6. Luukutus

cover_largeValkoinen Mökki (Resident Evil: Revelations)

”Jackass here. We’ve arrived at Valkoinen Mokki airport.”

Nämä olivat sanat jotka aikoinaan saivat 3DS:n tippumaan ainakin suomalaisten Resident Evil-pelaajien käsistä. Ei riittänyt että koulutettu sotilas käytti koodinimenään niinkin vähemmän mairittelevaa termiä kuin ”Jackass” mutta kaiken tämän lisäksi tapahtumat sijoittuivat suomessa sijaitsevaan lentotukikohtaan nimeltään Valkoinen Mökki. Totta kai koska ollaan jääkarhujen ja eskimoiden kotimaassa (kysykää lisää jenkeiltä), on myös Valkoinen Mökki kauniiden ja hyytävien lumimaisemien ympäröimä alue. Lentotukikohta on ollut hiljainen kuin Helsinki-Vantaan lentoasema tiistaiaamuna joten paikan päälle lähetetään tutkimusryhmä ja kuten Resident Evil-peleissä niin useasti ennenkin, hiljaisuus ei ole hyvästä. Valkoinen Mökki eroaa Revelationsin pääasiallisista miljöistä huomattavasti. Iso osa Revelationsin tapahtumista käydään vedenalaisissa komplekseissa mutta kuten mainittua, on Valkoinen Mökki perkeleellisen kylmissä olosuhteissa käytävä selviytyminen, joskaan lunta ei nähdä chapterin alku- ja välianimaatioita enempää ennen kuin pelaaja pääsee chapterin loppuun. Täyttää silti kriteerit PBC:n joulukalenteriin pääsemiseen ja on vieläpä itsenäisyyspäivän kunniaksi suomalaisuutta pursuava paikka.

maxresdefaultJää- ja lumikenttien yleisimpiä kikkoja ei Valkoinen Mökki tarjoa mutta sitäkin ”hyytävämpää” kauhistelua se onnistuu tarjoamaan, näkymättömien vihollisten ja rasittavan ääninäyttelyn lisäksi. Lyhyt mutta toiminnantäyteinen chapteri saa kuitenkin janoamaan lisää talvisissa maisemissa tapahtuvaa Resident Evil-kauhistelua. Vuonna 2005 ilmestynyt selvitymiskauhupeli Cold Fear tarjosi hieman samanlaista pelotetta mutta jäi lopulta unohduksiin joten toivon mukaan horisontissa siintävä Resident Evil 7 tarjoaa meille härmäläisille hieman pakkasessa tapahtuvaa kauhuräiskintää ja mielellään ei sillä Resident Evil 6:n Michael Bay-vaihteella.
hqdefault (2)Valkoinen Mökki ei Resident Evil-pelien tapaan sisällä kovinkaan paljon musiikillista ääniraitaa joten tällä kertaa on tyytyminen mökki-aiheiseen musiikkikappaleeseen, kotimaiselta artistilta itsenäisyyspäivän kunniaksi totta kai. Nauttikaa… niin paljon kuin vain kykenette (yli viisi sekuntia on jo kova suoritus)


Huomisessa PBC:n joulukalenteriluukussa jätämme patriotismin taaksemme ja siirrymme lumimiehen patojen äärelle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.