Annimari Korten haastajat

Kotimainen yleisurheilu sai viime viikolla jo kesän toisen kotimaan ennätyksen, kun pika-aituri Annimari Korte kellotti satasen aidat aikaan 12.72. Tulos on äärimmäisen kova ihan maailmanlaajuisillakin mittareilla, joten lienee näin vuosi ennen olympialaisia katsoa miten aitajuoksutähtemme pärjää vertailussa… nimittäin vertailussa videopeliaitureihin.

DISCLAIMER: Koska jostain syystä videopelien maailmassa ei tunnisteta naisten versiota pika-aidoista (100m miesten 110m sijaan), mennään hieman kömpelösti 110m tuloksilla. Kaikissa listan peleissä ei myöskään ollut naispuolista vaihtoehtoa lajiedustukseen, mutta ei anneta senkään näin tasa-arvon aikoina häiritä menoa.

Nintendon maskottiputkimiehen, sekä Segan sinisen piikikkään tähdittämät olympiapelit, tekevät paluun videopelikartalle loppuvuodesta, kun Tokion kesäkisojen lisensoima minipelikokoelma ilmestyy Switchille. Lontoon kisojen vastaava tuote, sisälsi totta kai myös pika-aidat lajikavalkadissaan, ja videolla nähdään Peachin oikeinkin mallikelpoinen suoritus.

Sienivaltakunnan kuninkaallinen, pysäyttää digitaalit kovaan aikaan 12.42, joka on siis kolme kymmenystä Korteen huippujuoksua nopeampi. Suomalaisjuoksijattaren kuntokäyrä on kuitenkin paremmassa noususuhdanteessa, joten saattaa olla että Peachin aika alittuu jo tämän vuoden puolella.

Peach: 12.42 (hyväksytyt tuuliolosuhteet)

Kultaisella 80-luvulla musiikki oli hyvää, elokuvat hienoja ja miehet rautaa… etenkin DDR:n suunnalla. Konamin legendaarisessa Track&Field-yleisurheilupelissä, nähtiin DDR-tyylisiä viiksiä pelihahmoilla, ja liekö tässä (maanosan rikkaalla doping-historialla) selitys äärimmäisen kovalle tulokselle, jota on hankala ylittää edes keskitason satasen pikakiitureilla.

Kellossa näkyvät juoksun jälkeen piinkovat lukemat 10.27 mutta tulosta pitää tarkastella hieman kriittisin silmin. Noista viiksistä ei vaan voi erehtyä. Takuuvarmaa DDR-kamaa.

Track&Field-viiksivallu 80-luvulla: 10.27 (odotetaan doping-testien valmistumista)

Jos kasarilla tehtiin Konamin Track&Fieldissa kovia aikoja pika-aidoissa, on meno aika haipakkaa myös 90-luvun puolella. Playstationin legendaarinen yleisurheilupeli oli kuuluisa ohjaimia tuhonnut tekele, jossa ei pelätty laittaa maailmanennätyksiä totaalisen överiksi.

Malliesimerkkinä tästä on pelin pika-aitojen alle kymmenen sekunnin tykitykset. Alle yhdeksän sekunnin tykitykset jos ihan tarkkoja ollaan. Saa nähdä yltääkö Annimari Korte tällaisiin lukemiin vielä tämän vuoden MM-kisoissa, vai säästelläänkö tällaista huipputulosta ensi kesän olympiakisoihin?

Track&Field-polygonihirviö 90-luvulla: 8.88 (TAS-suoritus)

Kovia tuloksia mutta jos joku nämä huipputulokset rikkoo, on se tämän hetken suomalaisen yleisurheilun nousevin tähti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.