Smash Bros Ultimaten loput DLC-hahmot (for realzies)

Kevät on kauneimmillaan ja huhtikuu on kohta yllämme. Huhtikuussa on luvattu ilmestyväksi myös Smash Bros Ultimaten ensimmäinen maksullinen DLC-hahmopaketti (hahmo, kenttä ja musiikit) joten jos muuan Piranha Plant meille mitään opetti, tulee mahdollisesti jo kuun vaihteessa tapahtumaan hurjia. Kuten kaikki ne tietävät jotka eivät siellä kiven alla asustele, on ensimmäinen lisurihahmo Persona 5:stä tuttu Joker. Tämä naamioitu velmuilija, tulee varmasti tuomaan Smashin maailmaan Persona 5:stä tuttua tyylikästä menoa, ja siinä sivussa ”taas yhden miekkaa heiluttelevan ihmishahmon”. Kaikkia ei voi aina miellyttää…

Entäs sitten ne neljä muuta DLC-hahmoa? Spekulaatioita on joka toisella internetistä löytyvällä verkkosivulla mutta koska PBC on totuus, PBC on elämä, kerrotaan nyt sitten ne ihan oikeasti ne loput lisähahmot perusteluineen.

Ensiksi on syytä käydä läpi tähänastiset tiedot:

• Sakurai on sanonut haastattelussa että kaikki loput DLC-hahmot (Joker mukaan lukien) tulevat olemaan pelisarjoista, joita ei Smash Brosissa ole vielä hahmojen osalta edustettu.
• Sakurai painottaa valituissa hahmoissa myös hahmojen kenttämahdollisuuksia, joissa pitää siis olla korkeuseroja ja tasoja.
• Pelin Spirit sekä Assist Trophy-valikoima on aika vahva indikaattori siitä että tuleeko hahmo pelattavaksi vai ei?

Näillä mennään ja katsotaas kuka meillä on ensimmäisenä oven takana?

Heihachi Mishima (Tekken-sarja)

Tekken-pelien ikoninen papparainen, joka sporttasi edesmenneen Keith Flintin tukkatyyliä jo pari vuotta ennen Firestarter-musiikkivideota. Namco-Bandai on Smash Brosin kakkoskehittäjätiimi yhdessä Sakurain johtaman Sora Ltd.:n kanssa, ja onkin iso ihme että rosterissa ei muita Namco-Bandain hahmoja ole, muita kuin pelialan ikoninen keltapallo Pac-Man. Tämä tullaan korjaamaan tulevaisuudessa, kun jo nuorena versiona Sonyn omaa Smash-kopiota koristanut Mishima-klaanin grand old man pääsee taistelutantereelle, tuoden mukanaan myös Tekken-sarjan rautaista musiikkiosaamista. Heihachi on yksi ainoista, ellei jopa ainoa, Mii-hahmon asukokonaisuus joka ei tehnyt paluuta Smash Ultimatessa joten taitaa vaatteiden alkuperä olla ihan omana itsenään rosterissa, ja paljastustraileri totta kai EVO-tapahtumassa kesällä.

Ainoa asia mikä hieman sotii Heihachin, tai minkään muunkaan Tekken-/Soul Calibur -hahmon tuomista Smashin rosteriin, on juurikin tuo mainittu kenttäasia. Sakurai kertoi että haluaa hahmojen nimikkokenttien sisältävän korkeuseroja ja tasanteita joissa operoida, joka oli haaste esimerkiksi Inklingien kanssa. Toisaalta jos Ryun kenttä saatiin oikeinkin päteväksi alkuperäisversion tasaisuudesta huolimatta, ei tälläkään kertaa pitäisi olla isompaa ongelmaa, kun hahmot pääsevät pomppimaan ja loikkimaan pitkin Mishima-päämajan kattorakennelmia ja seiniä.

Banjo ja Kazooie (Banjo-Kazooie -sarja)

Hömelö karhu ja tämän suupaltti lintukaveri, olivat N64-aikana pelimaailman tunnetuimpien tasoloikkijoiden listoilla, ja muutama vuosi sitten järjestetyn Smash-hahmokyselyn kärkiosastoa yhdessä Cloudin, King K.Roolin ja Simon Belmontin kanssa. Kolme noista hahmoista päätyi Smash Brosin hahmokavalkaadiin ja nyt kun Microsoftin ja Nintendon välillä on hämmentävän vahva puheyhteys (myös Microsoftin puolelta ollaan julkisesti sanottu että heille ei olisi mikään ongelma antaa hahmojen esiintyä Smash Brosissa), on kertoimet aika pienet sille että tämä ikoninen parivaljakko tullaan näkemään Smash Bros Ultimatessa.

Nyt vain täytyy toivoa kahta asiaa kädet ja sormet sekä varpaat ristissä;

1. Hahmojen kenttävalinta perustuu kahden ensimmäisen pelin aikoihin, eikä mitenkään Nuts&Bolts-hirvitykseen joka pitäisi muutenkin pyyhkiä pois aikakirjoista.
2. Grant Kirkhope on saatu säveltämään uudet versiot sarjan hienoista musiikkisävellyksistä.

Monster Hunter (Monster Hunter -sarja)

Miksi Rathalos on pelissä Assist Trophyna mutta varsinainen Monster Hunter ei ole pelattavana hahmona? Maltti on valttia, sanoo vanha sananlasku ja eiköhän hirviönmetsästäjähahmo (tai ainakin mahdollisimman neutraali versio kyseisestä hahmosta sillä omissa peleissäänhän pelaaja luo itselleen avatar-hahmon) laiteta mukaan mättöihin ennemmin tai myöhemmin. Monster Hunter -sarja on alkanut tykittelemään omia cross-overeitaan aina Final Fantasysta Witcher-sarjaan asti ja tuntien Capcomin ja Sakurain lämpimät välit, tuntuu vain ajan kysymykseltä milloin Monster Hunter tekee paluun tappelupeleihin karmaisevan heikon Marvel VS Capcom Infiniten jälkeen?

Mielenkiintoisinta on nähdä että saako Monster Hunter samanlaisen käsittelyn kuin Robin ja Corrin, eli sekä nais- että miesversiot hahmosta? Lisäksi sarjan fanit varmasti palavat halusta tietää että mitä kaikkea hahmon movesetiin saakaan aikaiseksi Monster Hunter -pelien mittavasta asevalikoimasta. Kunhan vaan Hunting Horn saadaan mukaan niin voimme kaikki olla tyytyväisiä.

Ryo Hazuki (Shenmue-sarja)

Smash Bros on mitä mainioin pelisarja, mutta myös hemmetin pätevä markkinointityökalu. Se on oiva paikka laittaa hahmoja näyteikkunalle tulevia tai menneitä pelijulkaisuja mainostamaan, ja jos tosiaan uusi Shenmue on syksyllä ilmestymässä, Segalla ei ole muuta edustusta Smashissa kuin Sonic… näettekö kaavan?

Ryo mättää omissa peleissään menemään muutenkin todellisen myllysankarin lailla, joten turpakäräjät eivät ole hahmolle missään tapauksessa vieraat. Kenttänä totta kai toimii satama-alue jossa pelaajat joutuvat väistelemään trukkeja (ellei sitten kyseistä kulkuvälinettä laiteta osaksi hahmon final smashia?) ja muita Shenmuesta tuttuja vaaroja.

Siinä siis 99,99% varmat hahmot joita Smash Bros Ultimateen vielä saadaan (oikeudet muutoksiin pidätetään). Close but no cigar -sijoille jätettiin tässä listauksessa Nier: Automatan 2B (joka ehti jo Soul Calibur VI:n rosterissa ihastuttamaan), Platinumin tulevan Switch-eksklu Astral Chainin päähahmo(t) sekä se kauan toivottu Rayman. Parempaa onnea heille ensi kerralla.

Totuuden nimissä on sanottava että tuli sieltä juurikin nämä mainitut hahmot tai tyystin eri nimet, on pelaajille luvassa herkkua Smashin parissa vielä pitkälle tulevaisuuteen asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.