1. Luukutus

Pelaavassa maailmassa vallitsee valitettava konsensus siitä että vesi- ja jää-/lumilevelit olisivat jollain lailla negatiiviseksi luokiteltavia asioita mutta pelimaailman toisinajattelija, PBC, ei ole samaa mieltä. Jää- ja lumiaiheiset levelit tarjoavat yleensä peleissä sen pienen haastepiikin lisäksi kuvankaunista, pelin muista osa-alueista erottuvaa grafiikkaa sekä lähes poikkeuksetta rautaisen kovaa pelimusiikkia. PBC ei kuitenkaan tyydy vain mehuilemaan näistä pelimaailman hylkiöistä vaan joulun kunniaksi se antaa glooriaa lumisille ja jäisille kentille peleissä 24 päivän ajan aina jouluaattoon asti. Kommentit ja muistelot kyseiseen kenttään liittyen ovat suotavia joten kirjoita fiilistelysi kommenttikenttään.

Super_Mario_64_(NA)Cool Cool Mountain (Super Mario 64)

Joulukalenteri on helppo aloittaa yhdellä rakastetuimmista lumikentistä yhdessä rakastetuimmista videopeleistä. Cool Cool Mountain on järjestyksessään ensimmäinen Super Mario 64:n kahdesta lumen täyttämästä kentästä mutta se peittoaa monipuolisuudessaan Snowman’s Landin 100-0. Cool Cool Mountain ei ole ehkä niin suurella diversiteetillä höystetty kuin esimerkiksi tämän klassikkopelin usea muu kenttä, mutta se sisältää silti aivan tolkuttoman määrän erilaista aktiviteettia. On pingviinin kanssa kilvoittelua, kroppansa hukannutta lumiukkoa, millintarkkoja tasoloikkarefleksejä vaativia seinähyppykohtia, puita joiden latvaan kiivetä, pingviinilapsen etsimistä, teleportteja, vuoristohissiä ja lukuisia muita juttuja jotka pitävät pelaajan kiireisenä tässä puuterilumen täyttämässä ikonisessa tasoloikkakentässä.

coolcoolmtCool Cool Mountain esitteli pelaajille myös kaksi uutta vihollistyyppiä. Lumiseen teemaan istuva Mr.Blizzard nakkelee huolimatonta pelaajaa surutta lumipalloilla ja aluksi kiltiltä ja mukavalta näyttävä Spindrift tarjoaa Mariolle päihitettäessä pienen lisäboostin hyppyyn. Kentästä löytyy näiden lisäksi totta kai Mario-universumin kuuluisinta tykinruokaa eli Goombia jotta ei se kuuluisa totuus aivan pääsisi unohtumaan. Kentän isoimmat tähdet eivät suinkaan ole ne kentän läpäisyyn vaadittavat, ei suinkaan. Cool Cool Mountainin ikimuistoisimmat hetket ovat pingviinien ympärille nidottu. Shigeru Miyamoto tunnetaan siitä että mies kehittelee pelinsä, tai ainakin täyttää kehitteillä olevat pelinsä, miehen senhetkisillä mielenkiinnon kohteilla ja tarinat kertovat että peliguru oli Super Mario 64:n aikoihin totaalisen innoissaan pingviineistä ja niiden sielunelämästä jonka johdosta nämä jäätikköjen vekkulit lintueläimet saivat niin paljon palstatilaa valmiissa pelissä ja ovat siitä asti olleet tuttu näky Mario-peleissä aina tasoloikista Mario Kart-sarjaan asti.

tumblr_mdtzmotYJQ1qgvvtno1_1280
Mikä Cool Cool Mountainista tekee erityisen mieluisan pelikokemuksen, on sen vallaton musiikki. Normaalisti korkeat paljepohjaiset äänet ovat pelimusiikissa korvakäytävät verellä täyttävää roskaa mutta Nintendon hovisäveltäjä Koji Kondo osui kirjaimellisesti nuottiin Cool Cool Mountainin letkeän soundtrackin kanssa. Pientä talvifiilistä pelaajalle tuovat harmonikkatäyteisen ääniraidan taustoille ripotellut kulkuset ja ei mene kovin kauaa kun biisi soikin jo pelaajan päässä useita tunteja pelin pelaamisen jälkeenkin. Hyvällä tavalla siis.


Peli on avattu talvisten kenttien malliesimerkillä. Huomenna PBC:n joulukalenteri matkaakin Alaskaan jossa lumi on yleistä kuin hiekka aavikolla. Liittykää mukaan ja muistakaa pakata laukkuun myös pitkät kalsarit ja lapaset ja ehkä myös pahvilaatikko…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.