14. Luukutus

mario-kart-8-wii-u-boxWario Mountain (Mario Kart 8)

Super Marion juuret ovat tasoloikassa ja kuten PBC:n joulukalenterissakin on useaan otteeseen mainittu (ja mihin koko joulukalenteri käytännössä perustuu), on tasoloikkapeleissä vaihtelevuus pelin sisäisten miljöiden kesken erittäin suurta. Marion tähdittämässä autopelisarjassa ei meno ole yhtään erilaisempaa. Kilpailut käydään mitä erikoisemmissa paikoissa ja totta kai jokaisessa sarjan osassa, on ratavalikoimassa mukana myös lumisia ja jäisiä ratoja. Näistä radoista PBC:n joulukalenterin huumeseulaan verrattavissa oleva seulan läpäisi viimeisin lumikenttä joka on pelisarjaan tuotu, Wario Mountain. Warion nimikkovuori (jenkkiversiossa ystävällisemmin nimellä Mount Wario tunnettu) edustaa tätä parissa viimeisessä Mario Kart-pelissä nähtyä linjaa jossa ratakierroksille viitataan kintaalla ja kilpailu ajetaan ”pisteestä A pisteeseen B”-metodilla joka toimii tässä tapauksessa varsin hyvin sillä onhan kyseessä alamäki.

maxresdefault (5)Wario Mountain alkaa erittäin tyylikkäällä tavalla. Kilpailijat lähtevät liikkeelle lentokoneen kyydistä pudottautuen metrikaupalla vuorenrinteen huipulle josta matka kohti vuoren juurella sijaitsevaa maalia voi alkaa. Reitti on pitkä ja täynnä vaaroja ja Mario Kart 8:n uudelle tyylille uskollisesti, useita haarautuvia reittejä. Reittivalikoimasta löytyy jäistä kourua, lumista metsää, kivikkoista vuorenseinämää ja useaa muuta pelaajan ajotaitoja ultimaattiseen testiin laittavaa paikkaa joista suoritutuminen ilman isompia vahinkoja on todellinen suorite jo itsessään. Kyseinen rata onkin osoittautunut alkujärkytyksen (rata on erittäin vaikea korkeimmilla vaikeustasoilla) jälkeen yhdeksi pelin nautinnollisimmista sillä se tarjoaa lukuisia eri vaihtoehtoja pelaajille reittivalinnoillaan joista yksikään ei ole roimasti toista parempi joka tekee jokaisesta Wario Mountainilla käydystä kisasta uniikin kokemuksen. Radan lopun mäkihyppyä mukaileva kohta vie luonnollisesti myös mielen sinne kuuluisalle torille ja siniristilippu nousee pelaajan mentaalisalkoon alta aikayksikön.

mount_wario_mk8Warion skimbausvuorella soi Mario Kart-pelien tapaan korvamadon synnyttävä musiikki. Uusimman osan big band-suuntaus kuuluu myös Wario Mountainilla kun erinäiset torvisektiot yhdistyvät blues-kitaraan ja mikä oudointa, myös viuluun kappaleen keskiosassa. Kovinkaan jouluista tai talvista tunnelmaa ei kappale onnistu välittämään mutta ruudulla tapahtuvat asiat saavat varmasti jokaisen pelaajan tavoittelemaan lapasia ja pitkiä kalsareita.

Huomisessa PBC:n joulukalenterin luukutuksessa palataan takaisin 16-bittisten roolipelien ääreen ja yhteen pelihistorian tunnetuimmista alkupaikoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.