaan faktoilla; nykypelit ovat takavuosien pelejä huonompia. Jatketaan faktoilla; Divinity: Original Sin on old school-roolipeli ja aivan taianomaisen hyvä sellainen. PC:llä aikoinaan viehättäneet ensimmäiset Fallout-pelit, Baldur’s Gatet, Icewind Dale… nimiä jotka jokainen pelejä vähänkään pelannut tietää ja jotka laadullaan pieksevät 98% nykypäivän kertakäyttötavarasta mennen tullen. Divinity: Original Sin saapuu joukkorahoituksen voimalla puolustamaan nykypelien kunniaa käyttämällä pitkältikin samoja kikkoja mitä aiemmin mainitut klassikot.

divinity1

Pienten piirien tuntema Divinity-tuotenimike on jo pidemmän aikaa erilaisia fantasia-aiheisia pelejä PC-pelaajien iloksi ja suruksi. Sarjan uusin nimike Original Sin, parsittiin kasaan vielä tuolloin muoti-ilmiöksi luokiteltavan joukkorahoituksen avulla pienen Lariat Studios-pelitalon toimesta ja jos kyseinen toimintamalli tarjoaa tämänkaltaisia tekeleitä, saa ilmiö jatkua vaikka hamaan tulevaisuuteen asti.

Original Sinin tarina kertoo kahdesta etsivästä, joiden pääasiallinen leipätyö koostuu nimenomaan velhojen tekemien rikoksien ratkomiseen. Normaalin työkeikan aikana parivaljakko joutuukin osaksi isompaa salaliittoa jonka aikana käänteitä ja draamaa on enemmän kuin JRPG-pelin juonessa yhteensä. Pelin pääjuoni on hieman rönsyilevä ja paikoittain jopa hölmö mutta sivujuonissa päästään jo lähelle synkempää fantasiaa. Vaikka juoni ei pätkääkään kiinnostaisi, saa pelistä paljon irti vaikka skippaisin pelin välianimaatiot täysin.

divinity2

Pelin suurin koukku on ehdottomasti mahtava pelimekaniikka joka yhdistää monipuolisen hahmokehityksen koukuttavan taktiseen taisteluun. Taistelut ovat vuoropohjaisia ja ne vaativat pelaajaltaan myös hieman miettimistä. Kun vastaan kävelee tulimörkö ja pelaajalla on käytössään niin vesi- kuin tulitaikakin, ei varmaankaan tarvitse paljoa miettiä että kumpi taika tehoaa paremmin liekehtivään pahikseen. Myös loitsujen kombottaminen onnistuu ja esim. myrkkypilveen ammutulla tulipallolla on, miten sen nyt sanoisi, räjähtäviä seuraamuksia. Myös se perinteinen lähitaistelu onnistuu ja kaikki Conaninsa (Barbaari, ei talk show-isäntä) lukeneet voivat olla huoleti sillä kaikki perinteiset miekkabarbaarit ja jousiampujat löytyvät pelin repertuaarista.

Pelin toinen ihanuus on sen co-op-pelaamiseen keskittyminen. Kaverin kanssa peliä pelatessa saa pelistä huikean paljon enemmän irti vaikkakin näin laajan ja tarinaltaan pitkän pelin pelaaminen vaatii yhteistyökumppanilta hieman enemmän kuin pelkän nettikaveruuden.

divinity3

Jos kaipaat erittäin hyviä, vanhat hyvät ajat mieleen tuovia roolipelejä, on Divinity: Original Sin ehdottomasti peli sinulle. Jos kaipaat hyviä pelejä, on Divinity: Original Sin ehdottomasti peli sinulle. Jos kaipaat vuoden 2014 parhaimpien pelien joukkoon lukeutuvia pelejä, pelaa nyt hyvä ihminen Divinity: Original Siniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.