PBC 340: V*ITUN NÖRTTI!


PBC on täällä jälleen vaikkakin vähän vajaan (määrällisesti) miehityksen voimin.
Obossumi ja Cerker polttivat yhdessä pikacastikkeen pohjaan ja lopputuloksessa voidaankin kuulla asiaa mm. Celestestä, Smashistä, videopeleissä olevista nörteistä sekä Kojiman Suomen reissusta.
Ota jakso kuunteluun taikka älä ota.

0:30:43 Uutiset:
IO Interactive avaa toisen studion
Kojima rantautui Suomeen

00:40:28 
Top 3:
Nörtit videopeleissä

01:05:08 Edellisen viikon kysymys:
Jos ja kun hamassa tulevaisuudessa PBC päätyy iltapäivälehtien uutisiin, niin mitä asia koskee ja mitä sen otsikossa lukee?

Musiikit:
Ys VIII – Eroded Valley
Ape Escape 3 – Arctic Wonderland
Dark Souls – Souls of Fire
Starlink: Battle For Atlas – Corneria
Octopath Traveler – River of Life
Catherine – Stray Sheep
Romancing Saga 3 – Battle Theme
Shantae and the Pirate’s Curse – Arctic Justice
NieR – Shadowlord

Viikon kysymys:
Kuka on PBC:n nörtein jäsen ja miksi?

5 thoughts on “PBC 340: V*ITUN NÖRTTI!

 1. Kaikki PBC:n jäsenet täyttävät nörttivaatimukset heittämällä. On kuitenkin todella vaikea valita monoteistisesti yhtä suurta ylijumalanörttiä ylitse muiden, koska kaikilla on omat erikoisuutensa sekä oikkunsa. Ja kaikki ovat kuin jumalia. Niinpä otan saastaisista polyteistisistä intialaisista mallia ja nimeän kategorisesti useamman nörtin PBC:n pantheonista.

  Hazuki, PBC:n hikikomori-nörtti. Hikikomori on vähän kuin Otaku, mutta potenssiin kolme. Hikikomorilla on laaja tietämys kaikkeen peleihin liittyvästä, mutta erityisen syvä tietämys Japanin koukeroista. Jo Hazuki nimenä viittaa Japaniin, mutta lisäksi miehen tietämys UG-tason Japanipeleistä on lähes yhtä suuri kuin hänen leikkifiguurikokoelmansa. Kaiken lisäksi hän naamioi kasvonsa värikkäisiin, mutta todennäköisesti käytettyihin pikkuhousuihin, joten valinta ei sen enempää perusteluja kaipaa. NK on myös vahvoilla Hikikomori-saralla, mutta miehen viha animea kohtaan estää häntä saamasta tätä himokasta titteliä.

  Lionhead, PBC:n hipster-nörtti. On jokseenkin ironista, että Helsinkiä kenties eniten halveksuva jäsen muistuttaa myös porukasta eniten punavuorelaista tekno-hipsteriä. Lionhead ei välttämättä siemaile pienpanimo-oluita, mutta miehen kiintymys kaikkeen unohdettuna syntyneeseen paskaan hakee vertaistaan. Pelin voi haudata jumalan selän takana olevaan risukasaan, jonne ei aurinko paista. Lionhead löytää sen silti ja sehän on sitten luonnollisesti parempi peli kuin kaikki Zeldat yhteensä, tai mitä ikinä nyt normiet pelaavatkaan. Jokainen tietää sen bileiden pilaajan, joka vaihtaa ämyreistä kuuluvan Rihannan johonkin vielä paskempaan artistiin, jota kukaan ei tiedä. Lionhead tekee saman peli-illoille.

  Tootsi, PBC:n IT-nörtti. Tootsin pelitietämys on suppeammalta alueelta kuin monilla muilla, mutta sillä suppealla alueella mennään sitten äärimmäisen autistiseen tangenttiin. Tootsin analyysi ei ikinä rajoitu pelkkään softaan, vaan aina riittää heittää numeroita myös rautapuolelle. Tämä vahva rautapuolen osaaminen tekeekin Tootsista nörtin, jolla on myös käyttöä pelien ulkopuolella. Mies voisi olla se toimiston IT-nörtti, joka ratkoo koneeni näyttöongelman laittamalla töpselin seinään. Perään vielä vitsi Windowsin käyttöliittymästä, joita on todella vaikea ymmärtää, koska vitsi sisältää enemmän numero- ja kirjainyhdistelmiä kuin oikeita sanoja. Lopulta kaikki ovat tyytyväisiä.

  Ocelot, PBC:n äijänörtti. Siinä missä normaalin nörtin ripustaa naulakkoon roikkumaan osana aamurutiinia, Ocelot kannattaa kiertää kaukaa. Ocelot on niitä harvoja nörttejä, joilta saattaa saada spontaanisti turpaansa, etenkin humalassa. Ocelot ei onneksi ihan helposta humallu, koska on niin äijä. Siinä missä normaali nörtti on kaatokunnossa kahden oluen jälkeen, eli ensimmäisen juoden ja toisen heittäen kännipäissään seinään, Ocelotilla alkaa nousu vasta kahden tusinan jälkeen. Ocelot on itse asiassa niin äijä, että hän yksinään nostaa nörtteilyn keskimääräisen maskuliinisuusasteen samalle tasolle kuin antaisi tulimuurahaisen puraista omasta pippelistä.

  En valitettavasti, tai onneksi, jaksa nimetä enempää nörttejä, mutta jokaisesta PBC:n nörtistä riittäisi paljon positiivista sanottavaa.

 2. Tootsi se on. Viimeistään viime esiintymisen animea kohtaan tehty katselutunnustus avasi kaikki padot. Paluuta ei enää ole.

 3. Nörttihän ei ole onneksi nykyään enää niin negatiivismielinen haukkumasana, että sen kantajan pitäisi pahoittaa mielensä. Nörtti voi ja pitää olla kunnialla ja omiin korviin (ja silmiin) PBC:n nörttikuninkuuden nimiinsä vie Hazuki. Jos huushollin pinta-ala on enemmissä määrin peliaiheisella tavaralla peitetty ja kaikki amiibot omistuksessa, on nörttikuninkuus selviö.

  P.S. Jakson mainos oli erittäin kultainen.

 4. Täydellinen nörtti joka osaa kertoa tarinoita joissa koko casti melkein tukehtuu nauruun joten PBCN Nörtein henkilö on Moromopo Hyvä esimerkki on best of PBC 6 jossa kuullaan legendaa golden sausagesta ja minne norsukampa vei konsolinsa kun hän häipyi maltalle

 5. Jokainen PBCn vakioääni on omalla tavallaan nörtti koska vaatii aikamoista omistautumista kerran viikossa puhua 2-3 tuntia mikrofoniin jostain nörttien viihdemuodosta, etenkin kun ottaa huomioon että Pelaajan porukat parkuu asiasta vaikka ne tekee saman kerran kahdessa viikossa ja saa siitä palkkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.