Kesäpelaaminen

PBC:n viikkoblogi palaa kesätauolta tuhannen auringon voimalla. Taukoa ei voi pitää kovinkaan ansaittuna joten eiköhän mennä sen kummemmitta seremonioitta asiaan.

Jos olette astuneet ulos sieltä porukoiden kämpän kellarihuoneistosta, olette varmaan huomanneet että ulkona on kesä. Mikä onkaan parempaa kuin auringonpaahteessa melanooman hankkiminen kylmän ja pimeän talven varalle? Mutta miten yhdistää pelaaminen ja auringon sekä raikkaan ulkoilman palvonta? No käsikonsoleilla totta kai! Täytyy kuitenkin muistaa että maailma on nykyisin pohjimmiltaan paha paikka, eikä edes käsikonsolipelaaminen ole turvallista. Tämän vuoksi PBC on jälleen pelaajan (ei se lehti) asialla, ja kertoo miten saada eniten irti käsikonsolipelaamisesta kesähelteillä.

Käydään ensin kuitenkin läpi pieni check-list varustuksen osalta:

– Käsikonsoli (jopa PS Vita käy jos on ihan välttämätön pakko)

– Aurinkorasvaa

– Täyteen ladattu powerbank jos reissu kestää koko armaan päivän

– Piuha siihen powerbankiin

– Hattu auringonpistoksen varalle

Ranta on kesän takuuvarma superhitti, mitä tulee rentoutumiseen ja erään 150 miljoonan kilometrin päässä möllöttävän kaasupallon palvontaan. Kun lämpöä on liikaa, ei ole olemassa parempaa kuin freesiin veteen pulahtaminen tai jätskin lipittäminen, ja kaikki tämä onnistuu helpoiten paikallisella hiekkarannalla. Biitsi voi kuitenkin olla petollinen ystävä rakkaalle käsikonsolillesi.

Kuten jokainen meistä tietää, on hiekka se rantaleijonan pahin vihollinen. Vaikka kävelisit nopeasti vain rantahiekan läpi, löytyy sitä helvetin hiekkaa kotona sitten hiuksista, kengistä, sortseista ja noin jokaisesta ruumiinonkalosta. Sama pätee myös käsikonsoleihin, joiden laturireiät ja kuulokepiuhojen paikat, ovat äärimmäisessä vaarassa saada mikroskooppisen pieniä hiekanjyviä sisäänsä. Nämä pienet murkulat voivat tehdä kovaakin hallaa konsolille joten kun pelaat, pelaa äärimmäisen varovasti ilman hiekan pöllyttämistä, saatikka konsolin laskemista edes sille pyyhkeelle. Myös aurinkorasvan peitossa olevat sormet eivät tee hyvää napeille ja mahdolliselle kosketusnäytölle.

Terassi on myös yksi kesän suosikkikohteita. Kun jatkuva helle alkaa kuivattamaan suuta, on terassilla helppo taistella tätä ikävää ilmiötä vastaan kostuttamalla kitalakea ja nielua erilaisilla juomilla. Esimerkiksi vesi, maito, piimä, limonadi ja erilaiset mehut ovat omiaan näännyttämään janoa baarien terasseilla ja oikeanlaisella käsikonsolivarustuksella, voi siinä samalla vaikka nauttia harrastuksesta jaloimmasta.

Terassilla vaarana käsikonsolille on yleensä muut ihmiset. Terdet ovat kyynaamaisten vorojen kultakaivoksia joista irtoaa päivittäin puhelinta, käsilaukkua, lompakkoa ja kaikkea muuta irtaimistoa. Älä siis jätä hetkeksikään käsikonsoliasi vartioimatta. Myös jostain syystä kesäterassit poistavat ihmisiltä tarkkaavaisuutta ja tasapainoaistia, jonka johdosta juomia yleensä läikkyy ja lentää ympäriinsä kuin pahimmissa ruokasodissa konsanaan. Muista siis suojata konsolisi ympäriinsä lentäviltä juomilta.

Kesän paras liikkumamuoto, on perinteisen apostolinkyydin ohella pyöräily. Sen sijaan että istuisit hanuri homeessa planeettaamme saastuttavassa autorotiskossa, ota alle fillari ja keho sekä mieli kiittää, samalla kun liikut paikasta A paikkaan B.

Tsygeilyyn pätevät myös samat säännöt kuin autoiluunkin, eli kaikki ulkoiset häiriötekijät minimiin. Kännykän lisäksi tämä koskee myös käsikonsolia, joten älä turhaan kikkaile ja pelaa samalla kun poljet ilman käsiä. Sinuun saattaa sattua pahasti ja mikä kaikkein kamalinta, käsikonsolillesi saattaa käydä kolaritilanteessa pahasti.

Veneily ja purjehtiminen, ovat nostaneet osakkeitaan viime vuosina, mitä kesäaktiviteetteihin tulee. Vesillä ei enää näy pelkkiä suomenruotsalaisia snobeja, vaan ihan tavallinenkin rahvas voi päiväksi sopuhintaan vuokrata vaikka komean purjepaatin kuskeineen.

Vesillä pitää totta kai ottaa huomioon ne pelastusliivit, mutta koska käsikonsoleille ei olla vielä moisia tehty, on syytä konsolillaan pelatessa olla äärimmäisen varovainen. Suolaiseen veteen pudonnut konsoli on yleensä tiensä päässä mikäli valitettava pulahdus pääsee tapahtumaan, joten pelaaminen suositeltavaa mahdollisimman hiljaisella merenkäynnillä, ja mielellään kulkuvälineen keskiosissa. Myös mahdolliset roiskeet kannattaa ottaa huomioon pienilläkin aalloilla.

Oikeastaan ketä tässä enää huijataan? Pelaajan (ei edelleenkään se lehti) kesä menee kuitenkin sillä ainoalla ja oikealla tavalla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *